Putty Squad (2013)

Alternatieve titel: Super Putty Squad

Nintendo 3DS / Nintendo Switch / PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PlayStation Vita / Xbox 360
Platform

Ontwikkeld door System 3
Uitgegeven door System 3

Vergezel Putty op een ouderwets platformavontuur terwijl hij op zoek gaat naar zijn gekidnapte vrienden. Alle levels uit het originele 'Putty' zijn opgepoetst. Daar bovenop zijn tal van nieuwe en geheime levels toegevoegd. Ook bevat het spel een multiplayermodus waarin je het samen met drie anderen tegen elkaar op kan nemen.

avatar van mrdig
Inmiddels is deze ook uit op de psvita, iemand al geprobeerd? Ik vind hem nog wat te duur.

Winkelwagentje (moderator)
Ik weet dat de PSN versie inmiddels is verschenen. Maar wacht nog altijd op de retail versie. Al doet het gebrek aan informatie rond deze release mij vermoeden dat we deze helemaal niet meer als retail versie krijgen. Enkele webshops hebben 'm voor juni staan, maar die releasedatum is al zo vaak verschoven dat ik daar weinig vetrouwen in heb...

In de US is de retail versie voor de Vita al wel te krijgen.

Maar is het spel wel iets waard? De PS3 versie werd overal afgebroken...

Geen bal aan man.

Grovonion schreef:
Maar is het spel wel iets waard? De PS3 versie werd overal afgebroken...

Het is remake van een twintig jaar oude game, en de gameplay is zo te zien niet echt geëvolueerd naar het verwachtingspatroon van nu. Terecht of niet, dat is voor veel critics al een reden om de game slecht te beoordelen.

Hier en daar wat gameplay filmpjes gezien, en het ziet er toch best lollig uit. Maar ook behoorlijk low-budget.

Maar goed, de game is natuurlijk vooral interessant vanwege de hele voorgeschiedenis: de Atari versie die nooit verscheen, maar toch lovende kritieken kreeg.

avatar van Confusie
Niet bepaald een sprankelende platformer voor zover ik heb gezien.

Je zou wel gek zijn om hier aan te beginnen als er ook een Rayman is bijvoorbeeld.

Er zijn maar weinig echt goede platformers die barsten van de creativiteit en treffende designs, en dit is er volgens mij niet een van.

Winkelwagentje schreef:
de Atari versie die nooit verscheen, maar toch lovende kritieken kreeg.

Amiga versie...! Fatale fout!

Moet zeggen dat ik als retro-gamer er toch ook best benieuwd naar ben. Vind het leuk dat het spel toch nog een tweede leven is gaan leiden op deze manier.

Winkelwagentje (moderator)
Oeps, de Amiga versie inderdaad.

avatar van mrdig
En de Amiga versie hebben ze 20 jaar na dato alsnog uitgebracht Draait als een zonnetje op mijn A1200.

Winkelwagentje schreef:
In de US is de retail versie voor de Vita al wel te krijgen.

Wat is het verschil tussen de retail versie en de versie je nu al op de psn/ps4/psvita kan downloaden?

En wat Sinner zegt, als retro gamer is deze game voor mij altijd bijzonder geweest en ben daarom wel benieuwd naar deze nieuwe versie. Dat ie niet kan tippen aan Rayman geloof ik overigens graag Confusie.

avatar van Confusie
Ik zou er depressief van worden om zoiets te spelen.

Al die skraalheid alom.

Volgens mij wordt het spel ook depressief als het door jou gespeeld wordt

avatar van Confusie
Dat idee heb ik eerder bij jou.

Mijn ervaring is juist dat ze helemaal opleven als ze door mij bespeeld worden.

mrdig schreef:

Een doosje.

Via hun website heeft System 3 laten weten dat de retail versie voor de Vita binnen een weekje of twee beschikbaar is: "..." we have the Vita stock in the warehouse and are shipping it out to the various stores. It should be available in all stores by 16th May. "..."

De 3DS versie is dan ook beschikbaar.