Condemned 2: Bloodshot (2008)
Alternatieve titel: Condemned: Criminal Origins 2
PlayStation 3 / Xbox 360
Ontwikkeld door Monolith
Uitgegeven door Sega
In Concemned 2: Bloodshot neemt de speler wederom de rol van Ethan Tomas op zich, voormalig onderzoeker van de Serial Crimes Unit. Met deze achtergrond word je wederom in een duistere monsterlijke wereld gestort waarin je moet vechten voor wat je waard bent. Dit maal word je teruggeroepen bij de eenheid om je voormalige partner te gaan zoeken, die vermist wordt. Terwijl je vecht met deze innerlijke demonen moet je wederom sadistische moorden onderzoeken die je leiden naar sporen van de moordenaar of moordenaars die je partner te pakken hebben.
De game heeft mijn aandacht, gezien ik deel 1 erg vet vond. Deel 1 was wel wat kort, geld dat ook voor deze?
Voor mij is dit een grote ontgoocheling.
Ze zijn inderdaad van het horror genre gedeeltelijk overgestapt naar vollen bak actie.
En alles wat condemned 1 zo goed maakte gaat nu grotendeels verloren.
Ook de grafische kant laat het nogal zwaar afweten.
Ik weet het moet donker en akelig zijn maar de dag van vandaag zijn we toch al veel meer gewoon dat wat ik hier tezien krijg.
Spijtig.
Voorlopig een 2.5

Het voelt trouwens ook erg lineair aan, uiteraard is dat bij deel 1 ook wel zo maar dit was echt alsof je achter tralies zat, zo krap.

Helaas, maar het gaat om het spelen!

Ethan Thomas is weer terug en dit keer op zoek naar zijn vermiste partner/collega.
Ethan Zit alleen met één probleem de wereld is helemaal gek geworden.
Iedereen gaat elkaar te vuist, nee wat zeg ik ze gaan elkaar gewoon tot bloedens toe ter lijf met extreem brute wapens, en Ethan moet zich verdedigen om er leven weg te komen.
De ontwikkelaar monolith is wederom in samenwerking gegaan met sega voor een tweede deel van condemned.
Monolith is er weer in geslaagd om een zenuwslopend sfeertje te creëren, het enigste nadeel is dat het tweede gedeelte van condemned 2 grotendeels gefocust staat op schieten.
Het schiet gedeelte in de tweede helft brengt het horror sfeertje wat op de achtergrond wat erg jammer is.
De eerste condemned stond solide sterk met continue schrik momenten want nu dus ontbreekt in condemned 2.
Maar al om al, condemned 2 blijft een sterk spel die vaak doet denken aan een snuff film.
GAME-PLAY: 8
+ punten = verbeterd vecht systeem, aardig sfeertje en een hoop assortiment aan vijanden.
- punten = overname van vuurwapens met extreem veel munitie (kogels).
GELUID: 8
+ punten = zenuwslopende geluiden, toepasselijke ambient muziek.
- punten = vrij matte voice acting
GRAPHICS: 8
+ punten = vrij vloeiende animaties, de grimmige graphics brengen het horror sfeertje tot goede stand.
- punten = de kleuren zijn te donker ingesteld, en het veranderen van het contrast brengt de graphics wat tot mindere kwaliteit (grafisch gezien).
EINDOORDEEL: 8
Vermakelijke single-player en de bloodshot fight club mode is een leuke toevoeging aan het spel.
Maar de online multi-player stelt weinig voor, ook al is het leuk bedacht.

Spannende sfeer, graphics vrij aardig en dan met name de verschillende locaties (bowlinghal ziet er goed uit, je durft nauwelijks verder te lopen). Ook de wapens voelen goed aan en de schrikeffecten schieten je letterlijk uit je stoel af en toe! Ja ik hou wel van zulke games.
Dat klinkt goed!

Maar is hij echt heel griezelig, want ik heb wel weer zin om weer een keer goed te griezelen. Op een schaal van 1 tot 10, hoe griezelig is hij.
En heeft het spel ook een aangename speelduur, en replay. Dat waren mijn vraagjes, want het ziet er zeker wel leuk uit. Misschien als hij in de uitverkoop is.

Griezelig is ie natuurlijk ook wel en af en toe schrik je je het apezuur. Een legendarisch level voor mij was een level in een uitgestorven (letterlijk) poppenfabriek, nou je voelt hem dus al aankomen....
Ook een level dat je in een brandende kamer met een rookmasker iets moet opzoeken is echt geweldig (beklemmend) gedaan. Level-design sowieso uitstekend.
Het is geen nieuwe standaard in het horror-genre, maar zeker een knappe aanvulling op het assortiment. Qua griezeligheid zou ik zeggen een 8, actie een 8 en overigen ook wel een 8 (saai he).

Het is vaak erg creepy en duister gedaan. Wat ik jammer vind is dat je op het begin in een mysterieuze duistere wereld zit als intro maar voor de rest loop je vaak door gangen van gebouwen. Het had me leuker geleken als het hele spel gewoon een mysterieus monster gamepje was.
Voor de rest aardige graphics en leuke gameplay. Vind alleen het vechtsysteem niet lekker werken en ik ben er vaak door dood gegaan.

Nou hij is vooral heel ranzig. Vooral het combat-gedeelte, en dat is ook goed uitgewerkt. Ook het 'CSI-speurwerk' is leuk gedaan.
Awake78 ik heb hem vandaag ook gehaald, en ik ben benieuwd hoor!, samen met Silent Hill Homecoming.
Ik ging eerst voor Dead Space, en misschien CD2, maar Dead Space hadden ze niet meer!, dus heb ik SHH grekocht!

Bij Silent Hill vond ik het zo stom dat ik bij de besturing de Y-invert niet kon aanpassen (zoals dat in 99% van de spellen wél kan), waardoor mijn spelvreugde zowat in rook opging. Verder wel een leuk spel.
Maar deze vond ik ook cooler dan deel 1. Echt te gekke levels en een vet creepy sfeertje. Ook veel afwisseling en een leuk einde. Hier ga je veel lol aan beleven.....meer dan aan Dead Space als je het mij vraagt

Veel plezier!

Dus SHH is niet zo goed....

Ik ben benieuwd, want ik hou zeker wel van horror games, en is die game wel eng hoop ik, want ik wil me weer een keertje bijna een hartaanval schrikken bij een game!