Pokémon Y (2013)

Nintendo 3DS
single player / online

Ontwikkeld door Game Freak
Uitgegeven door Nintendo

Neem de rol aan van een jonge, gedreven Pokémon trainer en reis doorheen tal van regio's om de allerbeste trainer te worden. Voor het eerst in de serie wordt de gehele wereld weergegeven in 3D graphics. Naast tal van Pokémon bekend uit de voorgaande spellen, introduceert het spel ook nieuwe Pokémon. Wanneer je begint heb je de keuze uit drie nieuwe Pokémon: het grastype Chespin, het vuurtype Fennekin en het watertype Froakie. De legendarische Pokémon in dit deel is genaamd Yveltal, welke al vliegend de letter Y vormt.

avatar van Vincentvalentine
Deze nieuwe games van Pokemon kunnen nog weleens de doodschop gaan betekenen voor deze serie.

SeptuSword
Vincentvalentine schreef:

Waarom doodschop? Het doet mij herinneren aan de Pokémon voor de GameCube van toen en die waren ook aardig succesvol.

avatar van creepy_one
Ik weet zeker dat dit een goed spel is! Ik krijg hem over twee dagen, ben dan jarig!!!

avatar van Princess Piranha
Veel plezier ermee! Binnenkort maar eens friendscodes uitwisselen dan, ik heb ook Y

avatar van Colucci_Era
Wat blijven die Pokémon games toch vermakelijk. Ik dacht dat ik er wel klaar mee was en heb de Pokémon White en Black games bewust overgeslagen, maar na het aanschaffen van de 3DS (eindelijk) begonnen de Pokémon kriebels toch weer een beetje te komen, dus heb ik dan maar Pokémon Y gekocht. Ondanks dat de nieuwe generatie Pokémon me niet echt iets doen (op een paar na), vermaak ik me prima met deze games. Het is ook niet zo dat je verplicht bent om die Pokémon te kiezen, toch hoeven er van mij niet steeds honderd nieuwe bij te komen. De aantrekkingskracht blijft hem toch puur in het trainen van Pokémon en dat zal er toch voor zorgen dat ik deze games blijf spelen.

Nu ik er zo over nadenk zie ik een Ruby/Sapphire remake wel zitten, dan wel zonder de Pokémon van de generaties erna.

Super game! Net uitgespeeld. Nu wachten op Pokemon Moon.
En het einde, tranentrekkend mooi.
Oh Floette. Wat een pracht!

En de serie op netflix, ook geniaal.
Goomy for president.
En Talonflame en Frogadier als bodyguards.
Wat een gym battle!