Legend of Grimrock (2012)

PC
Adventure / RPG

Ontwikkeld door Almost Human
Uitgegeven door Almost Human

Legend of Grimrock is een oldschool dungeon crawler met een moderne toets. Een groep gevangen is ter dood veroordeeld door middel van een verbanning naar Mount Grimrock omwille van ranzige misdaden die ze al of niet gepleegd hebben. De berg is overladen met eeuwenoude tunnels, grotten en tombes. Als ze ooit nog daglicht willen zien, zullen de gevangenen een team moeten vormen en zich een weg banen door de berg, level per level.

Krijgt zeer positieve reviews. Zaten een paar dagen na lancering al uit de kosten

avatar van Thomas83
Over dit spel hoor je inderdaad enorm veel goeds. Het heeft mijn aandacht wel getrokken door vergelijkingen met oldschool-RPG's zoals Eye of the Beholder, wat mijn allereerste RPG was. Ben daarna nou niet bepaald een RPG-veteraan geworden, maar dat spel had altijd iets aan zijn gameplay dat me enorm aansprak. Alleen al de manier waarop je je door de dungeons verplaatste. Volledige vrijheid is niet altijd een pluspunt.

avatar van woeler82
Spel is mooi en doet me denken dat ik Eye of de Beholder speel
Het spelprincipe is simpel maar doeltreffend

Naarmate je verder vorderd is zucht snel daar voor verder te komen en secrets te vinden

avatar van Brains
Verassend leuke game. Leek me aanvankelijk niet mijn ding afgaande op video's en afbeeldingen, maar kreeg 'm als onderdeel van de Humble Bundle. Nu toch al flink wat uurtjes zitten spelen en nog steeds zin om verder te spelen. Ik zit inmiddels op level 4.
Vooral het zoeken en vinden van geheime kamers werkt enorm verslavend .

avatar van Mithrandir
Gisteren na Grim Dawn begonnen met deze Grimrock game en hij bevalt me prima. Heerlijke dungeon crawler, de mensen hierboven noemen Eye of the beholder wat ik kan beamen, maar ik krijg toch ook het Might and Magic gevoel weer zoals eind jaren 1980 en begin jaren 1990, dus voel me wel weer een tiener nu. Alleen vond ik de portraits wat karig in de maingame, dus na het zoeken op google, kom je al snel potraits-packs tegen. Waarna ik 1 heb gedownload met 348 portraits. Kom je daarna nog erachter dat je custom dungeons kunt downloaden, die het spel langer maken of zelfs je een hele nieuw uniek verhaal kan laten beleven, dus mijn geluk kan niet op.
Toffe game, houdt deze game dit niveau vast, dan zal het voor nu na 3 uur op de teller een 4,5* worden. Echt een aanrader als je van dungeon crawlers houdt en ja ik ben zo'n liefhebber!