menu

Platoon (1987)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Amstrad CPC / Apple II / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / PC / Nintendo Entertainment System / Sinclair ZX Spectrum
Action
single player

Ontwikkeld door Ocean, Quicksilver en Choice
Uitgegeven door Ocean, Data East en Sunsoft

Gebaseerd op de gelijknamige film. Speel de harde strijd na van een peloton soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Ren en schiet je een weg door de jungle om voor nacht een belangrijke positie in te nemen, en verken onderweg de hutten voor informatie of vallen. Help je collega's het vijandelijke kamp te bereiken en probeer het over te nemen om de Viet-cong voorgoed uit het gebied te verdrijven.

zoeken in:
avatar van dutchtuga
4,0
Een klassieker met een fantastische score. Toen waren games gebaseerd op films nog het uitkijken waard. De eisen lagen destijds wel wat lager, maar wat heb ik hier toen van genoten. Ocean rules.

avatar van JonnieBrasco
4,0
dutchtuga schreef:
fantastische score

Op de C64 inderdaad een heerlijke score van Jonathan Dunn. Eén van de beste gehoord op de C64, en dat al in 1987 toen nog niet de volle potentie van de soundchip werd benut. Onder andere de openingstrack (de Ocean Loader) hier is ijzersterk, waar nog af en toe weer een mooie nieuwe uitvoering van wordt gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:23 uur

geplaatst: vandaag om 11:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.