Final Fantasy VII (1997)

PC / PlayStation / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One

Ontwikkeld door Square
Uitgegeven door Square, Square Enix en Eidos

Shinra Inc. is een bedrijf dat een monopolie op de energiemarkt heeft verworven met de nieuwe energiebron: mako. Mako is echter de energie van al het leven en van de wereld, en de winning gaat ten koste van de planeet. Shinra trekt zich hier echter niets van aan en plundert de hulpbronnen naar hartenlust. Het bedrijf is zo machtig dat het boven iedere wet en overheid staat, en kan doen en laten wat het wil. Cloud Strife is een koelbloedige huurling, hij is ingehuurd door Avalanche, een verzetsgroep die het opneemt tegen Shinra. Onbewust gaat Cloud op een missie die niet alleen zijn leven op z'n kop zal zetten, maar ook dat van alle andere levende wezens.

avatar van Status Seeker
DE ultieme game met één van de mooiste verhaallijnen aller tijden. De eerste paar uren zijn voor mijn gevoel nog niet echt interessant, maar wanneer je eenmaal buiten Midgar komt gaat het gebeuren. De Shinra is een heerlijke evil organisatie en Sephiroth is zeer indrukwekkend. Verder heeft disc I een einde dat je nooit zal vergeten en voel je al snel mee met de verschillende hoofdpersonen (alleen bij Caith Sith had ik dat niet).

Het materia linksysteem is wat mij betreft ongeëvenaard en ook het opleiden van chocobo's is een mooie uitdaging (afgezien dat je bij de training in de Gold Saucer maar twee tracks hebt). Ook de random encounters storen me in dit deel niet echt (je krijgt aardig wat tijd om van de ene naar de andere plek te lopen zonder aangevallen te worden).

Verder was dit natuurlijk de eerste FF in 3D. Sommige lokaties waren gewoon te mooi voor woorden. Tel daarbij de voor die tijd geweldige FMV's en het heerlijke manga (of animé: ben niet helemaal into Japanse tekenfilms) stijltje en de geweldige soundtrack van Nobuo Uematsu op en ik kan niet anders concluderen dan dat dit mijn ultieme game-ervaring was: 5*

avatar van Pellie
Eén van de grootste kwaliteiten van de Jappen, het uitbrengen van games met een fantastische verhaallijn. Mijn eerste ervaring met de Final Fantasy-serie en meteen de beste.

Een sfeer die mij tot op de dag van vandaag nog steeds doet verbazen. Een schitterende openingsmissie in de kernreactor. Vervolgens het mooie Midgar en de gave Shinra Building. Zodra je los wordt gelaten op de grote map vind ik het helaas wat minder worden. Je werd niet meer door het verhaal gestuurd, maar kon oude plekken opzoeken en kon iets teveel je eigen parcours uitstippelen wat ten kostte gaat van de verhaallijn. Vooral hoe je van de kernreactor naar de Shinra Building werd geloodst was fenominaal. Vaak zat ik weken vast in het spel, maar de wil om door te knokken was zo groot in deze game dat ik me er altijd doorheen vocht.

Verslavend, schitterend en ook voor mij de ultieme game-ervaring!

avatar van Bacon
Mijn favoriete game aller tijden!

Ik weet nog dat ik met een 'gelukje' in aanraking ben gekomen met deze game. Bij de videotheek hier kon je vroeger je games inruilen, en je kon er tevens 2e hands games kopen. Ik ruilde mijn game Resident Evil in en de enige PSX game die er lag was FFVII, dus nam ik die maar mee.

Ondanks dat mijn niveau van de Engelse taal zo'n 8/9 jaar geleden nog redelijk kut was, was ik gelijk verkocht aan dit spel.
Het verhaal, de graphics, de muziek, het vechten, de characters, alles is in mijn ogen geweldig aan dit spel.

Eens in de zoveel tijd speel ik hem weer vanaf het begin af aan, en het blijft heerlijk.

avatar van Mojo Pin
De eerste game die me écht wist te raken. Een magisch meesterwerk!

avatar van HiLL
Prachtig spel maar wat mij betreft een waardeloze besturing. Dat gewacht op de verschillende karakters om toe te slaan begon mij nogal te vervelen. Maar qua graphics om te smullen!

