Indiana Jones' Greatest Adventures (1994)

Super NES
Platform / Adventure

Ontwikkeld door Factor 5
Uitgegeven door JVC

In dit Indiana Jones spel speel je de drie films na. Je begint het spel met de film Raiders of the Lost Ark, gevolgd door Temple of Doom en the Last Crusade. Gewapend met een zweep en pistool moet je slechteriken verslaan en je richting het eind van het leven begeven. Onderweg kom je nog enkele stukjes uit de film tegen in vorm van baas of actie evenement.

avatar van CarealotCarrot
Lekker spelletje waar je met Indy de drie films doorloopt. Beetje platform actie, waar je vaak je zweep voor moet gebruiken, en een redelijk hoge moeilijkheidsgraad. Het spel doet niet echt iets nieuws, maar is wel leuk wat onder meer komt door het feit dat ik heb genoten van de Indy Films.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ik vind dit maar een zesje waard. Hij is wel goed, maar voornamelijk omdat al die andere Indiana Jones games van die bedroevende misbaksels zijn, met de PC adventure als enige uitzondering.

We speelden dit destijds op de copybox (kopieermachine voor de SNES) en een of andere supplier dacht dat het een magistraal idee was om er een trainer in te zetten. (soort van action replay cheat mogelijkheid). Deze trainer werkte niet en verziekte het hele spel. Je kon nu nog maar één keer geraakt worden, en dan was je af. Een vriendje en ik zijn op die manier nog helemaal tot aan die Messerschmidts gekomen, maar over het geheel vind ik dit een bout spel. Er zijn teveel levels waarin je geen idee hebt waar je naar toe moet en de levels zitten te vol met platformpjes terwijl een lineair recht level ook had volstaan. Dat gedoe met die arabier die hooibalen op je afgooit vond ik ook al zo'n irritant level. Leuk dat ze de film trouw proberen te zijn, maar als platformer slaat het de plank een beetje mis.

avatar van Confusie
Voor zover ik me kan herinneren vond ik dit toch wel een topspel eigenlijk. Redelijk afwisselende gameplay en lekker moeilijk af en toe. Deed me altijd erg denken aan de SNES Star Wars spellen qua opzet.

Ik meen me te herinneren dat Indiana Jones en Han Solo zo ongeveer hetzelfde bewogen en ook op dezelfde wijze hun wapen afvuurden.

avatar van Confusie
Ja dikke game jammer dat ie niet speelbaar is op de Switch virtual console zat ie wel bij zie ik.