menu

Rayman Legends (2013)

Alternatieve titel: Rayman Legends: Definitive Edition

mijn stem
4,14 (78)
78 stemmen

Nintendo Wii U / PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PlayStation Vita / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch / Google Stadia
Platform
single player / multi player

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Wanneer Rayman, Globox en de Teensies een wandeling maken door het magische woud ontdekken ze, verscholen tussen de bomen, een mysterieuze tent gevuld met tal van schilderingen. Ze bekijken de schilderijen van naderbij en komen tot de ontdekking dat ieder doek een verhaal vertelt dat zich afspeelt in een mythische wereld. Wanneer ze zich buigen over een middeleeuwse schildering worden ze plots het schilderij ingezogen. Ze moeten rennen, springen en vechten om het verhaal in ieder schilderij tot een goed einde te brengen en uiteindelijk zelf te kunnen ontsnappen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=afqO1qGr2XM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Onderhond
4,5
De vijanden bedoel je?

Nee, die kamer met monsters die elk een lum (of gouden munt) achterlaten (elke dag). Kon je winnen met het scratchen van tickets.

Eens, maar anderzijds kun je het ook gewoon zien als een leuk extraatje.

Maar nodig om aan die 700 blauwe dingen te geraken (zelfs een groot gedeelte van dat getal. Had ook eigenlijk nog op een extra (laatste) level gehoopt, niet op zo'n personage. Enige wat ik niet gedaan heb is de laatste personages vrijspelen (1 miljoen lums) ... dat soort challenges laat ik meestal links liggen (SM3DW net hetzelfde - alle levels met alle personages finishen ... no thanks!).

Verder kan je inderdaad alles zoveel mogelijk proberen negeren, maar ik ben toch iemand die zo'n spel voor de volle 100% wil gezien hebben, wat wil zeggen dat je als je scratch tickets en die social levels laat opstapelen je achteraf echt tonnen oninteressant werk hebt.

avatar van Animosh
4,5
Onderhond schreef:
Nee, die kamer met monsters die elk een lum (of gouden munt) achterlaten (elke dag).

Ah, de creatures. Volstrekt overbodig inderdaad. Aan die lums / gouden munten heb je helemaal niets.

Maar nodig om aan die 700 blauwe dingen te geraken (zelfs een groot gedeelte van dat getal.

Dat is zo, maar da's toch alleen een probleem voor semi-completionisten als jij en ik. Maar oké, ik kan me voorstellen dat je dat als storend hebt ervaren, al had ik er zelf geen problemen mee.

Had ook eigenlijk nog op een extra (laatste) level gehoopt, niet op zo'n personage.

Ja, ik ook. En anders een personage met radicaal andere eigenschappen of zo. Ik vond het geen ramp, want ik vond het halen van de 700 teensies gewoon leuk om te doen, maar de beloning had beter gemoeten.

Enige wat ik niet gedaan heb is de laatste personages vrijspelen (1 miljoen lums)

Ja, hetzelfde geldt voor mij. De enige manier waarop je dat kan doen is door enorm hoge scores te halen op de challenges, en die vond ik sowieso niet bijster interessant. Bij de 500.000 ben ik dus gestopt.

Oh, en ik had ook niet overal een gouden beker. Dat interesseert me niet zoveel.

Verder kan je inderdaad alles zoveel mogelijk proberen negeren, maar ik ben toch iemand die zo'n spel voor de volle 100% wil gezien hebben, wat wil zeggen dat je als je scratch tickets en die social levels laat opstapelen je achteraf echt tonnen oninteressant werk hebt.

Die tickets stelde ik meestal niet uit (ik heb er volgens mij nooit meer dan 10 achter elkaar gekrast), maar de levels buiten het main game inderdaad wel. Maar die vond ik persoonlijk niet oninteressant. Maar ik begrijp je kritiek uiteraard en kan me goed voorstellen dat jij je er meer aan gestoord hebt dan ik. En je hebt zeker een punt dat er te veel extra's zijn die niets toevoegen maar wel aan je worden opgedrongen.

avatar van Sinner
4,5
Ik moet zeggen dat ik het hele hub gebeuren zelf erg leuk vind - het stoort me totaal niet, na een keertje door elk deurtje te zijn gegaan weet je ook wel wat waar zit en het oogt mooier dan een gewoon simpel menu. Die meldingen op de gamepad kijk ik gewoon overheen.

