Freedom Fighters (2003)

Nintendo GameCube / PC / PlayStation 2 / Xbox
Adventure / Action

Ontwikkeld door IO
Uitgegeven door Electronic Arts

In een wereld waarin de Sovjet-Unie de Koude Oorlog heeft gewonnen, begint zich een conflict te ontwikkelen in de straten van Amerika. Troepen van het rode leger steken de Mexicaanse en Canadese grenzen over, kort nadat er een kernraket is afgevuurd op Washington DC. Er breekt grote chaos uit als de Amerikanen via de televisie horen dat hun president is gedood en de Russen het land zijn binnengevallen. De speler kruipt in de huid van Christopher Stone, een zachtaardige loodgieter die zich ontpopt als een charismatische vrijheidsstrijder die geobsedeerd is door het vinden en bevrijden van zijn broer, die door de vijand gevangengenomen is.

avatar van Ravenstein
In 't begin geraakte ik erg moeilijk in het spel, maar eens dat gelukt was kon ik geen genoeg krijgen van Freedom Fighters.
Een mengeling van pure actie, stealth, je hebt ook nog eens een commando-team te besturen (het aantal leden hangt af van je charisma) en dat zorgt voor erg leuke momenten.
De speelduur is juist goed. De game is niet te lang, niet te kort en er is genoeg om naar terug te komen wanneer je het na beëindigen opnieuw oppikt.

Voor mij blijft dit één van de betere games die ik al gespeeld heb.

avatar van sinterklaas
een prima spel van de makers van Hitman. Sommige dingen zien er wel oud uit maar dat geeft niet. Sommige oorlogjes midden op de straten van New York zijn mooi weer gegeven. De locaties zijn ook mooi en de actiescenes weten me altijd wel te boeien

%%%%%%
Nee vond dit niet echt een spel van wow.De oorlogjes op straat vond ik wel redelijk.Het verhaal is wel sterk maar deze spel heeft me nooit echt aan de ps2 weten the kluiven.Het verhaal is wel prima 2,5

Ik vond de game maar saai en vooral erg frustrerend van die zovele vertragingen in deze game. Ik ergerde mij dood aan die vertragingen, alleen waren er geen vertragingen te bespeuren als je geen vijanden tegenkwam...
Het schieten heeft eventjes zijn tijd nodig, maar daar raak je na verloop van tijd wel over. Wat al eerder is vermeld was dat het spel een prachtverhaal heeft meegekregen, maar dit kan helaas deze Freedom Fighters niet meer overeind helpen.
Freedom Fighters is helaas pindakaas, niet voor mij weggelegd. Cijfer: 2**!

avatar van Barcel
0,5
Waardeloze spel. Ik snap er niks van, ik loop gewoon door een straat en word meteen doodgeschoten.

avatar van M.Goodkat
Als je het niet snapt, vraagt dan hulp.
Dit was mijn eerste uitgespeelde game Prachtig! tot en met.

Verslavend spel, met prachtige muziek en non-stop leuke actie.

gamelord
Heerlijk spel was dit, en ja hij was behoorlijk pittig....Commando's geven aan je squad, jezelf in leven zien te houden enz.
Ik geef geen 5 sterren omdat het wel verveelde om steeds maar die vlaggen te hijsen op het einde van elk level.
Maar over het algemeen is het een behoorlijk knap staaltje werk wat ze geleverd hebben, want je kon je bij elke roadblock flink uitleven op de Russen.

Vroeger zeker 3 keer uitgespeeld! Vond het geweldig en na een trailer van homfront moest ik hier terug aan denken, eigenlijk zowat hetzelfde concept!

avatar van AsLuM-
Dit spel wel 100 keer uitgespeeld nu. Dit spel blijft mijn nummer 1 op playstation 2. De game blijft me keer op keer opnieuw boeien. En de muziek is gewoon geweldig!