Mario Kart 64 (1996)

Nintendo 64 / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Racing
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Kies één van de characters uit het Super Mario Bros universum, stap in een kart en probeer als eerste over de streep te komen. Bestook de andere coureurs met bananen, bommen en bliksems.

avatar van DonaldFortune
Niet zo geweldig als ik het vroeger vond, voornamelijk met vrienden toen.
Nu thuis op de pc(emulator), het blijft een vrolijk sfeertje en aardig spel.

avatar van Draugen
Manny Calavera schreef:
Waar slaat dit op? Je beoordeelt een game als deze (14 jaar oud!) toch op de fun die je toen er mee had, niet wat je er nu nog mee zou hebben. Nu is de game 14 jaar oud en uiteraard gedateerd op vele gebieden.

De game was toen ook al matig. Diddy Kong Racing kwam een paar maanden later uit en is nog steeds prima speelbaar, evenals Crash Team Racing. Eventueel jeugdsentiment is niet relevant voor de kwaliteit van het spel toen en nu.

avatar van rockgamer
mario kart 64 vind ik op elk opzicht beter als diddy kong racing, crash team racing is wel wat soepeler speelt wat beter wat betere graphics maar toch vind ik mario kart 64 stukken leuker door de leuke levels etc. maar crash racing is ook 3 jaar ouder he,,

avatar van wolly
k heb dit spel bij een vriend gespeeld, het is best wel vierkant maar wel cool, het is een oude klassieker.

avatar van wolff
klassieker had dit vroeger veel gespeelt
fijne gameplay en veel modus

Draugen schreef:

Juist wel, het gaat juist net om het gevoel dat je bij een game hebt.
De game kan nog zo goed zijn als de hele sfeer je niet bevalt is er maar een kleine kans dat ie in je top 10 komt.

avatar van Princess Piranha
Wat een heerlijke game blijft dit toch. Gister alle parcours af gegaan samen met mijn broers en mijn vriend. Helaas liep het spel erg vaak vast. Is dat puur door ouderdom? Mario Party loopt ook soms vast, bij de rest van de games geen last van. Achja, ondanks dat ontzettend veel plezier gehad

avatar van glimlicht
Voor mij de beste Mario Kart met de beste banen en perfecte balans tussen power-ups en racing skills. Dit is ook zonder twijfel mijn meest gespeelde game op de N64. Ik heb heel wat uren tegen vrienden gespeeld en daarnaast zo snel mogelijke tijden neergezet op de time-trial. Het speelt gewoon heerlijk, het driften in de bochten werkt prima en er is geen overload aan power-ups (zoals in Double Dash).

Wat mij ook bevalt is dat ze game niet helemaal in 3D hebben gemaakt. De personages zijn gewoon sprites en dat komt de presentatie ten goede. Groot pluspunt ook voor de muziek, die doet in elke stage prima zijn werk. Vooral als de 3de ronde begint word die lekker hysterisch.

Het enige wat niet altijd fijn is, is het elastiek-effect in de GP mode. Het maakt niet uit hoe ver je voor staat, er komen altijd wel 2 racers met je aan kop te staan. Wat in principe niet zo heel erg is, er blijft op deze manier wel uitdaging. Maar soms levert het wel hele oneerlijke momenten op. Maar goed altijd beter dan een blauw schild voor je knar krijgen...

Princess Piranha schreef:

mario kart 64 heeft de beste parcoursen !
bij elk level komt er nostalgie naar boven

avatar van wolly
vindt dit een van de beste mario kart

wolly schreef:
vindt dit een van de beste mario kart

zeker weten, wat een verbetering was dit in vergelijking met de vorige, betere graphics maar vooral prachtige en varierende banen, ook had je hier leuke banen met de battles etc. prachtig ! dit is zonder twijfel de beste mario kart die er is gemaakt en het lijkt me sterk dat er een nóg betere komt.

avatar van bettafish14
Nogmaals heerlijke game.
Leuke levels, lekker sfeertje en daar draait het toch wel om bij mij.
Genoeg keuze uit personages.
Kan eeinig minpunten noemen heb me er toen der tijd prima mee vermaakt en dat doe ik nu nog steeds als ik hem speel.

avatar van Evil Eye
0,5
Recentelijk nog geprobeerd maar wederom een bagger product van het altijd betrouwbare Nintendo. Yep, zeer betrouwbaar, want je weet altijd dat je troep koopt. Toch geprobeerd, helaas weer eens een tegenvallertje. Heb het niet heel lang volgehouden met deze game. Crash Team Racing is veel beter. Die beoordeling van die game heb ik gelijk ff verhoogd want vergeleken met dit is dat een meesterwerk. Crapzooi dit.

avatar van JohnWilliams
0,5* is wel heel erg overdreven Evil Eye. Dit doe je gewoon om aandacht te trekken, en ja...dat is weer gelukt.

avatar van CarealotCarrot
Ik snap het wel hoor . T.o.v. Super mario kart is dit een enorme achteruitgang, deze game werkt gewoon niet lekker. Ik had nooit het gevoel echt controle te hebben over mij kart en het gebrek aan snelheid is ook vervelend.

avatar van JohnWilliams
Ja. maar kijk naar Evil Eye's andere beoordelingen en je ziet dat hij gewoon om aandacht roept, die gast geeft alles onvoldoende van Nintendo.

Evil Eye schreef:

Als trollpoging is dit wel een vrij matige hoor.

avatar van Evil Eye
0,5
Hmm nee erop terug kijkend moet ik toegeven dat ik toen niet zo in vorm was. Snel maar even compenseren dan.

avatar van markwiering
Manny Calavera schreef:

Als trollpoging is dit wel een vrij matige hoor.

Volgens jou is iedereen die een andere mening heeft dan jijzelf een "troll".

avatar van Confusie
Dit was wel leuk alleen niet zo leuk als A2 Racer 3.

avatar van Mitchel
Nog altijd de beste Mario Kart game! Oh, de nostalgie

5 sterren!

avatar van Mitakcor
Geweldig spel.

Duidelijk de nostalgie die nog helemaal leeft, aangezien het overal nog steeds wordt gespeeld. Gek genoeg blijft het nu ook erg leuk ondanks de graphics. Spelen met vrienden is altijd vet grappig dankzij het fantastische idee om je tegenstanders te bestoken met verschillende wapens, vooral blauwe en rode schildjes.

avatar van A.V
A.V
CarealotCarrot schreef:

Dat is grappig, dat is precies het argument wat ik maak als ik deze vergelijk met de huidige Wii versie. Ik vind de mate van control best optimaal bij deze maar op de Wii heb ik altijd het gevoel dat de kart net te traag reageert.

Mitakcor schreef:
vooral blauwe en rode schildjes.

Je bedoelt vast groene en rode schiltjes (ok de first person seeker, is wel blauw te noemen)

avatar van Princess Piranha
Voor rode schildjes moet je best dicht bij elkaar rijden trouwens, anders knallen ze tegen ze muur op! Hoewel dat ook verschilt per level natuurlijk

De game is vandaag de dag nog steeds erg populair

avatar van dr channard
Geef mij maar Diddy Kong racing lekker pittig als je alles wou uitspelen.