Verder vind ik eigenlijk niks 'overbodig'. Dat hele kamertje met monsters, de daily challenges en het verzamelen van de extra lums vind ik gewoon grappig. Ik kijk ook iedere keer naar de rankings (en ja ik heb dus meer dan 1 miljoen lums - sta ongeveer 1200ste op de 200000+ spelers tot nog toe). Het is niet noodzakelijk maar wel een manier om iemand wat langer bezig te houden - heb dan ook al dik 70 uur in het spel zitten. Behoorlijk wat als je bedenkt dat ik de meeste platformers al na een paar uurtjes weer beu ben. (of je er gewoon volledig doorheen zit). Dat je die levels van Origins kan unlocken is ook gewoon een leuk extra'tje. In beetje in de trend van de 'best of' tracks van een Mario Kart. Het is geen must - maar was het er niet denk ik echt niet dat we plots meer content zouden hebben gehad in de plaats ervoor.

avatar van Animosh
4,5
Op de PC is Uplay (Rayman Legends start via dat programma) trouwens wel serieus storend. Uplay start bij mij sinds een paar weken alleen in de offline-modus, en hoewel de verschillen met de online-modus minimaal zijn werd mijn gouden score bij een challenge in ieder geval niet onthouden (en achievements pakt hij dan volgens mij ook niet). Zeer irritant. Ik moet wel zeggen dat die challenges ervoor zorgen dat ik Rayman Legends regelmatig op blijf pakken (een paar keer per week). Vooral die "get as far you can" en "collect them all"-challenges zijn erg leuk. Met de ninja- en "infinite pit"-levels heb ik minder.

avatar van Confusie
4,5
Redelijk groot gemis vind ik hier toch de moeilijkheidsgraad.

Het is hier niet ongebruikelijk om in een level bij de eerste poging gelijk alles te halen en bij Origins lag dat wel even anders.

Dat is jammer.

Maar verder wel prachtig verzorgd en gestileerd allemaal dus daarom toch een vrij hoge beoordeling.

Hoop dat ze bij een volgend deel wel weer de hoge uitdagingsfactor van Origins in acht nemen want dat is nou net zo lekker.

avatar van Footprints84
4,0
Ontzettend leuke game en prachtige(cartoon) graphics!!

4,0
ah wat kan dit spel de bloed onder me nagels vandaan halen;p maar wel leuk en goed spel haha

avatar van Confusie
4,5
Deed het dat maar bij mij.

SouthParkFan
Fantastisch spel na wat Rayman moest verduren tijdens de Rabbids periode. 5* voor dit meesterwerk

3,5
Dit was na Rayman en Rayman 2 een fijn weerzien met deze mascotte, hoewel ik over Legends iets minder lyrisch ben dan de communis opinio. Met name in de eerste werelden worden er continu nieuwe ideeen op je afgevuurd (waarvan de muzieklevels en stealth secties onder water favoriet zijn), maar naarmate het spel vordert wordt dat minder en krijgen (al dan niet vrijgespeelde) levels met getimede opdrachten enigszins de overhand. Waar je in de meeste levels op onderzoek uit kan gaan en van de ene verbazing naar de volgende ontdekking rent en springt, komt het er in de getimede levels op neer met trial & error de snelste weg door vaak kleine circuits te zoeken en dat vond ik minder interessant. Ook de waardeloze collectables als alternatieve personages en creatures leiden af van de onderdelen waar Legends in uitblinkt. Eén van de meest genereuze extra's is de toevoeging van Origins, een deel waar ik nog niet aan begonnen ben, maar dat toch ongetwijfeld ook veel plezier zal opleveren. 3,5*

bro
De game speelt als een trein maar je komt er gauw achter at het enige dat de game goed doet het platformen is inderdaad. Al de rest zijn toeters en bellen. Get to the finish and you're done.

avatar van 3bdelilah
4,0
Is dat niet het (hoofd)doel van een platformer? Naar de finish gaan en onderweg proberen om collectibles te verzamelen?

