Pikmin 3 (2013)

Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Strategy / Adventure

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Het spel bouwt verder op de bekende Pikmin-gameplay, waarbij je een horde van maximaal honderd plantachtige wezentjes genaamd Pikmin moet besturen. Deze Pikmin kunnen tal van taken volbrengen, zoals het bouwen van bruggen, het vernietigen van barrières en het verslaan van vijanden. Er zijn tal van verschillende typen Pikmin, ieder met een unieke eigenschap of immuniteit. Enkele nieuwe typen zijn een Pikmin welke door stenen obstructies heen kan breken, en een roze Pikmin welke kan vliegen.

avatar van Banjo
Hey.. is er geen interesse voor deze Pikmin 3?
Dit is zo'n geschikt spel voor deze donkere tijd van het jaar, gezellig met je legertje Pikmin's in je prachtige tuin wezens verslaan en plunderen!. Dit spel is zo'n fijne beleving met een hoge voldoening als je het eenmaal uitgepuzzeld hebt. Of is iedereen meer gericht op de volgende generatie spelcomputers (wat ik alleen maar meer van het zelfde vind maar goed).

Banjo schreef:
Hey.. is er geen interesse voor deze Pikmin 3?

Jawel. 7 jaar terug.

avatar van Banjo
?? wat was je cijfer dan voor Pikmin deel 1 2 of 3?
Oo wacht dit is weer zo'n Sinner's echte rancune antwoord want Nintendo en makkelijk scoren en zo.
Ja laat het dan maar weer zitten inderdaad.. Of ben ik nou te serieus maatje?

Geen cijfer omdat ik bij geen van de drie me er volledig doorheen heb geworsteld. Maar ik zie dat je heel netjes verwoord wat ik dacht, buiten het woordje 'rancune'. Daar sla je de bal mis en als ik je bericht zo bekijk is dat maar bij 1 persoon van toepassing.

Maar met een deel 4 in de pijpleiding (al een hele tijd terug aangekondigd, net als een Metroid Prime 4) en op moment van spreken zo goed als klaar (bron Miyamoto eerder dit jaar) verwacht ik dat mensen eerder interesse zouden vertonen in een 4de deel dan in een 7 jaar oud opgewarmd 3de deel voor 60 euro ja.

avatar van Banjo
Iets te veel rancune aan mijn kant inderdaad..
Maar probeer de demo eens dan merk je wel duidelijk de verbetering in de besturing die is nu heel erg direct met die fijne snelle gameplay. En dat speelt zo veel beter de Wii-U versie..

avatar van Banjo
Heerlijk om weer terug te zijn in de Pikmin wereld, dat ene spel weet je wel voor dat specifieke groepje niche
Liefhebbers. Het is weer een vrolijke ontvangst met een uitstekende bediening waar door je veel sneller een muur neerhaalt of een vijand verpulverd. Eenmaal als je gewent bent aan de vlotte bediening (multitasking) voel je je krachtiger en durf je meer aan dan de Wii-U versie. Waardoor de actie van het scherm spat plus de uitstekende co-op (die je helaas niet online kunt spelen) is dit weer extra genieten. En het is een strategy spel en rustig aan doen is ook een optie maar toch denk om je tijd als je alles wilt meemaken, en dat wil je want het spel is van goud.

Ik heb genoeg reclame gemaakt... halen dit prachtige spel! vooral als je het nog niet gespeeld hebt
'Pik' It Up!.

avatar van richiedoom
Gisteren het verhaal uitgespeeld in co-op, fantastische game hoor!
Echter waren we lichtelijk geschokt toen we ineens de eindcredits voorbij zagen komen. Slechts 4 volledige levels en nog 1 laatste met een eindbaas..... deze game is veel te kort helaas, want voor mijn gevoel was ik nog lang niet klaar met deze game. De gameplay is zo verslavend en origineel, we baalden er allebei van dat het zo snel al voorbij was. We hebben in elk level alle stukken fruit gevonden en ik denk dat we in totaal zo'n 10 tot 15 uurtjes hebben gespeeld....

Maar zeer zeker een aanrader voor Switch bezitters!

avatar van richiedoom
Ik moet toch terug komen op mijn kritiek over de speelduur. De side missions, en bingo battles maken er toch wel een 'complete' game van. Zeker de bingo battles zijn erg leuk om vaker te doen. De story mode blijft aan de te korte kant, maar er is verder nog genoeg te beleven!

Ik verhoog met een halfje.