Batman: Arkham Asylum (2009)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Rocksteady
Uitgegeven door Eidos, Warner Bros. en Feral

In Batman: Arkham Asylum geeft de Joker zich over aan de politie en neemt hij de macht over in Arkham Asylum. Hij zet zijn gestoorde plannetje in werking waardoor Batman tegenover een leger van zijn gevaarlijkste tegenstanders komt te staan. In het spel krijg je de beschikking over talloze gadgets waarmee je forensische puzzels kan oplossen.

De game is via het minder legale circuit uitgelekt...

Manny Calavera schreef:
De game is via het minder legale circuit uitgelekt...

Voor de 360 idd. Jammer

Een 9.0 trouwens op Gametrailers.

avatar van drezic
Een gold-award en een 9,0 in de PU. Netjes, heel erg netjes zelfs, voor een game met een film licentie. Ik ben een groot fan van de laatste Batman films, deze game wordt een must-have.

avatar van Florsi Florsa
Voor zover ik weet heeft het niets te maken met de laatste Batman films, hoor...

Maar de sfeer lijkt wel die weg op te gaan. Duister, rauw, hard..

avatar van Naomi Watts
De sfeer gaat gewoon de kant op naar The Killing Joke, Hush, Year One, Arkham Asylum etc. Snap die referenties naar de films ook niet zo, de films zijn duisterder dan de batman flicks van Schumacher maar dan houdt het wel op. Nolan's films mogen nog niet eens in de schaduw staan van de comics van Miller, Azzarello, Loeb en co.

Deze game heeft inderdaad niks te maken met raakvlakken met de films, het is een comic adaptation. Gelukkig maar.

avatar van Hadouken
De demo wist me totaal niet te boeien. De gevechten zaten vol met slow-motion, vond het een beetje erg gemaakt. Maar de lovende kritieken moeten ergens vandaan komen dus binnenkort nog maar eens een keer downloaden.

Hadouken schreef:

Yes, ik ben toch niet de enige.. Die slowmos waren inderdaad ontzettend storend. Ik betwijfel of ik de game ga pindakazen, laat staan kopen.

joeri592
een 90 in de pu

Zonet voor het eerst gespeeld
Grafisch zeer indrukwekkend, duistere en harde sfeer...

net gespeeld grafish zit er echt strak uit de besturing vind ik het beetje gaar maar is wel een mooi game 3,5**

avatar van kaholiic
Gespeeld?... de demo zeker..
Dat is geen rede om te stemmen..

kaholiic schreef:
Gespeeld?... de demo zeker..
Dat is geen rede om te stemmen..

Game is al sinds vorige week beschikbaar via minder legaal circuit.

avatar van DarthSolidKevin
Ziet er goed uit. Ben benieuwd.

avatar van ps3me
Ik zou wel willen weten of er echt potentie in deze game zit. De voorganger was redelijk goed ontvangen, ik hoop dat dit misschien iets is om echt grijs te spelen .

Welke game is de voorganger van deze dan? Ik speel te weinig Batman games dus heb geen idee. Morgen eens wat tijd in deze stoppen

avatar van Naomi Watts
Er is ook helemaal geen voorganger.

avatar van ps3me
Ik bedoelde Batman Begins, niet in verhaal een voorganger maar het laatste "echte" batman spel (dus geen lego).

avatar van Naomi Watts
Dat was dan ook een game die in het universum va nde film hoort. Dit is gelukkig een comic adapt.

avatar van rpger
En als we IGN mogelijk geloven het beste spel ooit gebaseerd op een superheld. Ik krijg hem volgende week ergens binnen voor mijn PS3, ben erg benieuwd, loved the demo.

avatar van Naomi Watts
Ik zo eind van de week, can't wait. Zelden leef ik zo toe naar een game, heb ik eigenlijk alleen met de jaarlijkse Fifa, of de aanloop naar een David Lynch of Tony Scott film.

Die vechtpartijen zijn wel bruut moet ik zeggen. Als je ze een beetje goed raakt gaan ze heerlijk in slomotion er aan.

Ik ben ook benieuwd hoe dit spel gaat uitpakken, de demo was in ieder geval super, zoals iedereen hier al voor mij heeft vermeld.

SvV_Ying
Tot nu toe zijn de reviews wel extreem goed zeg. Op Gamerankings staat ie steeds tussen de 90 en 93% na zo'n 15 reviews. Echte topper dus waarschijnlijk.

SvV_Ying schreef:

Er was wel een goede buzz over de game, maar een grote hype kon je het niet noemen. Ik denk dat de makers een goede zet hebben gedaan hun eigen stijl te kiezen, maar toch dat volwassen aspect van The Dark Knight erin te gooien, gecombineerd met een uitstekende voice cast en geweldige gameplay wat we hebben kunnen aanschouwen in de demo, en we hebben een winner.

Dat en het is komkommertijd. Ik merk ook dat shooters een beetje zijn einde van hun populariteit bij het grote publiek naderen, mensen zijn opzoek naar wat anders.

avatar van DarthSolidKevin
Wie zal het zeggen. De toekomst zal het ons leren.

Shooters naderen het einde van de populariteit? Waar haal je die onzin vandaan? Denk alleen al eens aan de massale verkopen van Killzone 2 en de vele interesse in de komende Halo en Modern Warfare 2. Ik denk dat het shootergenre populairder dan ooit is.

avatar van Naomi Watts
Bij de casual gamer wel maar de die hard gamer wilt toch wel weer frisse wind.

Manny Calavera schreef:

Dat is geen onzin, dat is marktkennis en analyse. Killzone 2 heeft helemaal niet zo massaal verkocht, net over de miljoen, dat is een vrij normaal getal. De receptie van Halo 3 was veel minder gehypt dan het vorige deel. En laat mij maar eens zien welke top 3 lijstjes van most anticipated games van de E3 of Games con in keulen een shooter bevatten?

Het is over de piek heen trust me. In veel user comments en reviews zie je steeds meer "just another shooter" vallen. Ze zullen nooit verdwijnen, zeker niet op het multiplayer vlak, maar de laatste aandacht gaat steeds meer richting free-roaming games en shooters met een uitgebreid verhaal als Bioshock en Mass Effect. De uitval naar andere genres in een feit. Daarnaast is de lat voor de traditionele shooter veel hoger gelegd.

Imperial Figure
Killzone 2 is in online multi-player nog steeds populair maar de MP doet mij maar bar weinig en is voor mij teleurstellend.
De nieuwe wolfenstein is in single-player zeer vermakelijk maar meer ook niet omdat we het al eens eerder hebben gezien.
Bioshock en Mass Effect waren vernieuwend en origineel maar echt shooters kan ik het niet noemen.
Maar ik denk dat modern warfare 2 zeer populair word, helemaal omdat ze er nu weer de call of duty titel aan hebben vastgeplakt.
Ik ben het met ajax&litmanen eens want het shooter genre is populairder dan ooit, helemaal met aankomende modern warfare 2 en battlefield: bad company 2.