Grand Prix Circuit (1988)

Amstrad CPC / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / PC / Sinclair ZX Spectrum
Sports / Simulation

Ontwikkeld door Distinctive
Uitgegeven door Accolade

In dit Formule 1-spel heb je de keuze uit 3 verschillende soorten wagens (McLaren, Ferrari of Williams), elk met verschillende kwaliteiten, waarmee je kunt racen over 8 verschillende Formule 1-circuits (waaronder Monaco, Suzuka en Hockenheim) in verschillende competities. Ook elke rivaal heeft zijn eigen kwaliteit en om het kampioenschap te kunnen winnen moet je al die kwaliteiten kunnen overmeesteren. Pitstops zijn ook van cruciaal belang, want de banden zijn binnen no-time versleten.

avatar van Thomas83
Enorme nostalgie voor mij dit spel. Dit was een van de allereerste spelen die ik speelde. Het eerste spel waar echt wat dynamiek in zat zeg maar. Daarvoor was het spelletjes als paratrooper en tetris geloof ik.
Kan me nog wel het muziekje vaag voor de geest halen, en de intro geloof ik. De screenshots doen gelijk weer heel erg een belletje bij me rinkelen.
Speelde toen nog in CGA-graphics denk ik.
Dit was natuurlijk geen spel met heel goede en uitgebreide gameplay, maar toch heb ik me er vroeger zo mee vermaakt. Alleen al om die reden en om nostalgische reden ben ik royaal met een 3.5*.

Lekkere 80's look op de cover. Eveneens vaak gespeeld, eind jaren '80 begin jaren '90 waren was echt een Accolade/Apogee tijdperk.

avatar van Mega Man
Mooie herinneringen heb ik aan deze PC klassieker. De intro muziek, zoals Thomas83 al eerder aangaf, is ook bij mij blijven hangen. Samen met het beeld van het keuzescherm en het gedeelte waar de formule 1 wagen weg rijdt met het publiek op de actergrond. Destijds speelde ik deze game op een PC met beperkte kleuren (bruin met diverse tinten), later in paarse met blauwe kleuren en uiteindelijk in de originele kleuren. Een memorabele race game en destijds een stuk leuker dan het frustrerende Lombardi Rally (als ik de naam goed heb).