Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist (2013)
Nintendo Wii U / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft
Een groep terroristen die zichzelf ‘The Engineers’ noemen heeft er genoeg van en brengt een terroristisch ultimatum genaamd ‘Blacklist’ op gang: een dodelijke aftelling naar een reeks terroristische aanvallen tegen Amerikaanse belangen. Special Op Sam Fisher is nu de leider van het nieuw gevormde 4th Echolon: een clandestiene eenheid die enkel verantwoord aflegt aan de President van de Verenigde Staten. Samen moeten ze ‘The Engineers’ opsporen met alle mogelijke middelen en het aftellen naar Blacklist stoppen voor het te laat is.

Cool spel gok ik, alleen jammer dat je als de badguy speelt in deze game en niet aan de kant van de helden aka de terroristen.
Ben 't helemaal met je eens.

Ik weet het niet hoor, bij die E3 gameplay merk ik barweinig van stealth waar Splinter Cell om draaide. Je zou bijna denken dat je naar Uncharted of zo aan het kijken bent, met die massa-executies en zo. Niet dat ik het heel erg vind, maar niet echt waar de franchise om bekend stond. Staat alsnog op mijn verlanglijstje, al hoop ik dat de uiteindelijke game niet zoveel actie heeft. 1:25-2:15 zag er wel goed uit.
Die trailer inderdaad niet, maar er zijn al andere gameplay filmpjes beschikbaar, waar je in het donker handelt en het allemaal stealthy kan aanpakken

Oh my bad, heb niet echt de moeite genomen even verder te kijken haha. Even kijken hoor.
Edit: Deze ziet er inderdaad lekker uit, ik heb wel vertrouwen in deze game. Ben benieuwd!

"Waar Conviction het tempo voor je dicteerde, heb je in Blacklist zelf de controle."
Vind ik wel het allerbelangrijkste

Review Insidegamer punt hier een zeer mooie zin neer ;
Vind ik wel het allerbelangrijkste

Indeed. Je kan voor je eigen stijl kiezen en de stealth manier wordt extra beloond. Nog een weekje.... Heb er zin an!

Er zitten denk ik wel actiegedeeltes in (scripted events), maar dat was in de originele Splinter Cell ook het geval. Tot nu toe is het echt een zeer goede stealth game. Ik speel op Ghost en schakel onderweg een paar mensen uit maar je kan ook je mes gebruiken. Als het dan toch allemaal eens misloopt kan je een checkpoint teruggaan of gewoon de paar vijanden die je hebt ontdekt ontwijken door op daken te klimmen of ze neerschieten.
Het enige aspect dat ik echt nog mis die er in de old school Splinter Cell games wel te vinden was is gewoon de badass feel als je iemand vastpakt en dan ondervraagt. Dat is echt een feature dat ik sinds Conviction heel hard mis. Voor de rest een enorme verbetering tegenover zijn voorganger (en zelfs Double Agent op Xbox 360).

De stealth is wel weer aanwezig zoals de oudere delen, maar de actie is vloeiend zoals conviction. Een combo van old and new dus.
Vind het alleen jammer dat voice actor Michael Ironside is vervangen met iemand anders.
Daarnaast lijkt Sam Fisher nu ook stukken jonger en eerlijk gezegd niet echt Sam Fisher zoals vanouds.
De game-play is vertrouwd, maar Sam Fisher is anders.
Maar qua game-play en graphics is het van hoog niveau.
Sommige reviewers vermelden dat de single-player aardig was, maar dat de co-op geweldig was.
Ikzelf zal de co-op niet gaan spelen omdat ik meer een single-player gamer ben, maar goed.
Voor de rest zijn de graphics erg strak en vloeiend op de pc, heel indrukwekkend.
Geen meesterwerk, maar goed genoeg en inderdaad beter dan conviction.
YouTube - Clueless Gamer: Conan Reviews "Splinter Cell: Blacklist" With J.Cole
Soort slap aftreksel die de voorgaande vertolking niet kan opvolgen.
Had dan gewoon helemaal een reboot gedaan ofzo.
Een jong geile Sam.

Geen slap aftreksel van het oude maar gewoon een compleet nieuwe geile Sam.
Dat lijkt mij wel wat.
Verder ben ik ook niet zo te spreken over de wijze waarop co op hier door je strot geschoven wordt, ik ben een loner en Sam volgens mij ook.
Tenminste zoals ik hem kende wel.
Is allemaal erg wennen dit maar kan misschien nog wel wat worden.
Je kan dit trouwens denk ik ook wel gewoon als een reboot beschouwen. Het is een hele andere game en een hele andere Sam. Er is vrijwel niets dat laat doorschemeren wat voor persoonlijke drama's hier allemaal aan vooraf gingen. Het wordt gepresenteerd als gewoon een vervolg maar het komt meer op mij over als een heel nieuw begin.
Deze nieuwe Sam wordt hoe dan ook nooit een verbetering maar verder denk ik dat het nog wel wat kan worden voor mij en deze nieuwe Splinter Cell. Eigenlijk altijd wel een fan geweest van de serie.
Het speelt eigenlijk beter dan ooit.
Alleen die nieuwe Sam, tja. Door hem krijg ik momenteel toch een heel klein beetje afbreuk in die hele badass one man army ervaring. Heeft gewoon totaal geen edge deze gozer. Hij is een beetje de Timothy Dalton van de Splinter Cell serie. En dat in een deel dat verder uitstekend loopt en te spelen is. Ergens hoop ik dan ook dat hij maar een eendagsvlieg zal blijken.
Doe dan maar Pierce Brosnan ofzo, of George Clooney.