Watch_Dogs (2014)
Alternatieve titel: Watch Dogs
3,36
(84)
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Wii U / Google Stadia
single player / online
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft
In dit third person actiespel heeft een Central Operating System de stad Chicago in zijn greep. De speler, die de rol van hacker Aiden Pearce op zich neemt, verzet zich tegen dat systeem, dat er op gericht is mensen te volgen en informatie over ze op te slaan via mobiele telefoons en online profielen. Als hacker kan Pierce de stad letterlijk als wapen gebruiken, zoals telecommunicatie plat leggen en stoplichten aan- of uitzetten.
geplaatst: 15 oktober 2013, 18:20 uur
Uitgesteld naar voorjaar 2014.
“Our ambition from the start with Watch_Dogs has been to deliver something that embodies what we wanted to see in the next-generation of gaming. It is with this in mind that we’ve made the tough decision to delay the release until Spring 2014.
“We know a lot of you are probably wondering ‘why now?’ We struggled with whether we would delay the game. But from the beginning, we have adopted the attitude that we will not compromise on quality. As we got closer to release, as all the pieces of the puzzle were falling into place in our last push before completion, it became clear to us that we needed to take the extra time to polish and fine tune every detail so we can deliver a truly memorable and exceptional experience.”
geplaatst: 15 oktober 2013, 18:29 uur
Fucked up, man. Had er zin in. Aan de andere kant voor mij persoonlijk wel beter, want ik wilde hem eigenlijk voor de PS3 halen. En aangezien ik de PS4 pas rond de zomer of zo wilde halen, ga ik 'm dus op de PS4 spelen.

Thorak schreef:
Nee joh! Dan moet ik daarna eerst 59 dagen niet eten inhalen en kan ik nog later pas spelen!

Lijkt jezelf invriezen nu wel wat aantrekkelijker? Nog minimaal 180 dagen (begin april), haha.
geplaatst: 15 oktober 2013, 21:42 uur
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
geplaatst: 15 oktober 2013, 22:09 uur
Achja, hoef ik tenminste niet meer te twijfelen wat ik nou voor mijn verjaardag ga vragen. Een optie minder

geplaatst: 15 oktober 2013, 22:42 uur
Ja inderdaad. Het is niet net alsof er niet al tonnen nieuwe spellen uitkomen de komende weken en maanden. Ik kan er best mee leven dat zowel Watch Dogs als Donkey Kong Country een paar maand zijn opgeschoven. Kom nou al nauwelijks door mijn games heen.
geplaatst: 16 oktober 2013, 17:36 uur
Beetje slap om in het in de laatste maand voor de release uit te gaan stellen. Dit hadden ze 2 maanden geleden ook al kunnen weten.
geplaatst: 16 oktober 2013, 17:48 uur
Achja, daar heeft Ubisoft inmiddels wel kaas van gegeten na Rayman.

geplaatst: 16 oktober 2013, 19:57 uur
Assassin's Creeds voor de PC worden ook altijd op het laatste moment uitgesteld door Ubisoft. Gek dat een groot en professioneel bedrijf als Ubisoft nooit iets kan plannen. Ik ga ervan uit dat ze bij Watchdogs nog te veel de concurrentie van GTA 5 vrezen en dat ze daarom hebben uitgesteld. Het zou mooi zijn als ze de komende tijd gebruiken om de game op te poetsen tot hij helemaal 100% is, maar ik verwacht dat hij gewoon een half jaar de kast ingaat.
geplaatst: 16 oktober 2013, 19:58 uur
Ach ik heb liever dat ze het uitstellen en dan met een goede game komen dan dat ze met een rommelig product komen waarmee je de eerste 3 maanden alleen maar aan het patchen bent.
Dan kunnen we tenminste direct normaal gamen en niet het gevoel hebben een closed-beta te spelen...
geplaatst: 17 oktober 2013, 16:08 uur
Thorak schreef:
Nja, Assassin's Creed III was ook 'dik 2,5 jaar in ontwikkeling', maar dat was ook een groot bug- en glitchfestijn de eerste paar weken. Heeft volgens vooral met kannibalisatie te maken, ze zijn bang dat de verkoop niet optimaal zal zijn zo vlak na Assassin's Creed IV. Met een grote tijdspanne zouden ze dat kunnen minimaliseren.
geplaatst: 18 oktober 2013, 22:28 uur
Thorak schreef:
Dat zegt iedereen altijd. 9 van de 10 keer zit een uitgestelde game nog vol bugs als het een bug-gevoelige type game is.
geplaatst: 24 november 2013, 14:56 uur
ik hoop heel erg dat ze het voor ps3 en x360 hetzelfde doen als gta v: een (optionele) install van ongeveer 8 tot 24GB waardoor er haast geen popups zijn of alles in de verte er net zo geweldig uitziet als dicht bij. ik vind de delay totaal niet erg, betekend alleen maar verbetering (en ook had ik geen geld meer voor watchdogs op de eerste release datum te kopen door gta v, Battlefield 4 en ghosts

