Call of Duty: Black Ops II (2012)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii U

Ontwikkeld door Treyarch
Uitgegeven door Activision

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2025 en volgt David Mason, de zoon van Alex Mason uit Black Ops. China en de Verenigde Staten zijn in oorlog nadat China de export van enkele zeldzame grondstoffen heeft opgeschort. Bepalend in deze 'cyberwarfare' zijn robots, onbemande voertuigen en andere moderne technologie. Maar is deze technologie wel zo betrouwbaar? Het bange vermoeden gaat dat deze technologische hoogstandjes net zo makkelijk gebruikt kunnen worden tegen de mensen die het zou moeten beschermen.

AvMerode
Eerst zou Sledgehammer een Sci-fi achtige COD uitbrengen, maar Treyarch benaderd die stijl nu met het tweede deel van BLOPS.
Ik zie nu echt een Blacklight: Retribution gecombineerd met COD, maar we zien het snel genoeg.
Heb er zin in, ik zie BLOPS dan ook als een individuele shooter, niet als een COD.
Treyarch is voor mij altijd een must buy met de COD serie, bring it on.
Ook veel variatie altijd met zombies, adrenaline pompende SP en uiteraard standaard COD online mp met nieuwe opties.

Reveal Trailer

Wel nice met die Deus Ex achtige soundtrack erdoorheen.
Treyarch, you make me drool. Very tasty.

avatar van J0rea
Daar sluit ik me bij aan!

Treyarch probeert iedere keer weer wat nieuws en nu gaan we door de tijd reizen!
heb hier wel zin in.

k w
Ze blijven de game ook gewoon schaamteloos uitmelken, maar geef ze eens ongelijk. Bovendien heb ik altijd last van ontzettend veel bugs de eerste 1-2 maanden nadat de game uitgebracht word, vooral lag en frame drops totdat er een patch uitkomt...Zeer irritant vooral omdat ze elk jaar beter beloven.

Deze versie ziet er eerlijk gezegd wel vet uit en dan vooral de setting. Als de game positieve recensies krijgt haal ik hem mischien ook wel in huis een paar weken na de release. Net de trailer gezien en doet me beetje denken aan Killzone/F.e.a.r

Hoop alleen dat ze deze keer wat rustig aandoen met killstreak rewards, want in de laatste delen werd je doodgegooid met die rommel.

Kijk hier toch weer ontzettend hard naar uit! De nieuwe setting waar de reeks mee verder wil lijkt me dan ook een goede zet geweest te zijn. En geef nu toe... Wie vecht nu niet graag met mechs? Veelbelovende trailer, zoveel is zeker.

k w schreef:
Net de trailer gezien en doet me beetje denken aan Killzone/F.e.a.r

Nee niet killzone, eerder Blacklight Retribution, check: game-play video & Trailer

Ik hoop alleen niet dat als je een mech (net zoals in blacklight) in BLOPS 2 kunt besturen, het te sterk word.
In Blacklight is zo'n mech amper te vernietigen (en vaak 1 team met 2 mech's tegelijk in een kleine map is rape kill all the way) en je krijgt zo'n mech ook vrij snel bij een bepaalde killstreak. (weinig kills voor nodig)
Dus hopen dat Treyarch alles wat in balans kan brengen.

SvV_Ying
Doet me echt helemaal niks meer dat er een nieuwe CoD is aangekondigd. Ben misschien gewoon uitgekeken geraken op de serie zoals die nu aan het ontwikkelen is. Ben benieuwd of het gevoel richting de launch verandert.

avatar van youngtick
Nou nog een Call Of Duty, jongens. Toen ik die trailer voor het eerst zag had ik zoiets van: WTF, deed me denken aan Star Wars. Weird shit, man.

Als je zo'n vervolg maakt dat in 2025(als het goed is) afspeelt, moet het wel een sterk verhaallijn hebben.

Ik lig er zelf niet echt wakker van, maar wie weet dat mijn gedachte verandert als de game uitkomt.

2,0
Treyarch kan in ieder geval goed jatten van Ghost Recon qua mech‘s. persoonlijk heb ik niks met dit soort shooters maar CoD staat bij mij ieder jaar weer voor 100den speeluren. De MP is de laatste jaren wat uit balans geraakt maar ik vind hem nog steeds heel verslavend. Als Treyarch de sgeer van GR weet te benaderen en het houd bij de wapens van het heden kan dit wel eens een geslaagde “vernieuwing“ zijn binnen de CoD reeks.

AvMerode
Crysis gecombineerd met COD volgens mij na zien van SP Demo.
Ben gek op Sci-fi, ja dit ga ik toch checken zodra hij er is.
Daarnaast ook nog nieuwe zombie modes, dus.

Ze konden het beter geen COD noemen, maar de naam/franchise staat gewoon bekend als best betaalde game serie. Dus geef ze geen ongelijk.

