menu

Final Fantasy VII (1997)

mijn stem
4,29 (230)
230 stemmen

PC / PlayStation / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One
RPG
single player

Ontwikkeld door Square
Uitgegeven door Square, Square Enix en Eidos

Shinra Inc. is een bedrijf dat een monopolie op de energiemarkt heeft verworven met de nieuwe energiebron: mako. Mako is echter de energie van al het leven en van de wereld, en de winning gaat ten koste van de planeet. Shinra trekt zich hier echter niets van aan en plundert de hulpbronnen naar hartenlust. Het bedrijf is zo machtig dat het boven iedere wet en overheid staat, en kan doen en laten wat het wil. Cloud Strife is een koelbloedige huurling, hij is ingehuurd door Avalanche, een verzetsgroep die het opneemt tegen Shinra. Onbewust gaat Cloud op een missie die niet alleen zijn leven op z'n kop zal zetten, maar ook dat van alle andere levende wezens.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=dJ-toUi9jDc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Bahamut Zero
5,0
rpger schreef:
Ok thx Bahamut Zero ben nu in de temple of ancients, gelukkig neemt het verhaal weer wat vaart.


Het verhaal begint nu echt een mooie wending te krijgen maar ik hou mijn mondje

avatar van rpger
3,5
Veel gamers zullen je zeggen dat FFVII een game is die je gespeeld moet hebben. Als FF virgin heb ik dus zojuist dit spel uitgespeeld en niet gehinderd door jeugdsentiment zal ik proberen een zo objectief mogelijke recentie te geven wat. In ogen van vele een klassieker onder de games is.

Mijn eerste indruk van FF was “typisch japans” Als kleine jongen was ik into the anime en manga, en alhoewel het verhaal vergeleken bij de meer westerse games zeker origineel en uniek overkomt zijn alle typische anime elementen aanwezig, de techno punk setting, een gevaarlijke militaristiche organisatie/overheid, de god-achtige Akira, ..sorry Jenova, de link tussen onze held cloud en de slechterik sephiroth en ga zo maar door.

Het verhaal en met name de characters zijn zeker een van de sterkere punten aan de game, alhoewel de dialogen het hierin vaak laten afweten, te lang, soms eindeloze monologen (met name denk ik aan de extreem lange sequence waarin Tifa en Cloud zich in de lifestream bevinden met zeer weinig interactie van de speler) waar niet altijd duidelijk is wat er nu precies wordt bedoeld of wat de toegevoegde waarde is aan het verhaal, anders dan dat we met het meest onzekere stelletje helden in de geschiedenis van gaming te maken hebben. Al dan niet lijkt de game met haar 2D achtergronden en lange dialogen soms meer op een klassieke adventure dan een traditionele RPG, en dat is mede door de enorme hoeveelheden schitterende achtergronden en locaties een postief compliment.

Als RPG is FFVII minder geslaagd. De definitie van een RPG is dat je je character min of meer kan vormen naar eigen smaak, dit element is vrijwel niet aanwezig in FF, de characters zijn allen pre-made, met hun eigen persoonlijkheid en atributen. Wapens zijn zelfs gelimiteerd tot een enkel character en de magie (materia) kan moeiteloos van de ene persoon naar de ander worden gewisseld. Een ander kenmerk van veel RPGs is een “open ended” quest achtige structuur waarbij de speler grotendeels zelf bepaald wat hij wilt doen. Ook dit is in FF vrijwel niet aanwezig. Er is geen quest log of journal, simpelweg omdat de game zo linear is dat er niet veel te doen is anders dan de hoofdverhaallijn te volgen (uitgezonderd een aantal simpele soms kinderachtige mini-games), waarbij echter niet altijd duidelijk word aangegeven wat het precies is dat je moet doen, de world map helpt hierin ook niet veel, en het gebrek aan duidelijke plaatsnamen of het aangeven van nieuwe locaties is een groot gemis.

Wat ik persoonlijk het meest frustrerende vond was de random combat. Dit schijnt normaal te zijn voor Japanse RPGs, maar ik kon er niet aan wennen. Vooral wanneer je als speler loopt te zoeken naar een locatie en steeds maar wordt gehinderd door deze zinloze compleet random aanvallen kan heel snel de pret gaan drukken. Positief aspect aan de combat is dat er onnoemelijk veel variatie in tegenstanders zijn, sommige zelfs erg indrukwekkend (alhoewel iemand zich kan afvragen hoe de gewone inwoners van deze wereld uberhaubt overleven wonend tussen al dat gespuis).

