Akai Katana (2010)

Alternatieve titel: Akai Katana Shin

Arcade / Xbox 360 / PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Cave, City Connection en TAKE×0FF
Uitgegeven door Rising Star, Cave, City Connection, H2 en Clear River

Het spel portretteert een fictieve era waarin de industriële revolutie in Japan floreert. In deze periode van economische groei en technische innovaties ontdekt men een nieuw mineraal, de zogenaamde 'Guiding Ore'. Deze waardevolle bron blijkt een goede vervanger voor kolen en wordt alom gebruik om elektriciteit op te wekken. Daarnaast bevat het mineraal speciale krachten, welke wordt gebruikt bij het maken van wapens. De katana's welke gesmeed zijn met dit mineraal worden gebruikt door de keizer Basho om zijn macht over het land te verstevigen. Een groep rebellen komt echter in opstand en slaat de handen ineen om de keizer omver te werpen en de bron van al het kwaad aan te pakken.

avatar van Banjo
Waaaa! dat ga je heel vaak horen als je een bom loslaat, of als je dood gaat en dat ga je heel vaak in deze shmup want dat is het. Pure bullet hell en dat zou je niet zeggen aan deze poster (ik dacht gelijk aan een Jrpg) maar dit is er wel weer eentje hoor!. Met ontzettend over de top actie vol met steampunk robots, boten, vliegtuigen en... vliegende mensen met katana's als eindbazen. Het is natuurlijk schieten en iedereen weg blazen maar dat steekt hier toch net even anders in elkaar. Laat je vuur even los en de bollen worden geabsorbeerd, waardoor je energiemeter wordt gevuld en je tijdelijk in de 'Soul-Shift'-modus kunt gaan. Ik ben er zelf nog steeds niet helemaal achter hoe dit werkt. Het is ook zo chaotisch allemaal misschien wel te...

Word vervolgd...

Banjo schreef:
Ik ben er zelf nog steeds niet helemaal achter hoe dit werkt..

A ja nu wel dit is een coole optie dit geeft het net wat meer diepgang...
Maar dit spel is wel wel extreem druk hoor!.

avatar van Banjo
Ik heb echt zitten wikken en wegen of ik hem een 4 sterren zou geven!.
Mmm het zou nog kunnen maar voor nu eerst 3,5 sterren maar absoluut de moeite en het geld waard.