logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

The Elder Scrolls V: Dawnguard (2012)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda

In deze uitbreiding op Skyrim, zal de speler moeten kiezen tussen twee verschillende kampen. Aan de ene kant de Vampieren, die erop uit zijn de zon uit te schakelen en bereid zijn jou een van hen te maken. En aan de andere kant de Dawnguard, die dit willen voorkomen en jouw hulp nodig hebben om de Vampieren voor eens en voor altijd uit te roeien.

avatar van Starmaster501
Op aparte disc? Zoals alle vorige expansions? Zou wel vet zijn

kiriyama
Beelden zien er erg gaaf uit. De sfeer in enkele (nachtelijke) gebieden doen me erg aan Castlevania en dan vooral Lords of Shadow denken. Erg gaaf. Ik denk dat ik als Vampier ga spelen. Speel nu vooral overdag en als 'Good-guy,' dus dat kan een leuke schakeling zijn. Ook dat vliegen ziet er wel droog uit.

Maar kan je nu als vampier ook gewoon overdag spelen? In sommige beelden van deze DLC zie ik spelers in vampervorm gewoon in de zon spelen. Ik dacht dat dat in Skyrim niet kon.

Volgens de makers is deze DLC vooral voor mensen die minimaal level 10 zijn? Ik ben wel benieuwd wat het level van sommige mensen is die Skyrim hebben uitgespeeld.

avatar van Brains
Overdag spelen als vampier kan - al heeft dat gewoon nadelen. Je levens, stamina en magicka regeneraten minder snel tot niet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Oblivion.

raffael77
Ligt er aan welke vorm van vampier je bent. Fase 1 en 2 is geen probleem maar 3 begint het echt irritant te worden en bij 4 zelfs dodelijk en een nadeel dat je ook door vrijwel iedereen wordt aangevallen in steden en dorpjes. Ik heb voor weerwolf gekozen maar drink geen bloed maar ben wel beschermd tegen gif en ziekte.

raffael77
Dit is dus een uitbreiding begrijp ik hier uit!

avatar van Starmaster501
Tweet van Bethesda, hij komt dinsdag uit! Voor de Xbox360 dan, Ps3 een maand later.

Acquire 11 Vampire Perks

Zou dat betekenen dat je verder dan level 81 kan komen in dit spel? Anders zouden mensen die al tot de max zitten overnieuw moeten beginnen voor de achievements.

avatar van Brains
Hogere max level zou betekenen dat er er een nieuwe skill(s) bij zou moeten komen. Max level momenteel is gewoon alle skills op level 100.

kiriyama
Maar Vampire Perks is dan toch ook nieuw? (Voor mensen die niet als Vampier spelen dan.) Dus dan zou het max level ook omhoog moeten gaan.

avatar van Brains
Als de perks aan een nieuwe skill gekoppeld zijn, zou automatisch het max level omhoog gaan inderdaad.

avatar van Starmaster501
Komt morgen uit voor de Xbox360, wie o wie is van plan hem aan te schaffelen?

avatar van Brains
Ik, maar niet morgen. Zit nu in m' n tentamens en ga direct daarna op vakantie - dus het wordt pas 20 juli ofzo dat ik 'm aanschaf.

kiriyama
Ik ga hem ook wel kopen, maar ben op dit moment nog druk bezig met Skyrim zelf. Zal dus ook nog wel een paar weken duren.

MikeMannuh
Ben hem aan het spelen. Tot nu een erg coole setting, mooie omgevingen, leuk verhaal, maar ik ben alleen niet zo kapot van die werewolf / vampire forms. Het enige wat je in die forms kan doen is shit afslachten. Je hebt geen inventory, geen map, je kan niet interacten, niet looten......beetje jammer.

kiriyama
Maar je kan toch op elk moment weer terugveranderen, of niet?

En kan je tijdens het spelen van de DLC ook nog gewoon andere dingen in Skyrim doen, of zit je echt vast in de DLC? Anders moet ik ervoor zorgen dat ik alles in Skyrim heb gedaan voordat ik hieraan begin.

avatar van Starmaster501
Weerwolf kan je niet terugveranderen wanneer je wilt, vampier weet ik niet hoe dat zit in deze DLC.
En het lijkt mij wel logisch dat je nog gewoon terug kan naar skyrim zelf.
Heb trouwens ook een beetje gameplay gezien maar volgens mij ben je flink overpowered als je zo'n vampier gaat spelen. Voor mij wordt het een Dawnguard denk ik.

kiriyama
Als je niet kan terugveranderen lijkt me als Vampier spelen nu niet meteen makkelijker. Zeker niet als je een Legendary Dragon tegenkomt.

MikeMannuh
Als vampier kun je terug veranderen maar het duurt eventjes. Het haalt dus het tempo flink uit de game. Ik kom als vampier ook veel deuren niet door, dus het is erg irritant om steeds terug te moeten switchen. Verder ben ik als vampier weaker dan als ik als 'mezelf' speel (Legendary Daedric Armor + Legendary Daedric Sword + Legendary Ebony Sword).

Verder ben ik Skyrim nog niet uitgeweest dus je kan nog overal heen.

MikeMannuh
Heb hem inmiddels uitgespeeld. Ik weet niet of ik veel gemist heb maar ik heb de main quest uitgespeeld en de major sidequest die erin zat en het heeft absoluut geen 20 uur gekost. Verder is er in die twee grote nieuwe areas niet mega veel te doen (vooral veel lopen), maar zoals ik al zei, misschien heb ik flink wat gemist ofzo. Tot zover ben ik niet echt impressed. Beetje een teleurstelling.

kiriyama
Begin toch steeds meer het idee te krijgen dat deze DLC het niet helemaal waar weet te maken. Als ik de verhalen mag geloven is dit niet meer dan een Guild questline. Blij dat ik hem nog niet heb gedownload. 20 euro lijkt me dan wat te duur.

avatar van PlayThaYard
Eerste geluiden zijn inderdaad niet erg positief. Voornamelijk veel kwantiteit ten opzichte van vernieuwing.
Jammer, na de belofte dat de DLC ' groots' zou worden had ik gehoopt op nieuwe omgevingen met aanvulling.

avatar van Starmaster501
Ik stond op het punt van kopen maar na die dingen die ik lees, ik denk dat ik die 20 euro in me zak houd en misschien uitgeef aan betere DLC. Bij Oblivion was het ook eerst Knights Of The Nine (klein) En daarna Shivering Isles (groots). Misschien dat de volgende DLC wel richting Shivering Isles kwaliteit gaat.

Skyrim: Dawnguard nog steeds niet op PS3 en PC | Power Unlimited - pu.nl

Er is dus kans dat Dawnguard gewoon Xbox exclusive is en dat hij niet op de pc/ps3 wordt uitgegeven. Nu ik er aan denk, ik heb nergens zien staat dat en wanneer hij op de pc/ps3 uitkomt.

kiriyama
Hij zal ongetwijfeld op den duur wel naar de PS3 en zeker(!) PC komen. Bethesda gaat hun hele PC achterban echt niet op zo'n manier naaien. Het kan alleen misschien nog wel even duren.

avatar van Dragonslayer
Bethesda heeft nu gezegd dat hier binnenkort nieuws over zal zijn.

Vreemd, ze kunnen toch gewoon even zeggen of er een pc/ps3 versie komt?
Of ze weten nog steeds niet zeker of die er wel komt. In dat geval kan het ook nog wel even duren voor het er komt.

avatar van Rujar
Er komt ook een pc en ps3 versie.

Deal met Microsoft geweest dat het tijdelijk een exclusive was voor de 360. Zal wel een marketing ding zijn geweest.