Of bedoel ik VIII nou...? Hmm

avatar van Pellie
Ik vond deze demofilm op Youtube.
Als Final Fantasy VII op de Playstation 3 zou worden geremaked zou het er zo uit komen te zien. Dat zou wel erg gaaf zijn!

avatar van finalman
HiLL schreef:

Of bedoel ik VIII nou...? Hmm

hmm, ik denk dat je VIII bedoelde

avatar van JohnWilliams
Leuk spel...beter dan zijn voorgangers!

Mijn favoriete game aller tijden. Als jochie van een jaar of twaalf, met een woordenboek naast me, omdat ik echt het hele verhaal wilde volgen. Ik was zwaar onder de indruk. De vele plottwists, toegankelijke characters, de sfeer, de muziek. Alles is optimaal. Ja, de graphics hebben wel wat moeten inleveren na die jaren, maar destijds was het echt state-of-the-art. Zelfs na al die jaren nog steeds een aanrader. 5*

avatar van Zidane007nl
Nog steeds mijn favoriete game!

Het was mijn eerste Final Fantasy en RPG op de PlayStation en ik was er gelijk gek op. Het verhaal, de personages, de omgevingen, de muziek, echt goed gedaan. Ik vind het materia systeem nog steeds het beste systeem om magie te krijgen en te upgraden.

Zeker 5 sterren waard.

Heb deze game in der tijd voor de PC gekocht nooit veel meegespeeld ik vond er maar niets aan 2,5 van mij voor de toen knappe gfx

avatar van Hadouken
Nooit echt een Final Fantasy gespeeld. Wel eens meegekeken met X en X-2 bij m'n broertje maar daar houdt het dan mee op. Nu heb ik hier een uurtje op de PC mee gespeeld en ik vind het gelijk erg tof. Het verhaal greep me direct en leefde meteen mee met de diverse personages. De muziek is ook erg mooi! En dan ben ik nog maar op het begin...

avatar van Hadouken
Heb er nu ongeveer 3 uur opzitten en heb net de flashback gehad over Sephiroth. En het is zwaar indrukwekkend vind ik. Het verhaal heeft me echt bij de strot vast en ik zit echt helemaal in de game. Als het zo door gaat zal deze game een hoge plaats in mijn top 10 bemachtigen.

Maar weet iemand hoe het nummer heet dat onder andere afspeelt als je samen met Sephiroth in de Mako reactor bent? Je hoort ook zo'n klok tussendoor. Mooi nummer!

Game_Kaza
Is deze toevallig nog ergens te krijgen?

gerwinf
Hadouken schreef:

Ik heb even op de soundtrack cd gekeken, en daar heet de track "Mako Reactor Theme".

Aeris' Theme is het mooist vindt ik. Op de cd Final Fantasy Potion (Relaxin' With Final Fantasy) van Nobuo Uematsu staat een erg mooie orkestrale versie hiervan op.

Ok dank u

Ik baal wel dat je niet ieder willekeurig moment kan saven. Niet omdat ik bang ben dat ik dood ga of zo, maar omdat ik m'n PC niet altijd vertrouw. Net ook, ik was een heel eind verder voorbij m'n laatste save en toen sloot het spel opeens af Alles weer opnieuw doen...met het risico dat het spel weer op hetzelfde stuk afsluit straks, want ik weet niet waar het aan ligt.

PS. Hoelang doe je ongeveer over de game?

Hadouken schreef:

PS. Hoelang doe je ongeveer over de game?

Zo'n veertig uur deed ik erover dacht ik, maar dat is dan nog zonder de meeste secrets en sidequests

avatar van Hadouken
Damn en ik heb er pas 4 uur opzitten of zo en ik heb soms al het gevoel dat ik al best veel heb gezien. Niet dus, gelukkig.

Minder is dat het spel tot 3 keer toe afsloot toen ik ging wedden op Chocobo races en het laatste savepoint is 15-25 minuten terug

gerwinf
Ik heb tijdens de release van de PS3 dit filmpje (tech-demo) gezien:

"Nomura said that Square Enix is not making a FFVII remake AT THE MOMENT. But might think about it if fans are still wanting it in a few years."

In een paar jaar? Zelf zou ik het geweldig vinden als er een puur grafische remake voor de PS3 zo snel mogelijk uit zou uit komen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hier nog een leuk filmpje voor FFVII fans, een korte ode van de Robot Chicken Serie (Let vooral op Cloud's beschikbare battle commands).

