World of Warcraft (2004)
PC / Macintosh
online
Ontwikkeld door Blizzard
Uitgegeven door Vivendi
World of Warcraft speelt zich 4 jaar na de gebeurtenissen uit Warcraft 3 af. Twee facties, de Horde en de Alliance, vechten om de heerschappij van het verwoeste fantasy-rijk Azeroth. Er zijn acht speelbare rassen die of bij de Horde of bij de Alliance horen. Spelers kunnen de wereld ontdekken als Orcs, Trolls, Undead of Tauren aan de Horde kant en als Humans, Dwarves, Night Elves of Gnomes bij de Alliance. Negen klassen, twaalf beroepen, honderden quests en duizenden voorwerpen zorgen voor oneindige variatie en eindeloze avonturen. De reusachtige spelwereld met bossen, woestijnen, steppen, berggebieden, eilanden herbergt 6 gigantische steden, tientallen dorpen en meer dan 100 Dungeons.
Daarbij moet ik melden dat ik het vergelijk met FFX1 en daar kan niets tegen op maar moet dus wel een 2,5 geven
Toch 5*
Ook van mij 5*
Toch moet Blizzard geroemd worden voor de uitwerking en vóóral, en dat is volgens mij nog niet genoemd, de sublieme support die Blizzard geeft voor al die miljoenen abonnees. Het verwijderen van cheaters, het constant patchen en dan ook nog eens een kwaliteitsuitbreiding klaarstomen: chapeau.
Benieuwd wat ze met al het geld gaan doen. Diablo 3 anyone?
Ik denk dat je deze game echt gespeeld moet hebben om hem goed te kunnen beoordelen. Voor de pvp'ers is er genoeg te doen en voor de raiders ook zeker. Kheb deze game zeer veel gespeeld maar toch kon hij mij niet echt boeien, en daar komen ook nog de maandelijkse kosten bij.
Het is niet voor niks dat miljoenen mensen deze game spelen dus het moet natuurlijk wel goede aspecten bevatten.
Ik geef deze game een 3.5 dit cijfer is niet zo heel hoog omdat je toch echt veel moet spelen wil je een rol van betekenis vervullen.
Ik weet dat ik nog zoveel moois mis in de wereld van World Of Warcraft. Ik weet dat ik nog zoveel niet ontdekt heb. Maar deze gedachtegang heeft mij er in ieder geval niet toe gezet om toch dit spel er nog eens bij te pakken en het te spelen. Het voldeed achteraf gezien niet aan mijn wilde fantasieen die ik had over World Of Warcraft. Toch jammer als je zo in een game geloofd en dat 'ie vervolgens je dromen niet kan waarmaken. Hoewel ik grote verwachtingen heb van GTA IV, laat ik deze nu toch maar even voor wat het is. Want als je hoge verwachtingen stelt, dan kan het vaak alleen maar tegenvallen - zoals dat het geval was bij World Of Warcraft. Ik heb er zeker een hele tijd in gestoken, maar voor mij is het avontuur toch echt voorbij. Ik sluit mijn speelperiode af met waarschijnlijk een cijfer tussen 3,5* en 4*.
Veelste tijd zo een spel als dit.
- ze waren er verslaafd aan
- ze stonden altijd in de ochtend om 6uur op en speelden dit spel tot 12uur s'nachts (18uur per dag)
(dit stond zelfs in de krant)
Ik adviseer mensen die er verslaafd aan zijn, de verslaving proberen wat te verminderen..
Vind er vrij weinig aan, maar ieder zijn mening
Het is echt geweldig om in een wereld rond te lopen met andere gamers. Allemaal op zelfde tijdstip in een wereld die uit super grafics bestaat. Zo hoort een MMORPG te zijn voor mij.
Dit spel is vandaag de dag de bom. Koop het speel het en creeer een eigen leven in de wereld van Warcraft. Goeie graphics, zeer goeie gameplay en het is ongelofelijk uitgebreid. 5 Sterren uiteraard
Ik ben trouw Warcraft fan. Ik heb Warcraft I, II en III helemaal stuk gespeeld, inclusief de uitbreidingen. Door van Warcraft een MMO te maken is de hele wereld van Warcraft vernaggeld. De briljante verhaallijnen en de leuke strategie Jammer genoeg is Blizzard WoW gaan maken ipv Warcraft IV, waar ik nog steeds op wacht.
Ik speel nog steeds Warcraft III. Jammer dat WoW ooit is uitgevonden.
Het spel is overigens best leuk maar het doet pijn als ik het speel, ik speel het daarom ook niet
Ik heb net van een vriend gehoord dat er mensen 'echt' zijn doodgegaan vanwege dit spel!
- ze waren er verslaafd aan
(dit stond zelfs in de krant)
Japanners ja, die zijn verslaafd aan alles, die zouden nog Mario spelen totdat ze doodvallen.
Gewoon vechten en hopen dat je wint. Samenwerken lukt bij mij nooit want ik word en altijd uitgezet.
2 sterren.
Snap er niks van maarja na ff ontcijferen vind jij volgens mij de graphics van WoW niks beter dan RuneScape... En daar klopt niks van. Ik zeg bij voorbaat al dat jou Pc de games niet volledig kan draaien waardoor ze er beide ongeveer hetzelfde uitzien.
Daarom kan je het verschil ook niet zien, maar draai je beide spellen op het hoogst... tja dan merk je het verschil pas echt dat WoW veel mooiere Graphics heeft dan RuneScape.
En er staat dat het niet wil zeggen dat je verslaafd bent, en dat je RuneScape overigens ook niet mag?
Verder nog even over vechten en hopen dat je wint... Er bestaat ook nog een officieel woord 'Skill' genaamt. Zoek maar eens op aub