spelfreak
geplaatst: 6 maart 2014, 16:44 uur
27 mei komt hij uit voor PS3, PS4, XONE, X360 en PC. De Wii U versie is verder uitgesteld. Vind eigenlijk dat de game te vroeg is aangekondigd, de hype is er met de tijd een beetje van af gegaan. Ik kan die 2 maanden ook nog wel makkelijk wachten.
geplaatst: 6 maart 2014, 19:11 uur
Same here, het leek mij eerst wel interessant. Maar het is al een tijd bekend en er werd tussendoor ook niet veel gedaan om ons gehyped te houden. Sowieso stom dat dat WiiU versie is uitgesteld. Heb er niet meer zo'n zin in nu.

geplaatst: 6 maart 2014, 23:45 uur
Nou ik krijg er wel zin in zo. En valt me behoorlijk mee, had gedacht dat het misschien wel september ging worden of iets.
En eindelijk eens een frisse franchise voor de nieuwe gen, met dit soort games gaat het pas echt beginnen denk ik.
En in die trailer zie ik wel een aantal potentieel interessante personages volgens mij.
Ook komt Aiden hier eens naar voren als iets meer dan gast met petje.
Kom maar op zou ik zeggen.
Ook komt Aiden hier eens naar voren als iets meer dan gast met petje.
Kom maar op zou ik zeggen.
geplaatst: 7 maart 2014, 01:27 uur
Princess Piranha schreef:

Viel wel weer te verwachten

Maar ik moet inderdaad wel zeggen dat het inderdaad de eerste 'next-gen' titel is waar ik eventueel interesse in zou hebben. (wat eigenlijk best bedroevend is. Iedereen maar zeuren destijds over het aanbod van WiiU games, maar erg veel beter doen de twee grote broertjes het eigenlijk ook niet. (laat staan dat de Xbox noch altijd missing in action is in de benelux...) Op 'die andere' console had ik in maand 1 in ieder geval al 4 games die ik echt wel wou hebben.)
geplaatst: 7 maart 2014, 10:44 uur
Sinner schreef:
Ik ben er best benieuwd naar maar momenteel liggen we ook weer dichter bij Witcher 2, Bayonetta 2, Dragon Age 3 en Mario Kart 8. Allemaal titels waar ik dan toch weer meer naar uitkijk.
Maak daar maar Witcher 3 van.

