Woody Pop (1987)

Sega Game Gear / Sega Master System
Puzzle / Action

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Een op hol geslagen machine heeft de speelgoed fabriek gesloten. Slechts één houten speelgoed knuppeltje biedt weerstand: Woody Pop. Hij zal in zijn eentje de strijd moeten aangaan tegen de machine. Het spel is een breakout-kloon waarin speciale wapens kunnen worden verzameld om de stenen te breken. Als de bal een steen raakt waar een vraagteken op staat, dan verschijnen er extra vijanden op het scherm als robots of opwindsoldaatjes. Bij het voltooien van een scherm kan een richting gekozen worden: naar links, rechts of naar boven.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Geniale gamehoes, toch? Je weet namelijk gelijk wat het spel moet voorstellen. Zou je meteen weten dat dit breakout is zonder op de achterkant te kijken?

Wat is er mis met de Japanse cover, die is gewoon recht door zee, check. Wat een verschil, he?

Voor de originele versie van de Master System heb je een paddle joypad nodig, zoals ook op die japanse cover te zien is. Hierdoor is het in emulators niet meer te spelen.