Darksiders II (2012)

Alternatieve titel: Darksiders II: Deathinitive Edition

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii U / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Google Stadia / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Vigil en KAIKO
Uitgegeven door THQ, Spike Chunsoft, Nordic en THQ Nordic

Het verhaal speelt zich af om en nabij dat van Wrath of War. Nadat War veroordeeld en terug naar de Aarde gestuurd wordt door de Charred Council, worden de Horsemen van zijn lot op de hoogte gesteld. Death, één van de vier Horsemen, welke ervan overtuigd is dat zijn broer geen blaam treft, gaat erop uit om zijn naam te zuiveren. Hij reist af naar de Nether Realms, een plaats tussen de hemel en de hel, om te bewijzen dat zijn broer slachtoffer is van samenzwering.

• vanaf dinsdag 15 oktober te koop voor de PlayStation 5
  • vanaf dinsdag 15 oktober te koop voor de Xbox Series X/S
avatar van 3bdelilah
Ja dat klopt, schijnt dat ze bezig waren met een nieuwe IP dat mensen he-le-maal weg zou hebben geblazen. Ik ken alle gamers natuurlijk niet, maar ik had de indruk dat zooooveel mensen Darksiders II kenden maar uiteindelijk toch "maar" 1,4 miljoen verkocht, voor een game met zoveel publiciteit. Erg jammer, maar ik heb me in elk geval hartstikke goed vermaakt en iets zegt mij dat dit niet het einde van Vigil, en dus Darksiders, is.

avatar van 3bdelilah
Darksiders franchise gekocht door Nordic Games!

jongens deel 1 kon mij niet echt bekoren ik heb hem voor de helft uitgespeeld daarna ben ik mijn interesse verloren.. en heb het niet meer aangeraakt.

is er een kans dat ik dit deel wel leuk ga vinden?

Banjo schreef:

is er een kans dat ik dit deel wel leuk ga vinden?
De main story en dungeons vond ik in het eerste deel beter, maar qua overall game play en sfeer vind ik dit deel veruit beter. Dus als je hem voor een goed prijsje kunt vinden, zou ik deze zeker proberen.

oke ik bestel hem nu!

avatar van 3bdelilah
Al een tijdje uit maar toch: een mooi eerbetoon van Darksiders aan Zelda: (klik) . Was al meer dan duidelijk dat de serie vooral geïnspireerd werd door Zelda, maar mooi om te zien dat het "officieel" is.

avatar van Dutch-J3ff
2,0
Ik vond er niks aan, wat een miskoop zeg!!

Ben er nu mee bezig. Het spel is vermakelijk. Het valt alleen te vaak in herhaling. Tevens vind ik bepaalde boss fights tegenvallen.

avatar van JustMike
Gratis te downloaden voor Xbox live gold members..

Deel 3 is blijkbaar dus toch in ontwikkeling en aangekondigd. Helaas bevat de trailer geen gameplay. Maar ben stiekem wel hoopvol. De eerste twee waren in ieder geval prima.

Darksiders 3 officieel onthuld • Eurogamer.nl

Doet me nog niet eens zo gek veel niet denken aan de laatste God of War.

Waar ik uiteraard naar hunker sindsdien met haar mythische omlijsting, vrije camera en betere bevrediging leverende botte bijl gespleten slachtvee naar staat van niet langer in leven doorverwezen.

Nu met de PS3 versie bezig, de remaster overigens best bedenkelijk, en die blijkt nog alleraardigst mee te kunnen met zijn immer bekoorlijke cartoony stijltje dat me dan wel weer doet denken aan het Jak en Daxter van weleer.

Sowieso een spel dat wel een handvol associaties oproept met enkele vakgenoten, zoals bekend.

Maar dit op een manier die tot dusver erg prettig blijkt.

Rammelt het wel 'n end lekker weg op het vlak van al zijn facetten.

Laat staan voor die knikker en een knaak die ik ervoor betaalde.

Jawel, leuk spel.

Zonder meer.

De ps4 versie deze keer momenteel mijn voornaamste go to oplossing voor een stukje interactief bevredigend bewegend beeld entertainment dus iets doet het wel goed.

Iets doet het wel beter dan God of War III.