The Amazing Spider-Man (2012)

Nintendo 3DS / Nintendo DS / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / PC / PlayStation 3 / PlayStation Vita / Xbox 360

Ontwikkeld door Beenox
Uitgegeven door Activision

Het verhaal speelt zich af een korte periode na de gebeurtenissen uit de gelijknamige film. Oscorp Industries ontwikkelt een serie robots welke de inwoners van Manhattan van allerlei gemakken moeten voorzien en het leven in de Big Apple moeten vereenvoudigen. Wanneer de robots echter op hol slaan is het aan Spider-Man om in te grijpen en de stad te redden.

MikeMannuh
Dit ziet er werkelijk uit als Arkham Asylum / City met een nieuw toplaagje eroverheen. Maar ja, beter goed gejat dan slecht verzonnen. Het heeft ook gewerkt voor Darksiders.

avatar van Visie
Ziet er niet slecht uit: YouTube - Swinging Into Action - The Amazing Spider-Man Gameplay

Vooral het vliegen is indrukwekkend.

avatar van jellecomicgek72
Prachtige graphics, het webslingeren ziet er ook een stuk cooler en realistischer uit. Maar toch geen game die je moet hebben voor 60 euro lijkt me. En ook niet voor de pc..

avatar van Dutch-J3ff
Best mooi spel, maar voor de rest vond ik het helaas best
wel tegen vallen, ik had er meer van verwacht...

avatar van mrdig
Reeds jaren in bezit voor de Vita en de Xbox360, op beide wel es gespeeld maar op de 360 nu es helemaal doorlopen en dit is nog steeds erg goed speelbaar. Prima cutscenes, diverse missies en side misses waarbij je diverse bekenden tegenkomt en het tegen ze op moet nemen. Verder xp verzamelen voor diverse upgrades, en uiteraard veel websling actie. Combat is fijn en vertrouwd, heeft idd wat weg van de oudere Batman games. Je kan full blown in de aanval gaan maar er zijn ook veel stealth mogelijkheden. Al met al goed te spelen en niet te moeilijk, prima kunnen uitspelen op het moeilijkste niveau. Na het uitspelen ook nog wel wat doen in de stad zoals car chases, challenges, crimes, collectibles etc

Op naar de volgende in de immense backlog. 3.5*