Angry Birds Rio (2011)

PC / Macintosh / Mobile / Apple iOS
Puzzle
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Rovio
Uitgegeven door Rovio

De boze vogels zijn in Rio. Net als in het originele 'Angry Birds' moet je de vogels met een katapult afvuren. Dit maal hebben de vogels het echter niet gemunt op varkens, maar moeten ze exotische vogels uit hun kooien bevrijden. Ook neem je het op tegen Nigel, uit de gelijknamige film 'Rio'.

Angry Birds Rio is gebaseerd op de animatiefilm Rio, wat vrij mooie beelden opleverde. Het tropische sfeertje was vrij oke, de rest niet. Ik weet niet wat de makers hebben gedacht, maar de game miste alles. Het was veel te simpel, de meeste levels speelde je met gemak plots uit, het speelde niet zoals Angry Birds en Seasons. Dan zijn de achtergronden met dubbele lagen wel leuk gedaan, maar de fun was volledig weg. Ik vond de vogels ook een stuk minder leuk dat de kwaadaardige varkens.

Met afstand de slechtste uit de reeks. De enige slechte game uit de reeks eigenlijk.

SouthParkFan
Ik vind het een erg leuk spel. Leuk idee ook. Ik mis de varkentjes wel. Maar al met al erg goed. Niet zo goed als de originele,maar toch leuk.

avatar van bvonk
Ik vind het wel een leuk deel en dat voor helemaal niet op mijn Android tablet. Hoef geen moeilijk deel er bij, als het maar een leuk tussen doortje is. Ze hebben de Rio beesten er goed in verwerkt.

avatar van J0rea
wat ben ik slecht in deze game zeg, ik was al slecht in het eerste deel maar deze kan ik op de een of andere manier helemaal niets van. Zonder de hulp van mijn vrienden had ik sommigge levels nooit gehaald (speel deze game namelijk alleen als ik op school ben)!