Tetris (1989)

Game Boy / Game Boy Color / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Puzzle

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo, Playtronic en Gradiente

In een vak onderaan het scherm vallen constant blokken vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. Deze blokken hebben verschillende vormen bestaande uit vier vierkantjes, zogenaamde tetromino's. Door de blokjes te draaien en horizontaal te verplaatsen moet de speler ervoor zorgen dat ze, eenmaal beneden aangekomen, een horizontaal gesloten lijn vormen met de andere blokken die daar al liggen. Elke succesvol gevormde horizontale lijn wordt verwijderd. Als dit niet tijdig gebeurt, wordt de laag met blokjes steeds hoger en is er geen ruimte en tijd meer om de blokjes te draaien.

avatar van mnrk
elke keer weer proberen om een andere raket te winnen met de hoeveelheid "tetris" punten...
Blijft voor mij nog steeds een leuk spel

Nostalgie! Nostalgie! Die muziek alleen al. Prachtig, wat heb ik hier leuke en goede herinneringen aan, op reis, strand, in de wagen, vliegtuig enz....

Redeen aankoop Gameboy in de tijd.

Leuk, maar ook frustrerend. Ik was en ben alleen niet van dit soort simpele games. Daar raak ik te snel op uitgekeken omdat ik niet zon highscore verzamelaar ben.

Tetris is uiteraard klassiek en zal altijd bestaan. Het concept is natuurlijk geniaal en de uitvoering is goed gedaan.

avatar van JohnWilliams
Zulke games blijven verslavend!!!
Ik had laatst deze nog gedaan en ik was er gelijk weer 2 uur zoet mee. Ook SkyRoads is verslavend!

Heb je daar ook wel eens van gehoord Ajax&Litmanen1?

Sims
Inderdaad super! Jammer dat je nergens nog Testris-arcade kasten hebt.

avatar van krusty
Fantastisch verslavend spel. 'k speel het nog regelmatig op mn classic Gameboy in de trein (dat betekent dat het mij al dik 17 jaar plezier bezorgt)
Highscore tot nu: 404.000 punten

avatar van keutul
Tetris is het beste spel ooit.
Blijft vermakelijk, ook na 20 jaar nog.

RE123
mijn record is 127 lijnen

gamelord
Dit spel krijgt 5 sterren van mij, alleen omdat het de eerste game had na de computer spelen met een balkje en een balletje dat steeds op en neer ging "80 jaren tennis voor mij. weet nog de controller van die spel computer (LOL) een vierkant kastje met een draaiknop thats it. Na tetris
een spel waar ik nu nog aan terugdenk als 11 jarige die een game boy kreeg voor zijn verjaardag, volgde al snel Zelda, Metroid 1, warioland en niet vergeten supermario. leuk om aan terug te denken hoe je als een kind van 11 begint te leren om een goede gamer te worden.

joeri592

mooie recensie....

avatar van Donkerwoud
Bizar verslavende game. Het geeft een enorme voldoening om blokjes te stapelen en highscores te behalen.

Eerste spel dat ik ooit gespeeld heb en zeker niet slecht.
Zeer verslavend om altijd meer te hebben:-)
3,5 sterren.

avatar van lennonlover
Mensen, dit is een spel dat tot in de eeuwigheid zal gespeeld worden. Erg simpel en (misschien daarom) enorm verslavend. Het raakt de kern van de menselijke ziel en is daarom onverwoestbaar.

RE123
nieuw record gehaald 183 lijnen

avatar van yoshi
heb nooit echt van tetris gehouden maar dit is de beste tetris ever echt een leuk spel ik vind het cool dat ik het nog steesd heb toen het in 89 uitkwam was ik nog niet geboren maar nu heb ik het en het is echt een leuk spel

avatar van wiiplayer
Classic

avatar van DarthSolidKevin
Een klassieker. Het blijft leuk .

avatar van jellecomicgek72
Classic!

avatar van rockgamer
stom spel dan kan je wel zeggen je moet rekening houden met de tijd dat het uitkomt maar hetzelfde jaar was ook super mario land er al en dat is stukken beter, ook voor die tijd vind ik het gewoon een slechte game

avatar van Brains
Tetris was al ontworpen in 1984, daarnaast was het toch wel een grondlegger in het puzzel genre en een insipiratiebron voor vele andere puzzelgames.

Super Mario Land is een comleet ander genre, dus ik snap je vergelijking niet helemaal.

avatar van Ricxz92
Haha een eckte classic, was verslavend. ook al was het nogal simpel.
Zelfs het snelste was makkelijk bij te houden.

Right, maar om eerlijk te zijn kende ik ook een persoon die het erg lang kon volhouden in de snelste mode (die je pas kon bereiken na een uur te spelen of zo als ik me goed herinner). Maar daarvoor moest je wel heeeeel veel geoefend hebben. Die persoon was dan ook letterlijk verslaafd aan tetris. Trouwens, ik praat over de enige versie die voor mij van tel is, namelijk de gameboy versie.

avatar van wolff
Best leuk, maar dit spel is niet echt iets voor mij. Het boeit me gewoon niet echt. Games al Pong vind ik leukere klassieker

nuf
level 9, hoogte 5... brrr

Pastichio Rocker
Dit blijft natuurlijk een topspel. Wel spelen op de ouderwetsche Gameboy natuurlijk! Het enige jammere is dat het verhaal nogal flut is, dat had beter gekund.

avatar van jirachi04
wat had je als verhaal kunnen pakken? een kwade farao wilt een pyramide bouwen en jij moet 'm helpen door muren te maken? Of je speelt een bouwvakker in een woonwijk.

avatar van Nqouy
tot op heden nog steeds een verslavend spelletje, gewoon geniaal bedacht.

avatar van Boznaldo
zwaar verslaafd geweest op deze game.

en moet zeggen ik was nog best goed ook,je kunt gewoon niet stoppen je wilt gewoon je highscore verbeteren en sneller gaan.

ja ja echt wel een toppertje

avatar van playzz82
Wanneer je een spel 22 jaar na dato nog steeds graag speelt verdiend het gewoon een dikke voldoende, tetris is tijdloos, ik speelde het 22jaar geleden ik speel het nu nog en ik denk dat ik het over 10 jaar nog speel. degene die dit spel heeft uitgevonden verdiend een gouden standbeeld naar mijn mening.

Buitengewoon geniale game en een klassieker. Te verslavend ook.