Zelf ben ik van plan om Watch Dogs op pre order te zetten. Ben er toch wel heel benieuwd naar.
geplaatst: 7 maart 2014, 20:09 uur
Lijkt me nog wel een game die het waard is om naar uit te zien, maar als we de gepubliceerde plaatjes van vorig jaar vergelijken met het laatste filmpje is er grafisch toch wel veel ingeleverd. Ik raakte destijds mede door de overdonderende graphics in deze game geïnteresseerd, maar nu vraag ik me af of hij qua beelden het niveau van Assassin's Creed Black Flag kan benaderen.
geplaatst: 7 maart 2014, 21:16 uur
Bombong schreef:
Ligt er ook een beetje aan van welke versie in de trailer prominent gepresenteerd wordt. Denk dat de PC versie grafisch het sterkst zal worden natuurlijk.
geplaatst: 8 maart 2014, 14:52 uur
Er is nu een hele discussie om de graphics, op NeoGAF gaan ze helemaal los: Watch_Dogs downgradeaton confirmed - NeoGAF
Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken, er zitten namelijk een paar screens tussen die niet om aan te zien zijn.
geplaatst: 9 maart 2014, 11:16 uur
Ik wacht wel even af tot ik de ps4 versie met eigen ogen kan zien. Maar als dit zo blijkt te zijn scoort Ubisoft toch weer fikse minpunten bij mij.
Dit hebben ze namelijk al eerder geflikt al betrof het toen wel de ps3.
Ik noem vooral een Far Cry 3.
Op de ps4 zou het toch wel flink moeten spetteren eigenlijk, wil nou wel eens zien waar die machine toe in staat is.
Terecht dat mensen nu ook even afwachten hoe het met The Division gaat uitpakken.
Ubisoft bij deze wederom in staat van verdachtheid.
Dit hebben ze namelijk al eerder geflikt al betrof het toen wel de ps3.
Ik noem vooral een Far Cry 3.
Ubisoft bij deze wederom in staat van verdachtheid.
geplaatst: 9 maart 2014, 12:16 uur
Stiekem zou ik het wel grappig vinden als het zo'n fiasco zou worden als Aliens Colonial Marines. (hoewel ik me ondanks de ontzettende negativiteit (vaak terecht overigens) toch best wel vermaakt heb daarmee). Maar kan goed zijn dat die graphics idd van de xbox360/ps3 versie zijn, waar het toch vrij normaal is dat ze wat gedownscaled zijn, en dat de next-gens en de PC er stukken beter uit zien. En zelfs dan...een grafische downgrade wil niet zeggen dat het een slecht spel is - zolang het met de gameplay goed zit...
Inderdaad maar even afwachten.
Inderdaad maar even afwachten.
geplaatst: 15 maart 2014, 09:44 uur
Het moet wel heel veel dingen fout doen wil het een "Colonial Marines" faalgame worden.
geplaatst: 18 maart 2014, 23:13 uur
Watch Dogs word voor mij toch wel de eerste echt interessante game voor next-gen. Concept klinkt erg vernieuwend en verfrissend.
Wel moet ik kleur bekennen wat betreft het downscalen van de graphics. Lijkt mij dat ze geen trailers naar buiten gaan brengen die grafisch niet maximaal zijn. En anders zouden ze de afdeling marketing toch nog eens even flink over de knie moeten leggen..
Desalniettemin toch maar wel halen voor ps4. Zou toch wel prettig zijn als ik een next-gen game heb voor een next-gen console (mocht eens tijd worden!).
En dan maar hopen dat het aan de verwachtingen gaat voldoen.
Als het maar geen, (geen ervaringen met "Colonial Marines"), "L.A. Noire" faalgame gaat worden. Dan moeten we misschien zelfs nog gaan wachten tot September voor de eerste échte next-gen game.
geplaatst: 19 maart 2014, 09:18 uur
Kevonius schreef:
En dan maar hopen dat het aan de verwachtingen gaat voldoen.
Downgrade van de graphcis zie ik als een voordeel omdat er geen concessies worden gedaan mbt de gameplay.

kiriyama
geplaatst: 19 maart 2014, 10:03 uur
Dat moeten we nog maar zien natuurlijk. Als er een aspect minder aandacht krijgt betekent dat niet automatisch dat een ander aspect meer aandacht krijgt.
Mijn verwachtingen zijn intussen niet al te hoog meer. Met wat mindere graphics kan ik wel leven, maar de gameplay ziet er uit als Assassin's Creed 2.0. Daar zit ik niet op te wachten. Het was al vervelend genoeg dat Far Cry 3 zoveel op AC begon te lijken. Hopen dat Ubisoft deze generatie eens met wat nieuws komt.
geplaatst: 22 maart 2014, 09:59 uur
Die downgrade kan ik wel aan denk ik. Zolang t maar niet te saai word na een tijdje dat hacken en dat we echt rond de 35 uurtjes erin kunnen steken.
Heb de PS4 bundel gepreordered omdat dit wel de game is voor mij om met next-gen te beginnen.
Nog ongeveer 2 maandjes en dan zullen we het weten en vele meningen kunnen lezen hier.
geplaatst: 30 maart 2014, 16:47 uur
Laatste trailer laat zien dat de downgrade toch echt serieuze biz is vrees ik.
En ergens vind ik dat wel jammer als je ze je eerst lekker maken met van die redelijk spectaculaire beelden.
Toch hopen dat het uiteindelijk iets meevalt, wat we er nu van zien is voor de ps3 niet eens bijzonder.
geplaatst: 30 maart 2014, 19:38 uur
Keek erg uit naar deze game! Maar wacht nu toch eerst even de reviews af, alvorens ik tot aanschaf over ga.