Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge (2012)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4

Ontwikkeld door Rocksteady
Uitgegeven door Warner Bros.

In tegenstelling tot de voorgaande DLC's voor Arkham City is dit een story based campaign uitbreiding. De campaign bevat een nieuw verhaal, nieuwe gebieden, nieuwe vijanden en voor de eerste keer Robin, evenals Batman, als een speelbaar karakter. Het verhaal speelt zich twee weken na de gebeurtenissen in Arkham City af. De gevangenis is inmiddels geëvacueerd, maar Harley Quinn keert terug en vestigd zich in Joker's oude basis. De game volgt Robin terwijl hij opzoek gaat naar Batman, die vermist is geraakt tijdens zijn zoektocht naar Harley Quinn.

MikeMannuh
Niet veel bijzonders en misschien nog matiger dan de originele game. Erg kort en een beetje oninteressant verhaal.

avatar van drezic
Dit is toch een uitbreiding en geen volwaardige nieuwe game?

AFCA-030

avatar van Shinobi
Ik had niet verwacht dat deze DLC erop zou staan.

Helaas vind ik het niet al te bijzonder. Op zich is het wel lachen om als Robin te spelen, de makers zinspeelden er al op dat dit in de main game mogelijk zou zijn. Maar wegens andere dingen hebben ze hem eruit gelaten en blijkbaar in deze DLC speelbaar gemaakt.

Het verhaaltje zelf is redelijk te verwaarlozen en is eigenlijk een kleine zoektocht naar de verdwijning van Batman. Dit getuigt ook wel dat ik de DLC in een uurtje had uitgespeeld en voor mijn gevoel speelde ik nog geen eens zo snel. Ik nam ruim de tijd om de ruimtes te verkennen voor ballonnen enz.

Al met al zou ik deze DLC niet aanraden, want veel echt veel voegt het niet toe aan Arkham City. Meer één voor de echte fan.

3,0 Sterren.

avatar van 3bdelilah
Ik sluit me eigenlijk ook aan bij de rest. Haalt bij lange na niet het niveau van Arkham City, maar dat is geen schande. Wat ik wel jammer vond, is dat deze DLC eigenlijk niks toevoegt aan het einde van AC. In dat opzichte verwachtte (of hoopte) ik meer op een bevredigende epiloog. Daarnaast ben je er binnen twee uur gemakkelijk doorheen, nóg sneller zelfs als je 'm opnieuw doet. Erg lage bang for buck dus, gezien het feit dat dit destijds 10 euro kostte. Ik heb hem "gratis" gekregen bij de GOTY, dus dat zie ik niet zozeer als nadeel. Wel tof om met Robin te spelen, dat zorgt voor wat verfrissing. Maar zijn arsenaal was wel erg kaal vergeleken met dat van Batman. Hoe dan ook, leuk excuus om Arkham City weer in mijn PS3 te stoppen, maar deze DLC speelt het wel erg op safe en wordt dus nooit spannend.

avatar van Evil Eye
Verhalend voegt het geen reet toe en als Robin spelen is vrijwel hetzelfde als spelen als Batman, zelfde moves gadgets animaties etc. dus voegt ook weinig toe... Het level waarin je speelt is ook niet heel veel nieuws. Vrij waardeloze DLC dus maar als gratis shit wel grappig eens te spelen.

Vind het alleen qua verhaal een beetje overdreven dat Batmanzo geraakt is door het sterven van De Joker. Ik begrijp dat Batman geen doden wilt, van niemand zelfs niet de allerslechtsten, maar om nu zo te rouwen om de dood van iemand die zoveel schade, dood en verderf gezaaid heeft... vind het vooral een beetje overdreven. De eindscene van Arkham City, het laatste shot waarin Batman verslagen wegloopt met een dode Joker in zijn armen, vond ik ook al zo overdreven. Met andere, ergere sterfgevallen dealt hij vaak veel makkelijker. En kom niet aan met dat ze een haat-liefdes verhouding hadden, dat de Joker het zo ervaarde wil ik best accepteren maar in Batman's geval is dat echt bullshit.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Als je 10 euro betaald om dit als DLC aan te schaffen dan zal het waarschijnlijk tegen vallen geziene het kort is en niet bijzonder vernieuwend, maar ik heb Return To Arkham (Arkham Asylum + Arkham City inclusief alle DLC) voor slechts 15 euro gekocht, waardoor geld geen probleem was. In dat geval was dit juist een leuke bonus om bij het pakket te krijgen.

Er valt eigenlijk weinig over te zeggen geziene het aan de korte kant is en soortgelijk aanvoelt als de hoofdcampaign. Het is iig een prima bonus episode die ik met plezier deed. Een nieuw gebied, leuke stealth boss tegen Harley en wat korte combat stukken maakte een vermakelijke extra missie. Verhaal gaat niet echt ergens over en ik zou het geen groot gemis noemen als je het overslaat, maar ik heb me er goed mee vermaakt. Als je het toch gratis in een pakket krijgt, waarom niet?

Fonzzz002 schreef:
Als je het toch gratis in een pakket krijgt, waarom niet?

Yups. En onlangs (weekje of 3 terug?) zag ik zelfs de hele Arkham trilogy met Gold Edition en Season's Pass's voor 27.50 ergens op internet staan. Denkelijk Nedgame of Gamemania. Dus...dat is een prima prijs voor de hele trilogie te scoren (zonder Origins). Kan zijn dat het een Paasactie was though. Maar een heel aanlokkelijke als ik de originele 2 niet al had (op de xbox 360 en PC).

The Revenge of Harley Quinn DLC was op het spelen met Robin na wel een oke epiloogje van een uurtje of 2, maar voegde niet echt wat toe.