Solar Striker (1990)

Alternatieve titel: SolarStriker

Game Boy
Action / Shooter

Ontwikkeld door Nintendo

Je bent piloot van een ruimteschip in een oorlog tegen de aliens, waaronder: ruimtevlinders, spinnen en een reusachtige bromvlieg. Deze verticaal scrollende, tweedimensionale shooter bevat zes levels, zes eindbazen en hordes ruimtemonsters om neer te schieten. Je beweegt links en rechts over het scherm en je vuurt kogels naar boven waar de vijanden vandaan komen. Gaandeweg zijn er power-ups te verzamelen waardoor je vuurkracht kan toenemen. Je frontale vuurwapen kan uitgebreid worden tot een dubbelkanon.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ik vond dit toen het nieuw was best aardig. Nu ik er nog eens naar kijk is het erg bejaard geworden. Het spel is nogal steriel, weinig variatie, één enkel soort powerup en de powerup containers zijn de enige sprites die animatie hebben.

Ook overigens opvallend dat de covers voor het westen opnieuw getekend moesten worden. Wat is er dan toch mis met deze??

PC.ENGINE.FAN, butt plug pain? Nogal duidelijk dat reclame tegen butt-plug pain er niet mee door kon!