menu

Commander Keen: Keen Dreams (1991)

Alternatieve titel: Commander Keen 3.5

mijn stem
3,36 (35)
35 stemmen

PC / Android / Macintosh / Nintendo Switch
Platform
single player

Ontwikkeld door id
Uitgegeven door Softdisk, Lone Wolf en Super Fighter Team

Keen weigert zijn groenten op te eten, en wordt door moeder naar zijn kamer gestuurd. Daar valt hij in slaap, en wanneer hij wakker wordt bevindt hij zich in Tuberia, een wereld bewoond door groentes. Die bracht Commander Keen naar deze wereld met zijn droommachine. Wil Keen ooit terugkeren naar de echte wereld, zal hij moeten afrekenen met zowel de machine als de slechterik Boobus Tuber...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0lOEyuhH_bU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van JonnieBrasco
"The Lost Episode", uitgegeven door Softdisk en nooit uitgegeven door Apogee, die alle overige episodes wel uitgaf.

avatar van JohnWilliams
3,5
Alle Commander Keen Games blijven leuk, ook deze alleen vond ik de andere er toch wat meer uitspringen. 4* wil ik deze Game niet geven wel 3,5* misschien verander ik mijn stem nog wel eens maar dan moet ik in een hele goeie bui zijn .

3,5
Een buitenbeentje dit spel. Zo is er bijvoorbeeld geen geweer, Keen gooit zijn tegenstanders in slaap (voor een tijdje). Ook is zijn traditionele outfit omgeruild voor een pyama. Qua gameplay was het wel gelijkaardig.

Boobus Bomb!

avatar van pkunk
4,5
Leukste Keen. Hier heb ik heel veel plezier aan beleefd. 4,5 * (die nostalie toch ook altijd..)

avatar van JohnWilliams
3,5
Wel leuk maar vergeleken met Keen 4 is dit niks.

avatar van Jossie.!
4,5
Deze spellen waren vroeger gewoon om te dromen! Hij is nog steeds superleuk om te spelen. ik heb hier zoveel plezier aan beleefd! 4,5 Sterren.

avatar van Dragonslayer
Van alle keen-spellen vond ik dit de minste, geen idee waarom.

4,0
Leuk buitenbeentje van Keen. Heel veel gespeeld en uiteindelijk na lang proberen ook uit kunnen spelen en alle secrets kunnen vinden. Sommigen waren heel lastig bereikbaar. Maar daardoor veel speelplezier aan gehad.

Gekregen van een collega van mijn vader. Die kwam nooit verder dan level 1.

avatar van The_CrY
4,0
Nu ook op Steam in een HD uitgave. Wat dat precies inhoudt is niet zo heel veel bijzonders, maar Trading Cards en Achievements zijn leuk voor de verzamelaar.

Keen Dreams is het zwarte schaap in de Commander Keen serie. Hoewel wel ontwikkelt door hetzelfde team, het is wat later uitgegeven dan Keen 6 en qua engine hangt het precies tussen de eerste drie en de tweede drie in. Vandaar de bijnaam 'Keen 3.5'. De grootste verschillen zijn dat je pogostick ontbreekt en dat Keen geen wapens heeft. In plaats daarvan gooit hij met 'flower power' om vijanden tijdelijk uit te schakelen. Hoewel dit wat duf klinkt is het best een prettige afwisseling van de overige games en staat het op zich als een plezierig spel.

Mijn enige probleem is dat Keen niet naar boven of naar beneden kan kijken, waardoor je soms gewoon niet kan zien waar je naartoe springt. Dit was in de oudere Keens 1-3 beter opgelost door de camera altijd op Keen te centreren. Afgezien van dit minpuntje toch zeker een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:20 uur

geplaatst: vandaag om 08:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.