2,0
Ze zijn al eens ooit overgestapt van 2de wereld oorlog naar “modern warfare“ dus eigenlijk is het na een bepaald aantal spellen wel te verwachten dat ze een nieuwe setting proberen. Het klopt inderdaad de naam CoD verkoopt goed die zullen ze er ook nooit af halen en het MP concept werkt gewoon prima, ondanks alle kritiek erop. Wel vind ik het zwak (en toch wel onverwachts) dat de engine niet eens vernieuwt wordt. Het klopt mosschien wel dat die goed genoeg is voor de MP van CoD maar er is tegenwoordig meer uit de PC en consoles te halen, ..dit laat BF3 dus al goed zien. jammer dat ze er niet eens iets mee doen.

avatar van J0rea
YouTube - Call of Duty Black Ops 2 Live Gameplay Demo - Microsoft E3 2012 Press Conference

Woow wat lijkt dit op crysis.......

Ik had wel goede hoop voor Blops 2 maar na deze demo gezien te hebben weet ik het niet zo goed meer.

avatar van JustMike
Ik vind het er juist helemaal prima uit zien

2,0
De trailer laat in ieder geval zie. Dat call of duty nog steeds gedateerd eruit ziet. Ik ga deze laten lopen, dat hele sci-fi gedoe is mijn ding niet en past in deze vorm totaal niet binnen de Call of Duty serie. Ik denk dat Activision en TreyArch zich door deze keuze wel eens behoorlijk in de voet kunnen schieten. Een ripoff van Kilzone en Crysis moet je niet willen met een game waar trouw ieder jaar "the best selling franshise" op het doosjes staat. Mijn verwachting ervan is gedateerd en slecht gejat.

carlo,

daar ben ik het totaal niet mee eens!!

Het lijkt inderdaad op Crysis, maar het is zeker niet gejat en dat je deze game vind lijken op Killzone slaat ook nergens op.

ik zelf vind dat het er grafisch uitziet als Crysis 2 wat naar mijn mening echt geen slecht ding is.

Ik was nadat ik de demo voor het eerst zag een beetje teleurgesteld maar daar ben ik wel weer van terug, deze game komt zeker in mijn gamecollectie als groot fan van de eerdere Treyarch cods had ik niet zo moeten twijfelen.

Dit word gewoon weer een erg goeie game, die er grafisch erg mooi uitziet!

avatar van 3bdelilah
Dit deel lijkt me echt helemaal niks, dat futuristische gedoe in games spreekt me totaal niet aan. Daar waar ik toch genoot van het eerste deel, laat ik deze eventjes voor wat het is. Misschien dat ik 'm later wel eens speel, maar op dit moment totaal geen prioriteit.

k w
Net de demo even bekeken en ben niet bepaald onder de indruk, misschien is het cliché om dat bij deze game te melden, maar het is toch weer meer van hetzelfde Zowel gameplay als graphics.

Echt STOM,Treyarch mag geeneens moderne oorlogen maken.Alleen infinity ward,en ik vind het ook nog stom dat er koude oorlog is over amerika en china moet en robots-_-

Tj19 schreef:

En dan nu al 0,5 stemmen...

kom op zeg, wees niet zo kinderachtig!!
Hoe oud ben je, 8!!?

avatar van payrits
Hey, zit er wel op te wachten.
Ik vind persoonlijk dat ze nu wel weer eens een goede ww2 versie mogen maken
met alles wat ze nu kunnen, dat zou volgens mij wel eens mega goed uitkunnen pakken.

avatar van Rujar
Ah ja waarom zou je een WW3 en WW2 niet beide kunnn gebruiken? Je zou iets kunnen verzinnen met tijdreizen waardoor je de toekomst veranderd.

avatar van JustMike
ja, dat zou te gek zijn... Maar de mensen die gewoon hersenloos willen schieten gaan het niet meer kopen en die zijn juist de grootste uitbesteders

Een of andere geile gozer heeft al gestemd.

Ziet er logisch uit...

avatar van JustMike
Dat verklaart erg veel ja

avatar van J0rea
Ik bleef tegen mezelf zeggen: "Ik ga deze game niet pre-orderen"

Maar ik hoorde vanmiddag dat als je nu pre-orderde dat je dan Nuketown 2025 krijgt, en deze avond nog ge-pre-ordered...

Heb er geen spijt van!

Nuketown 2025: I'm ready!!

avatar van Aazhyd
Als de dedicated servers net zo brak zijn als bij BO1 en MW3, dan laat ik deze lekker lopen. Borderlands 2 en FarCry 3 zitten er ook aan te komen.

avatar van J0rea
Heb eigenlijk nooit zoveel last van slechte servers gehad bij Blops maar in MW3 heb ik het erg vaak!

avatar van bryandejong
Eindelijk een multiplayer trailer: Black Ops II: Multiplayer R...

2,0
Ziet er goed uit!!! Het lijkt er op dat er veel meer vernieuwing gaat komen, gelukkig maar, want het werd allemaal een beetje te veel van het zelfde. Ben benieuwd in ieder geval!

Confusie schreef:
... geile ...