Ik heb 'm pas voor de Wii U gekocht, grotendeels voor mijn zusjes, en zij kunnen 't al aardig bijbenen, wat tot nu toe dus het enige minpuntje lijkt te zijn: qua moeilijkheidsgraad/uitdaging fors omlaag t.o.v. de voorloper, ook bij de levels met meerdere doodskoppen. Daar waar ik in Origins levels vaak meerdere malen moest spelen om alles te halen, lukt dat bij Legends vaak in één keer. Daarnaast was Origins soms bij vlagen kei- en keihard en mede dankzij de vergevende checkpoints waarschijnlijk waarom ik alsnog doorzette. Voor de rest voelt het gewoon aan als een Rayman Origins 2.0, met hetzelfde prachtige visuele design en leuke humor.

Mijn twee centen.

bro
Jep moet ik je eigenlijk in alles wel gelijk in geven.

bro
Wat doen jullie trouwens het liefst, een level opnieuw grinden tot je alle Teensies hebt of toch gewoon liever naar het einde toe eens opnieuw proberen?
Ikzelf zal ze wel op het einde afronden (Tenzij ik meer Teensies nodig heb om te unlocken natuurlijk) Behalve de time trials, daar blijf ik gaan eenmaal ik in de flow zit of tot ik rage quit

avatar van Marcellussss
4,0
Zowel deze als Origins nu €10,50 op PSN! Enorm goede deal als je ze nog niet gespeeld hebt. Tevens ook €10,99 voor de PS4 versie.

avatar van mrdig
5,0
En na 83 uur en 12 minuten nu eindelijk de game gecomplete door de 'Truly Awesome! achievement te halen. Oftewel in mijn geval gedurende een periode van ca anderhalf jaar daily en weekly challenges spelen om de 6000 punten te kunnen halen. Aantal lums is rond de 2.2 miljoen uitgekomen.

Nu heb ik eind 2014 en de laatste weken met name de challenges gespeeld, gold cups behaalde ik op den duur redelijk eenvoudig. Af en toe zat er een nasty challenge bij en nam ik genoegen met zilver. Diamond cups heb ik nooit gehaald, maar ben daar ook nooit echt voor gegaan.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
edit: Demo removed van de eShop.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Demo voor switch is te DLen vanaf de gamepagina in de eShop!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Leuke Demo! Had nog nooit iets van Rayman gespeeld en bevalt zeer goed. Erg sfeervol en feel fijne goed werkende controls. In de demo zat ook zo'n muzieklevel met een varia t op Black Betty....ben er letterlijk met een dikke smile en het volume op max doorheen geknald. Heel vet...

Weet iemand trouwens games die in hun geheel zo spelen als dit muzieklevel?

avatar van CarealotCarrot
4,5
Rez misschien?

avatar van Apieknar
5,0
Ik durf dit de beste 2D-platformer te noemen die ik ooit heb gespeeld. De game ziet er prachtig uit. Grafisch is het tot in de details uitgewerkt. Gameplay is zeer vermakelijk en gevarieerd. Daarnaast bevat het spel bevat ontzettend veel levels en speelbare personages. Niets op aan te merken!

Ik heb overigens de Wii U versie gespeeld. Mijns inziens de beste console om deze game op te spelen.

avatar van esteban
4,5
(XBox360) Bijzonder aangenaam verrast. Ik heb nooit eerder Rayman gespeeld, maar dit is ongelooflijk plezant! De 2D omgeving is al helemaal mijn ding, aangezien ik met Sega Mega Drive 16 bit opgegroeid ben en daar eigenlijk nog steeds het meest van houd. Games als deze dreigen al snel eentonig te worden, maar dat is Rayman alles behalve. In tegendeel zelfs. Je valt van de ene verrassing in de andere en geen enkel level is echt hetzelfde. Het is ook van 'Boogerman' geleden dat ik luidop gelachen heb met een game, 'Castle Rock' zag ik niet aankomen, wat een fun! Eerlijk gezegd soms wat moeite met de drukte, kwestie van alles op te nemen. Maar dat ligt aan mij. De tekenstijl spreekt mij énorm aan, de muziek is fantastisch, ... Noem me gerust een instant-fan. Tijdens het spelen zat ik met een gigantische smile op mijn gezicht, dat zegt alles.

avatar van Manny Calavera
Deze is nu in de aanbieding in de Nintendo e-shop voor 24 Euro. Doen?

