menu

Grand Theft Auto V (2013)

Alternatieve titels: GTA V | GTA 5

mijn stem
4,35 (355)
355 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One
Action
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

Los Santos, een gevaarlijke stad vol met drugs en bendes. In deze gigantische wereld zijn er genoeg auto's om te stelen, mini-games te spelen en missies te voltooien. Michael, Franklin en Trevor zijn alle drie personages die in Los Santos wonen. Michael wil een ander leven, een rustig leven, maar wordt terug in de wereld van misdaad getrokken. Franklin is opgegroeid in de achterbuurt, maar pas als hij Michael ontmoet wordt hij echt in de misdaad gesleept. Trevor is een krankzinnige psychopaat, en een goede vriend van Michael.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=hvoD7ehZPcM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van krokus
4,5
Bijna vier jaar na verschijnen toch een 2de hands GTA V gekocht (limited edition ) Ik was er klaar voor en heb binnen twee weken de hoofdlijn uitgespeeld. De verschillende opties om missies uit te voeren of het slot nodigen uit tot een replay. Moet zeggen dat ik alle geheimen en bezienswaardigheden van de stad nog lang niet ken. Ben wel aangenaam verrast met de masker winkel. Vind het zo nu en dan wel grappig dat Michael als monster rondloopt, Trevor als varken en Franklin als spacemonk.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Grand Theft Auto 5 meer dan 90 miljoen keer verscheept | Nieuws | Gamer.nl

Ongekende cijfers zeg. En wie weet komt er nog wel een Nintendo Switch versie aan, passeren ze de 100 miljoen exemplaren. Al gaat dat sowieso nog wel gebeuren. GTA V is ook wel de game met de meeste impact op de gamewereld deze eeuw denk ik.

avatar van Sinner
Behoorlijk wat exemplaren. Hoewel...'impact'? Het doet niet bepaald iets nieuws imo - ik vind de impact van een III toch veel groter aangezien dat zowat een nieuw soort genre heeft ontwikkeld (3D open world heb ik het dan over). Dus dat is voor discussie vatbaar. Ik ben ook benieuwd hoeveel mensen het niet dubbel in de kast hebben (PS3 EN PS4 bijvoorbeeld - ik heb namelijk de indruk dat dit er behoorlijk wat zijn - beter...ik denk dat ik een van de weinigen ben die nog altijd halsstarrig vasthoud aan zijn PS3 kopie Of tot ik het ergens voor een tientje tegenkom of zo). Maar inderdaad...het zijn echt indrukwekkende cijfers...

..ik zou het eens ooit moeten spelen! (sorry! Ik loop hopeloos achter met alles). Een Switch versie zou ik alleszins oppikken denk ik. GTA V on-the-go. (als ik het ding in huis heb) Lijkt me erg vet. (Overigens hoop ik ook dat Red Dead Redemption ooit de sprong naar de Switch maak. Die heb ik wel uitgespeeld, maar zou ik zeker eventueel ook opnieuw aanschaffen voor vanuit het comfort van mijn bed te spelen).

4,0
Bij het woord impact denk ik ook eerder aan GTA 3 inderdaad.

Wordt volgens mij nogal eens eens over het hoofd gezien hoe juist die titel cruciaal was bij de vorming van hoe wij games tot op de dag vandaag ervaren.

Destijds al gauw merkbaar bij releases die kort erop volgden. Binnen mijn eigen herinnering haal ik even een slap aftreksel als True Crime aan en bijvoorbeeld het vervolg op iets als Jak and Daxter dat ineens open wereld en carjack elementen bleek te bevatten.

Met name dat laatste lijkt mij wel een duidelijk teken van iets wat je als 'impact' zou kunnen omschrijven.

Denkend aan deze bewuste titel: jazeker, strak in elkaar gestoken, uitermate immens, overdonderend uitgebreid. Maar misschien in mijn beleving ook wel net iets te gepolijst en cinematisch waardoor de knullige charme die mij ooit zo geweldig greep in GTA 3 wel enigzins verloren gaat.

4,0
Voor de grap weer eens geïnstalleerd.

Gaat ‘m toch niet meer worden voor mij denk ik.

De meeste missies toch enkel uitdraaiend op lompe shootouts en die zijn gewoon ook nog eens niet zo heel sterk uitgewerkt.

En dat onafwendbare kruisje kan ik nou eenmaal echt niet verkroppen.

Krijg zo ontzettend het schurft van een kruisje.

Je wilt er nog niet de helft van weten.

Wil daar gewoon echt nog niet het allerminste mee van doende te schaften krijgend te hoeven ontvangen.

Voor mij geen kruisje.

Ik zeg het je.

Als je gameplay zo rond eentonige vuurgevechten gaat draaien werk het dan op z’n minst goed uit.

Zoals Mafia 3.

Ik lees dat er geruchten zouden zijn dat GTA 6 enkel multiplayer zou worden.

Geloof niet echt dat dit daadwerkelijk ergens op is gebaseerd maar gezien recente ontwikkelingen binnen de industrie zou het zomaar eens kunnen.

Laten we zeggen: stel dat dit zo is.

Is voor mij denk toch het moment gekomen om eens afscheid te nemen van deze ooit zo geliefde reeks.

Kan het überhaupt nog wel.

Vraag ik me wel eens af.

Een fleurige kleurige kinderachtige game altijd.

Maar een game voor grote mensen.

Misschien uiteindelijk niet echt iets voor grote mensen.

Meer iets voor kinderen.

avatar van wolff
4,0
Confusie schreef:
Geloof niet echt dat dit daadwerkelijk ergens op is gebaseerd maar gezien recente ontwikkelingen binnen de industrie zou het zomaar eens kunnen.