Al met al vond ik FF een aardige ervaring, maar ik ben zeker geen fan geworden, (nu begrijp ik wel eindelijk de schitterende film Advent Children). De game is groot (maar niet zo groot als Baldur´s Gate of Morrowind b.v.), maar vanwege het gebrek aan open ended structuur duurt het naar mijn smaak te lang, aan de andere kant lange games met veel content worden zo langzamerhand een zeldzaamheid in deze dagen en van dit soort games zijn er niet veel. Eindoordeel, een 3.8, maakt 4*

avatar van snakesonic
5,0
Volgens mij begon jij met een hele lage score, maar dat is toch beter geworden. Ik denk dat je moeite hebt met het verschil tussen J-rpg en gewone rpg.
Ik vind dit een van de beste games ooit, misschien omdat ik me persoonlijk verbonden mee voel. AC vind ik trouwens niet zo goed, op het grafische aspect na.

avatar van Fluidvirgo
5,0
De random encounters zijn voor mij het enige kleine minpuntje aan de FF games die ik tot nu toe gespeeld heb (IV, VI, VII, VIII, IX).
Deel VII is mijn favoriet. Het sterke verhaal, de muziek en misschien wel de beste villain aller tijden maken deze game tot een van de beste in het genre en een van mijn persoonlijke favorieten!

*****

5,0
Ben sinds half december voor de tigste keer opnieuw begonnen

Ben inmiddels alweer in Mt.Corel.

Is en blijft gewoon de nummer 1 game all time!
Al is het moeilijk vergelijken in alle genre's. geen enekel game heeft me zo bij de strot gegrepen als deze game!

Elke dag upgraden van mijn Materia en Personages, Chocobo's kweken en ermee racen, KOTRT halen na heeeel veel kweken! Emerald verslaan, Ruby verslaan en alle Ultima Weapons verzamelen.

FF VII de game die nooit overtroffen is in zijn genre!

avatar van krat0s X
Ik vind deze game niets, ik ben zelf al niet voor het RPG genre, maar iedereen vond deze game ZO goed, dus ik dacht: "Ik zal hem ook maar halen zeker." tot spijt toe, de graphics zijn goed (normaal voor een RPG) maar voor de rest vind ik de gameplay zeer onhandig

RippedBone Dog
als je rpg's niks aan vindt, dan moet je ze ook niet gaan spelen.

avatar van Bahamut Zero
5,0
krat0s X schreef:
Ik vind deze game niets, ik ben zelf al niet voor het RPG genre, maar iedereen vond deze game ZO goed, dus ik dacht: "Ik zal hem ook maar halen zeker." tot spijt toe, de graphics zijn goed (normaal voor een RPG) maar voor de rest vind ik de gameplay zeer onhandig


Ja wat wil je ook. Final Fantasy VII is een RPG pur sang, dus als je al niet van het genre houd dan zal FF7 het verschil daar ook niet in maken. Ikzelf houd bijvoorbeeld niet van point and clicking games, die ga ik ook niet spelen want het zal mij toch tegenvallen...

avatar van Bahamut Zero
5,0
Wat ik trouwens wel jammer vindt is dat de pc en psx versie bij elkaar op geteld worden (stoor me vaak ook aan andere platformen bij bepaalde spellen). Hier wordt pas echt duidelijk hoe krom de vergelijking is tussen de pc en de psx versie. De pc versie is gewoon 10x minder

avatar van rpger
3,5
Ik heb een PSX staan en een PC en ze beide gespeeld, vind de PC versie nou niet echt bijster anders, alleen de filmpjes zijn wat korreliger, maar de combat daarintegen ziet er met Anti-Aliasing weer een heel stuk beter uit. Met de Yamaha soft synth plug in is de muziek ook precies hetzelfde. Ben uiteindelijk verder gaan spelen op mijn PC gezien de korte laadtijden.

avatar van Metalfist
Ik zou de Final Fantasy's allemaal wel is willen spelen maar er is zo moeilijk nog aan aan te geraken en ik heb toch geen memory card van PS1 meer...

avatar van Tsjo-Wi
4,5
Metalfist schreef:
Ik zou de Final Fantasy's allemaal wel is willen spelen maar er is zo moeilijk nog aan aan te geraken en ik heb toch geen memory card van PS1 meer...


Bij een beetje goede game specialist kun je ze echt nog wel vinden hoor. Hier in Haarlem zie ik altijd wel een FF VII exemplaar in de PS2 rekken liggen. Ook FF VIII heb ik nog niet heel lang geleden gekocht. Ik ben alleen nog op zoek naar FF IX.

avatar van Naomi Watts
4,5
Metalfist schreef:
Ik zou de Final Fantasy's allemaal wel is willen spelen maar er is zo moeilijk nog aan aan te geraken en ik heb toch geen memory card van PS1 meer...

Als je echt wilt vind je ze wel. Tijdje terug VI, VII, VIII en IX in 1 bups gekocht.

Je kan het ook gewoon op je ps2 memorycard opslaan of een PS interne memorycard aanmaken op je ps3.
Tsjo-Wi schreef:
Hier in Haarlem zie ik altijd wel een FF VII exemplaar in de PS2 rekken liggen. Ook FF VIII heb ik nog niet heel lang geleden gekocht. Ik ben alleen nog op zoek naar FF IX.

Zijn PSX games.

avatar van Tsjo-Wi
4,5
Naomi Watts schreef:

(quote)

Zijn PSX games.