Heb de afgelopen jaren (wel 5 jaar terug ofzo) een paar keer Rayman op de telefoon gespeeld in die platform-versie. Was erg vermakelijk.

avatar van Confusie
4,5
Die mobiele versies geven wel een goed beeld van wat te verwachten daar ze er zo goed als hetzelfde uitzien en ook muziekjes etc recyclen.

Is een meer dan uitstekende platformer in ieder geval.

Zelf mijn ps4 versie weggedaan omdat ik ‘m vroeg of laat ook wel op de Switch zou willen.

Overigens zie ik de fysieke versie van deze nu voor maar een paar euro meer dus tenzij digitaal echt je ding is is dat misschien ook iets om even bij stil te staan.

Echt een hele spetterende deal vind ik dat in ieder geval niet.

avatar van mrdig
5,0
Manny Calavera schreef:
Deze is nu in de aanbieding in de Nintendo e-shop voor 24 Euro. Doen?


Redelijk prijzig nog voor een game die al eens ‘gratis’ was met Games with Gold en PS Plus maar het is een absolute topper. Ook veel beter dan die mobiele varianten van Rayman, dus als je die al de moeite waard vindt dan ga je hier helemaal van smullen.

Wordt ook wel weer eens tijd voor een nieuwe Rayman game, benieuwd of die er ooit nog gaat komen.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:


Overigens zie ik de fysieke versie van deze nu voor maar een paar euro meer dus tenzij digitaal echt je ding is is dat misschien ook iets om even bij stil te staan.

Echt een hele spetterende deal vind ik dat in ieder geval niet.


Dit. Heb m al meerdere keren fysiek voor 20e gezien!

3,5
Heb hem voor een appel en een ei, een eurootje of 20, denk ik, gekocht in de e-shop van Nintendo, en heb me er prima mee vermaakt. Mooi, veelzijdig leveldesign maar te moeilijk. Ik werd het wat beu een bepaald level 10 à 20 keer te proberen, tot frustratie toe. Dus aan de helft van de content het spel aan de kant gelegd en weet niet of ik er snel nog aan begin. Toch een mooie 7.

avatar van Confusie
4,5
Blijft een sublieme platformer.

In aanvulling op bovenstaande conversatie waar ik blijkbaar al mijn intentie uitsprak deze vroeg of laat voor de Switch te halen, is mijn geduld inmiddels beloond met een hele smakelijke eshop aanbieding genaamd tien eurootjes.

Even had ik aanvankelijk nog de indruk dat ik hier helemaal niet zoveel mee ging doen uiteindelijk maar inmiddels begin ik er toch weer aardig verslingerd aan te raken.

Is en blijft mijn lievelings type spel, mijn Switch dan ook voornamelijk een platforming machine.

Waarbij ik de platformers van Nintendo zelf op Odyssey na tot dusver netjes links laat liggen.

Met de Crash trilogie en deze zit je voorlopig eigenlijk al meer dan gebakken, wat 2d platformers betreft.

avatar van thoyouknow1980
5,0
Een heerlijke 2d platformer
Ik was altijd een beetje anti rayman het ventje sprak me nooit aan.
Zonde want wat heb ik een lol gemist zeg.
Super mario world zal altijd mijn favoriet blijven.
Maar....deze is stiekum beter hoorjah echt...
Waar te beginnen even een opsomming dan.
+subliem gevoel van vreugde tijdens het spelen
+spot on strakke besturing en geen bugs
+super gevarieerde 2d gameplay in heeel veel levels
+mooi kleurgebruik en sfeervolle levels
+een flink rooster aan karakters om uit te kiezen
+verslavend element om steeds weer verder te willen komen
Maar het belangrijkste is gewoon de fun die je met deze game kunt hebben.
Zelden zo een blije kop gehad onder het spelen
Vooral die muziek levels zijn lachen,al zijn de laatste echt bruut moeilijk
En dan kun je deze game ook nog met vrienden op de bank spelen.
Kortom een platform game van het hoogste niveauā¤

avatar van Duke Nukem
4,0
Een leuke platformer, soms wel een beetje moeilijk en dan moet je al gauw een level talloze keren opnieuw doen. Mooie graphics en vooral ook leuke muziek. De muzieklevels, waarbij je op de muziek moet bewegen en springen, vind ik het leukste deel van dit spel. Ook goed dat je de levels met z'n tweetjes kunt spelen!

Gast
geplaatst: vandaag om 04:00 uur

geplaatst: vandaag om 04:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.