FIFA 13 (2012)

Nintendo 3DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation Vita / Xbox 360 / Nintendo Wii U
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

Neem deel aan nationale en internationale competities voor club en landenteams als speler of als "manager" van je favoriete ploeg. Het spel telt een verzameling aan nieuwe functies. Zo is de aanvalsintelligentie van spelers verbeterd. Spelers kunnen de ruimte analyseren, slimmer de verdediging uit elkaar spelen en acties maken waarbij ze tegenstanders uit positie spelen om zo ruimte te creëren voor teamleden. Ook is de balaanname aangepast, waardoor de balcontrole gevarieerder en minder voorspelbaar is.

avatar van bettafish14
Dus spelen mensen nog fifa 13 op de xbox hier? Of speelt niemand het meer...

avatar van Ageingrebel
bettafish14 schreef:
Dus spelen mensen nog fifa 13 op de xbox hier? Of speelt niemand het meer...

Enkel op PS3, sorry

avatar van P.O.W.
nfl8tble schreef:
^
Eens getest, doet quasi geen bal. Heb eens de beide sliders op 0 gezet, en ik heb nog regelmatig blessures, en echt voor een paar maanden out telkens.

Die sliders hebben geen invloed op gesimde wedstrijden.

avatar van SasukeGem
Nu Fifa 13 op zijn einde loopt en we naar 14 gaan (die in de trailer niet veel beter lijkt te zijn dan zijn voorganger.) is het een goede tijd om te reviewen lijkt me zo om het spel op waarde te schatten.

Om te beginnen is het een miskoop als je het spelletje niet zo goed ziet, sinds fifa niet meer zo lineair is als op de PS2 komt er veel meer bij kijken dan wat mannetjes voorbij lopen of telkens passen naar gedekte mannetjes die zich eruit weten te manoufleren of zoals met PES6 met Adriano (de nostalgie!!) van elke positie uit elke stand te bal in de krusing schieten.

Ik heb geen idee of het leuk is om offline een carriere te starten omdat er met seasons, pro clubs en natuurlijk Ultimate Team veel te veel te smullen is online.

Seasons is leuk om mee binnen te komen, met een ploeg tegen een gelijkwaardige ploeg met voorgeprogrameerde formaties en tactieken. Pro Clubs is leuk als je met gelijkgestemde mensen gaat spelen en niet met de 7jarigen en egoisten in de drop-in game te belanden.

Maar het meest ultieme is toch wel ultimate team.
De Messi's en Ronaldo's van deze wereld zijn nogal lastig te verkrijgen, maar ook zeker geen garantie voor succes. Het totaal samenstellen van een team in een versneld tempo in vergelijking met bvb seasons maakt dit voor de voetballiefhebber een walhalla. Ik bvb heb een totaal Nederlands elftal op het moment met Sneijder als grote man in de voorhoede samenspelend met mindere goden als: Mitchell Donald, Donny de Groot en Erik Falkenburg. De irritatie is groot wanneer een 5 sterren team uit de Bundesliga met 8-1 klop krijgt omdat hij zich blind staart op de snelheid van zijn eigen ploeg is zeer vermakelijk.

Al met al toch een 4*, ik kan me er heerlijk mee vermaken en het spel ademt aan alle kanten voetbal uit (zeker als je beter word), een bal die van een technisch vaardige speler zn voet afstuit in een counteraanval, onnodig gegeven penalty's, irritante tegenstanders en slechte verbinding lijd soms tot ergenis maar op de laatste na is dat ook wel weer de charme van voetbal.

Laat 14 maar komen!

Toch maar met een halfje verlagen. Mijn 19-jarige captain besluit dat hij na twee seizoenen opeens heimwee krijgt. Vervolgens verkoopt het bestuur hem aan de concurrent voor een spotprijs... Mag hopen dat ze dit spelbederf uit fifa 14 halen, want echt realistisch is dit natuurlijk niet.

avatar van 3bdelilah
0,5
waltermuis schreef:
Ik speel de laatste tijd niet zoveel met carrière, maar ik vond dat destijds (samen met de bizar trage simulatie) een fucking groot nadeel. Ik wil gewoon kunnen zeggen "bitch, ik houd je aan je contract" en als zijn motivatie dan laag wordt, het zij zo. Maar verkoop hem verdomme niet zonder dat ik het wil, desnoods mag ie wegrotten bij de reserves.

avatar van ancientTom
Ik ben benieuwd wat ze gaan doen met de huidige transfers. In het verleden kwamen gedurende het 'Fifa jaar' 2 grote selectiewijzigingen in de vorm van patches maar werden de transfers van het volgende seizoen niet verwerkt.

