Hyper Lode Runner (1989)

Game Boy
Platform / Puzzle

Ontwikkeld door Tose
Uitgegeven door Bandai

Na een staatsgreep in het jaar 2264 worden er duizenden politieke gevangenen vastgehouden in een gigantisch ondergronds gangenstelsel. Het gerucht gaat rond dat de dictator, genaamd Generaal Zod, daar in het geheim gestolen goud heeft opgeslagen. Het is jouw doel om zoveel mogelijk edelmetaal op te graven om de kosten van een tegenrevolutie te kunnen financieren. Het spel speelt volgens het concept van het originele Lode Runner waarin gaten in de grond moeten worden gegraven om aan belagers te ontkomen en het verzamelen van zoveel mogelijk goud.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ik wilde deze per se toevoegen, ondanks dat hij al onder de echte Lode runner wordt gegroepeerd. Er hebben daar leden gestemd op de gameboy versie, maar dat is mijn fout niet ~_^
Stel, het is 1990 en je kijkt naar de hoestekening. Dit was een van de gaafste covers die ik ooit gezien had, met deze tekening moest het wel een tof spel zijn. Check hoe de held daarop aan het schieten is terwijl hij die hordes zombies op afstand houdt en een berg aan edelstenen in kisten heeft verzameld. Ik dacht dat het een stoere contra game zou zijn of een fijne actie-platformer.
Ik was echt zo teleurgesteld toen ik ontdekte wat het eigenlijk was. Ik wist toen nog niet waar het vandaan kwam, Lode Runner kende ik toen nog niet.
Ik haatte het: een mannetje dat slechts gaten in de grond kan maken en de vijanden wisten precies waar jij je ergens op het scherm bevindt. Net als in pacman is de AI zo dat ze jou in het nauw drijven en je hebt geen enkele manier om je te verweren. Je zou er nachtmerries van krijgen. Ik snap het concept van Lode Runner, maar wat is dit dan. Elke keer als je een achtervolger hebt gedood, dan komt hij doodleuk weer terug in het speelveld. Dat gebeurt dan ook wel in Pacman, maar die had tenminste nog powerpellets en zeker niet zo'n misleidende cover als deze van de gameboy.

Pastichio Rocker
Lode Runner speelde ik voor het eerst toen het er nog zo uitzag.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
:P Heb 'm op de C64 gespeeld...

PC.ENGINE.FAN schreef:
...ondanks dat hij al onder de echte Lode runner wordt gegroepeerd. Er hebben daar leden gestemd op de gameboy versie, maar dat is mijn fout niet ~_^

Heb Game Boy als platform bij de originele Lode Runner even weggehaald en de stemmers verzocht hun stem hier te plaatsen.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Pastichio Rocker schreef:
Lode Runner speelde ik voor het eerst toen het er nog zo uitzag.

Amai, dat lijkt haast op het gifgroene monochroom beeld van een hercules videokaart op een Tulip computer.

Pastichio Rocker
Het was een Apple IIe.