Super Cauldron (1992)

Amstrad CPC / Atari ST / Commodore Amiga / PC
Platform

Ontwikkeld door Titus
Uitgegeven door Titus

In dit vervolgdeel op Cauldron en Caldron II moet de kleine heks Zmira in drie werelden twaalf verschillende toverspreuken verzamelen om de inwoners van Cauldron te bevrijden die door een boosaardige tovenaar in monsters zijn veranderd. Ze heeft de beschikking over een bezemsteel waarmee ze door de lucht kan vliegen en toverspreuken om de monsters af te schrikken. Elke keer als ze een toverspreuk op de vijanden afvuurt zal de de kracht van de toverspreuk toenemen.

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Ik herinner me deze nog als een van mijn eerste spelletjes voor de 386. Nooit geweten dat het zelfs nog een opvolger was in een zogenaamde Cauldron serie. De manier waarop je in dit spel speelt is te beroerd voor woorden. Je gooit stenen alsof ze uit de neus komen van dat vrouwtje en je raakt er amper vijanden doeltreffend mee. Ik heb verder ook nog nooit een spel gezien waarin het beeld telkens half meescrollde als je doorliep. Dus niet zo als in de NES Megamans bijvoorbeld, maar letterlijk het halve beeld scrollt 50% met je mee. Dat is vreselijk irritant. De zoveelste draak op rij van Titus.