In dit deel werd er elke week een verandering in de selectie (huidige vorm en club waarbij de speler actief is) aangebracht wat overigens een prima verbetering was t.o.v. de vorige Fifa's.
Als ze de nieuwe transfers door de wekelijkse mutaties doorvoeren in Fifa 13 lijkt het me dat veel mensen nog even wachten met het kopen van Fifa 14. Als dan blijkt dat deel 13 wellicht lekkerder speelt dan 14, is het niet eens nodig het nieuwe deel te kopen, de transfers zijn immers al doorgevoerd.

Maar ach, wat lul ik ook. Het is EA, natuurlijk gaan ze deze wekelijkse service in Fifa 13 niet doorvoeren in het nieuwe seizoen, daar is immers Fifa 14 voor. Daarnaast kopen veel mensen de nieuwe Fifa alleen al voor de nieuwe selectiebestanden en anders lopen ze veel inkomsten mis. Stom van me om zo naïef te zijn.

avatar van threeohthree
waltermuis schreef:

Eens, echter is het idee zo gek nog niet, het is gewoon slecht uitgewerkt, het zou bijvoorbeeld een stuk interessanter zijn als men wel de keus zou hebben, maar dat motivatie invloed heeft op het spel van de speler, ook zou een fikse salarisverhoging invloed moeten hebben (wat het vaak ook doet)

Dit is iets wat na ongeveer 2 seizoenen ook niet meer gebeurd gezien het bestuur dan (als het goed is) alle vertrouwen heeft in jou.

Carrière is overigens wel het grote struikelblok van Fifa, het is allemaal wel leuk, maar met name de bijna onmogelijkheid om te kunnen switchen van club, het random niet kunnen wegklikken van een wissel, en het systeem waar jonge spelers (moeten) domineren omdat ze zo gruwlijk goed worden, en ervaring helemaal niet van belang is, haalt het plezier er wel enigszins uit. Erg eentonig is het.

Dat rest online en FUT, dat vind ik dan weer wel geslaagd.

threeohthree schreef:

Dat rest online en FUT, dat vind ik dan weer wel geslaagd.

Kennelijk heeft het bestuur nog steeds onvoldoende vertrouwen in mij, want ik zit intussen al in mijn vijfde seizoen (bij dezelfde club).

Het zou inderdaad mooi zijn als de motivatie van de speler zijn spel beïnvloedt, maar ik vrees dat dat in FIFA 14 in ieder geval nog niet wordt geïntroduceerd. Het kan prima door een slecht gemotiveerde speler een slechtere balcontrole te geven in een wedstrijd, vaker grote kansen te laten missen of slechter laten verdedigen. Maar ik verwacht sowieso weinig veranderingen in carrière; de meest veranderingen zullen ongetwijfeld in gameplay zijn.

Moet er wel bij zeggen dat ik carrière altijd het leukste onderdeel vind van fifa, ondanks alle foutjes. Online speel ik eigenlijk zelden meer. Bij carrière heb je tenminste geen last van rage quitters, tenzij je dat natuurlijk zelf doet.

Godver wat is dat bij deze game toch frustrerend dat als je online speelt en je scoort snel, dat de tegenstander dan quit en de punten niet tellen. Tot de 5e minuut kan je maar beter niet scoren, want iedereen smeert 'm dan meteen.

Waardeloos!

Edit: en nou de EA-server er weer eens uit in een wedstrijd waarin ik 2-0 voorsta, waardoor ook deze punten verloren gaan die ik nodig had voor promotie (seizoenen online).
Nee nu weet ik weer waarom ik deze al een tijd niet gespeeld had... Ergernis alom!

Edit 2: oké dit is ook geen toeval meer, drie wedstrijden op rij knalt de verbinding/ea-server eruit, steeds na een goal van mij (als ik dus 2-0, 3-0 voorsta).

Ik ben er weer klaar mee voor vandaag.

avatar van bettafish14
Wat me opvalt met fifa seizoenen is dat toen ik in div2 zat ik die met 25punten gehaald had zonder een wedstrijd te verliezen, eenmaal in div 1 zijn de tegenstanders niet moeilijker maar lijkt het vaak alsof fifa je probeert te naaien en krijg je de domste doelpunten tegen vaak allemaal blunders van spelers van je team. Zoveel verschil is er niet met div 1 of 2 volgens mij.

avatar van Ageingrebel
bettafish14 schreef:

Ik vind het opvallend hoeveel wedstrijden ik begin zonder lag, maar dan plots ongelooflijk laggy worden na de eerste 5 minuten (waardoor je niet meer kan quiten). Echt ongelooflijk irritant.

Ook zijn er mijns inziens veel meer rage quitters in division 1 dan daaronder. Misschien veel zielige mannetjes die niet tegen hun verlies kunnen omdat ze FIFA veel te serieus nemen, maar het blijft natuurlijk vervelend. Zelfs in division 2 had ik slechts weinig tegenstanders die rage quitten, zelfs wanneer ze vrij veel tegendoelpunten slikten.

avatar van anders99
zeer vloeiende gameplay en fantastische graphics.