Ik heb dit spel gekregen van Sinterklaas. Dit is een 18+ spel. Ik ben nog maar 16 jaar oud, maar blijkbaar vindt de goedheiligman mij oud genoeg om dit spel te mogen spelen.
Het is een Steam-versie. Ik moet mij altijd inloggen op Steam alvorens ik dit spel kan spelen. Standaard loopt met spel met 15 beeldjes per seconde. Als ik de beeldkwaliteit op zijn allerlaagst zet, haalt hij 25 beeldjes per seconde. Als ik de beeldkwaliteit op zijn allerhoogst zet, loopt het spel vast. We hebben sowieso maar één computer in huis waar dit spel überhaupt op werkt vanwege de ontzettend hoge systeemeisen van dit spel.
Ik vind het jammer dat ze dit spel zo traag hebben gemaakt. Ik had liever gezien dat hij met 60 beeldjes per seconde liep op de hoogst mogelijk beeldkwaliteit, maar ja, goede programmeurs zijn tegenwoordig zeldzaam.
Ik heb nog geen manier gevonden om te toetsen naar wens aan te passen. De standaard toetseninstelling vind ik zeer onhandig. Ik vind dit spel ook onrealistisch. Voordat ik met het echte spel wou beginnen, deed ik eerst de oefenmissies. Nou, dat zuigt. In de eerste plaats ben ik in de oefenmissie de leider van een Duitse, nationaal-socialistische troep in plaats van als trotse krijgsheer de grote leider Jozef Stalin te dienen in het Rode Leger. In de tweede plaats: mijn soldaten zijn onsterfelijk. Als ik een groepje Russische soldaten tegenkom en ik mijn mannen opdracht geef om voor de Russische soldaten te gaan staan en niks te doen (want die Moffen moeten natuurlijk wel dood), schieten de Russische soldaten constant met hun geweer in het gezicht van de Duitse soldaten terwijl de Duitse soldaten niks overkomt. Ze zijn immuun voor kogels.
De kritiekpunten op dit spel zijn dus:
- Het spel reageert te traag.
- Geen optie om toetseninstellingen te wijzigen.
- Ik vecht aan de verkeerde kant.
- Niet realistisch genoeg.
Neem nou een voorbeeld aan
Blitzkrieg (2003). Je mag kiezen aan welke kant je vecht (Engelsen, Moffen, Sovjets). Het spel reageert lekker snel op alle computers in huis. Het spel is realistisch. Het beeld is uitstekend. Ik heb niet eens geprobeerd om de toetsen aan te passen, want alles was in het begin al perfect.
Het nadeel aan
Blitzkrieg (2003) vind ik alleen dat vijandelijke troepen niet altijd zichtbaar zijn op de map. Soms beweeg ik mijn tanks een richting uit, en zomaar uit het niets verschijnt een vijandelijke tank die zich zo'n 30 meter van mijn troep bevindt... Ja, er zitten wel fouten in
Blitzkrieg (2003), maar voor de rest vind ik
Blitzkrieg (2003) superieur aan
Company of Heroes 2 (2013). Voor
Blitzkrieg (2003) heb ik niet eens Steam nodig om het te spelen! Ik hoef geen Steam te draaien, hoef mijzelf niet in te loggen, maar kan gelijk spelen zonder CD-ROM.