Final Fantasy @ Burger King

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hier nieuw linkje, ouwe is al verwijderd...

avatar van Hadouken
Beetje jammer dat het verhaal bij mij stil is komen te liggen. Ik had een lange tijd gewoon gedwaald zonder dat ik veel verder kwam en nu heb ik de game al een week niet meer aangeraakt. Nadeel dat het altijd zo zwaar is om bij mij weer een game op te pakken, want dit is zeker wel een topper. Ik kan me er altijd moeilijk weer toezetten. Hopelijk krijg ik binnekort weer zin...

Hadouken schreef:

Dat heb ik momenteel ook bij FF VI. Niet omdat ik niet verder kom, maar omdat ik er ff geen zin meer in heb. Misschien vind ik dat deel toch iets te saai, want bij zo'n super RPG als dit heb ik daar geen last van.

avatar van rpger
Ik heb laatst de animatiefilm hiervan gezien die verder gaat waar de game stopt. Zit ook een half uur recap van de game bij op de DVD. Spreekt me niet zo heel erg aan als ik eerlijk ben, maar ik sta er wel voor open gezien jullie reacties en vrienden van mij die erbij zweren, maar elke keer als ik tot nu toe een console spel speel wordt ik teleurgesteld. Ik zie dat hij ook op PC is uitgekomen?? Was die port wat of iemand weet?

rpger schreef:
maar elke keer als ik tot nu toe een console spel speel wordt ik teleurgesteld.

Jij ook met je vooroordelen. Misschien moet je de console eens een kans geven en even wennen aan de besturing, of gewoon de goede games checken.
Ik vind trouwens dat iemand zich geen rpg'er mag noemen als hij deze game niet kent/ niet leuk vindt, want dit is toch echt een van de betere rpg's aller tijden. Als je deze game niet vet vindt, hou je niet van rpg's, of in ieder geval niet van turnbased rpg's want veel beter krijg je ze niet, maar dat is mijn mening....

avatar van rpger
Ik zie anders geen enkele PC RPG´s in je top 10 staan? En dat is vaak wel wat mij opvalt bij mensen die final fantasy promoten, ze hebben nooit Baldur´s Gate ofzo gespeeld. Ik loop hier niet FF af te vallen, want ik heb het nooit een kans gegeven. Maar ook op RPG sites als Gamebanshee worden dit soort games eigenlijk nooit genoemd.

Heb trouwens een PC recentie gevonden, schijnt dat de PC port erg matig is t.o.v. de playstation, midi muziek, ipv originele audio bv. Maar ik lees Hadouken weer zeggen dat dit niet het geval is, misschien zijn er meerdere versies in omloop? De vier cd versie is crap, misschien dat jij een emulator gebruikt ofzo?

avatar van snakesonic
Deze game is een van de beste games ooit.
Goeie verhaallijn, je leeft mee met de personages, soundtrack is super. Tja, wat kan je nog meer over deze games zeggen.
Ik ben echt dol op zon held als cloud, hij is eigenlijk gewoon een nietsnut, maar uiteindelijk toch weer niet.

avatar van rpger
Nou daar gaan we dan, onder het mom je moet alles een keer geprobeerd hebben, FFVII aan het spelen op de PSX. Ik meld me wel weer ...

rpger schreef:

Goed bezig Maar jou kennende zul je het wel weer te japans vinden
In ieder geval kun je hier een hele lange tijd zoet mee zijn. Je moet alleen wel ff wennen aan de zwaar verouderde graphics van de personages, maar als je weet wat een verhaal en gameplay je daarvoor terug krijgt dan maakt dat allemaal niet meer uit!

Tsjo-Wi schreef:

Goed bezig Maar jou kennende zul je het wel weer te japans vinden

Klopt! Graphics boeien me niet zo, wel leuk al die pracht en praal van sommige nieuwe games, maar sfeer, verhaal, gameplay dat is vele malen belangrijker.

En te Japans, ja ach, ik vind Anime vet hoor, heb de film FF8 ook al gezien (vervolg op deze game volgens mij). Maar het blijft gewoon een hele andere cultuur, wij snappen hun niet en hun snappen ons ook niet zo, en dat zie je altijd terugkomen in de verhalen en art van Japanse games, ze proberen een soort westerse helden neer te zetten (bijvoorbeeld in Resident Evil) maar dat lukt naar mijn idee nooit zo, het blijft een soort Japans beeld van de Amerikaanse samenleving.