Ja dat weet ik ook wel, maar er zijn maar weinig winkels die nu nog PSX rekken hebben. Daarom had de winkelier ze maar bij PS2 gezet.

avatar van rpger
3,5
In Rotterdam bij de gamestore onder de V&D lag ie nog, 29 euro, dat dan weer wel..

avatar van Metalfist
Mjah ik woon in Antwerpen en 29€ vind ik veel voor een PSX spel...

avatar van Bahamut Zero
5,0
Wij hebben een winkel in Leeuwarden waar nog hééééééééééééél véééééééél psx en andere retro games en console's te koop zijn. De winkel heet game island. Zeker een aanrader om daar eens te kijken (als je wilt en kan natuurlijk). Ze hebben Final Fantasy Origins, Anthology, VI, VII, VIII en IX ook te koop. Verder nog een hoop games die je bijna nergens meer vinden kunt.

avatar van ReMyTje86
5,0
Bahamut Zero schreef:
Wij hebben een winkel in Leeuwarden waar nog hééééééééééééél véééééééél psx en andere retro games en console's te koop zijn. De winkel heet game island. Zeker een aanrader om daar eens te kijken (als je wilt en kan natuurlijk). Ze hebben Final Fantasy Origins, Anthology, VI, VII, VIII en IX ook te koop. Verder nog een hoop games die je bijna nergens meer vinden kunt.


Hebben ze een site dan ?Final Fantasy 7 een van mij favorite RPG games

(vervolg komt noch)


avatar van Bahamut Zero
5,0
Wie kan dit verklaren.
Het gaat over Emerald Weapon

http://www.youtube.com/watch?v=1ovxL1wdjtI


Ik breek mijn hoofd er nu al een tijdje over :S

avatar van Squall Lionheart
5,0
Squall Lionheart (moderator)
Linkje doet het niet...
Bedoelde je toevallig die Emerald Weapon kill binnen 7 sec, mischien?

avatar van Bahamut Zero
5,0
Ja, snap echt niet hoe dat mogelijk is

avatar van Squall Lionheart
5,0
Squall Lionheart (moderator)
Is een soort bugje...
Met Vincent's ultimate weapon Death Penalty doe je extra dmg voor elke vijand die je gekilld hebt zonder dood te gaan, als je dan meer als 65535 lui gekilld hebt, doe je meer damage als het systeem kan hakken zeg maar (bereken formule voor dmg = 16 bits, max daarvan = 16x16 = 65535) en dan krijg je 'damage overflow', wat de game als bugje checkt en dit resulteert in insta-kill.

Hier nog wat uitleg, kan ook met Barret, kost wel jaren allemaal...

avatar van Bahamut Zero
5,0
KOTR 16x masteren
Dan heb je geen leven

Game_Kaza
Ik heb mijn stem met een halve verminderd. Laat ik eerlijk zijn. Verhaal is 1 van de beste game-verhalen dat vooral knap word vertelt met slechts niet heel goed uitziende (oude) graphics , erg goeie muziek en letters. De gameplay daarintegen is niet heel aangenaam. Begint soms snel al een beetje te vervelen en... het is gewoon niet interessant genoeg om er zin in te hebben. Begin er pas aan als ik me stierlijk verveel. (Verhaal is al aardig bekend kwa begin, midden, einde en vooral vervolg. ) Dus echt een goeie reden om het verder te spelen met deze gameplay is er niet.

Niet dat ik de game nu puur om het verhaal beoordeel. Maar de game zelf heeft iet 1 van de beste gameplays die er is. Dit word wel weer goed gemaakt met veel moeilijke uitdagingen en moet ook stevig nadenken bij vele acties. Je kunt zelfs pianospelen en je eigen keuzes maken (die soms wel een hele grote beslissing in het verhaal bebalen lijkt wel). Dus toch nog een hoop goeds waardoor deze de nr 6 en 4,5* blijft houden. Misschien begin ik er later weer aan en komt de 5* er weer.

avatar van Bahamut Zero
5,0
Game_Kaza schreef:
Maar de game zelf heeft iet 1 van de beste gameplays die er is.


Toendertijd wel...

avatar van rpger
3,5
Bahamut Zero schreef:
(quote)


Toendertijd wel...


Ja, ik realiseer me nu ook pas dat FFVII nog voor Baldur´s Gate, Morrowind etc. uit kwam.

5,0
Ik vind dit echt een snobbistische game, hoezo is dit een leuk spel?
Echt slechte graphics..

avatar van Naomi Watts
4,5
Je hebt zelf Final Fantasy games hoog beoordeelt dus waar slaat die vraag op. Bovendien zijn deze graphics altijd nog beter dan die van VI. Aandacht tekort?

avatar van Bahamut Zero
5,0
Ik snap het gezeik over de graphics nooit De poppetjes zien er niet uit, dat geef ik toe maar heb je de omgevingen wel eens bekeken. Indrukwekkend genoeg.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:11 uur

geplaatst: vandaag om 14:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.