Sterker nog, je hoeft het niet eens te basseren op de ontwikkelingen in de industrie, maar op de ontwikkeling binnen GTA (Online) zelf. De smerigste manieren van pogingen tot geld klopperij terwijl de kwaliteit van het spel achteruit gaat (hackers die 4 jaar na dato nog steeds zijn gang kunnen gaan, eerlijk goed geld verdienen is gewoon een saaie 'grind' waarbij andere spelers makkelijk roet in het eten kunnen gooien, bugs/slordigheden die nooit worden opgelost) is daar de normale gang van zaken.

Dit terwijl de aangekondigde expanise op de singleplayer is gecancelled zonder maar een woord erover te zeggen.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Moet trouwens zeggen dat het wel cool is om effe terug te denken aan de grote GTA V hype uit 2012 en 2013. Heb mensen zelden of nooit zo hard naar een game toe zien leven als bij GTA V. Rijen voor winkels midden in de nacht, mensen die gek werden van alleen al de introductie van het logo of de eerste teaser. Alle verhalen uit de eerste dagen waarbij je dacht ''kan dit?'' en ''wil ik ook beleven!''. En ik was zelf ook zo iemand. Het is heerlijk om zoveel voorpret te hebben richting een release.

Heb de game ook nog gewoon in huis. Zo heel af en toe start ik 'm weer op. Gewoon om effe in die mooie wereld rond te toeren. En de multiplayer boeit me geen zak, die mogen ze houden.

markwiering
Het was even een moeite, jongens, maar het is mij eindelijk gelukt om mijn stem uit te brengen voor dit computerspelletje!

avatar van Squall Lionheart
4,0
Squall Lionheart (moderator)
Berichten verplaatst naar Overig > Algemeen > Taaltopic

avatar van hitman
4,5
Nou heb de hoofdverhaal nu op 2 manieren geëindigd 1 dat iedereen leeft, 2 vermoorden van Trevor met uiteindelijk 42 miljoen op mijn bank. Nu wil ik echter meer geld vooral voor de golfbaan! Maar hoe moet ik dat dan voor elkaar krijgen, daar heb ik de meeste moeite mee + hoe kom ik op 100% gameplay uit.

avatar van Squall Lionheart
4,0
Squall Lionheart (moderator)
Ik heb toen mijn fortuin binnen no-time verdubbeld door het te investeren in Pißwasser aandelen...

avatar van hitman
4,5
Squall Lionheart schreef:
Ik heb toen mijn fortuin binnen no-time verdubbeld door het te investeren in Pißwasser aandelen...
vertel? Hoe deed je dat

avatar van Nomak
ik kan niet wachten om dit spel een bedroevend lage score te geven en het veel te hoge gemiddelde van Grote Autodiefstal 5 op deze webplek omlaag te brengen! >:-D

Ok, dat is dus NIET de bedoeling van de Metersites.
Squall Lionheart deze stem mag dus verwijderd worden.

markwiering
Nomak schreef:
(quote)

Ok, dat is dus NIET de bedoeling van de Metersites.
Squall Lionheart deze stem mag dus verwijderd worden.


Jij mag niet stemmen op spellen die jij niet gespeeld hebt. Stemmen op spellen die nog uit moeten komen, worden daarom ook verwijderd.

In mijn geval heb ik het spel Grote Autodiefstal 5 wel degelijk gespeeld; eerst bij een vriend van mij op de Speelstation 4 en daarna op de computer via Steam. Ik had een aantal missies gedaan (allemaal saai), heb de kaart proberen te verkennen (viel tegen), ben mogelijkheden afgegaan zoals het bezoeken van de stripclub (viel tegen), het doen van missies zoals het zijn van een politieman/taxichauffeur/ziekenwagenbestuurder (was niet eens mogelijk) en heb geëxperimenteerd met valsspeelcodes (was gaaf in het begin, maar begon erg snel te vervelen en het invoeren van deze codes was ook veel te ingewikkeld).

En omdat het spel Grote Autodiefstal 5 mij op alle mogelijke manieren teleurstelt (minder mogelijkheden, realisme verloren t.o.v. Grote Autodiefstal 4, te agressieve politie, te ingewikkeld systeem met valsspeelcodes enzovoort), verdient het van mij ook een lage score.

avatar van Nomak
Ik geloof meteen dat jij het spel hebt gespeeld.
Maar een lage stem uitdelen met de bedoeling om het hoge gemiddelde omlaag te halen is verboden. Zo werken de Metersites niet. Ik herinner me mensen op MovieMeter die voor dit soort praktijken geband zijn.

Of zal ik dan ook maar een 0.5 geven aan The Last of Us en een 5 aan The Witcher 3?
Lekker een beetje het gemiddelde proberen te beïnvloeden.
Niet dat één stem zo een grote invloed heeft, het gaat puur om het principe.

avatar van Squall Lionheart
4,0
Squall Lionheart (moderator)

Je kan met je foon of een laptop (ingame) naar internet en daar financial kiezen. Dan zij er twee stockmarkets om uit te kiezen. Vantevoren even een aparte save maken, een hele hap laagstaande aandelen kopen, paar keer slapen, en dan (mits omhoog gegaan natuurlijk) weer verpatsen.

Sommige merken kan je dacht ik beïnvloeden door er veel dingen te kopen of mayhem te veroorzaken.

Ook krijg je na het uitspelen nog extra assassination missies, ik dacht met Franklin voor Lester. Hierbij moet je CEO's van bedrijven wacken, waarop hun stock keldert en die van de rivalen omhoog schiet. Voor de kill in de tegenpartij investeren levert dan ook giga winsten op.

Hier nog een gedetailleerde guide voor erbij.

avatar van Sateck
4,0
De game doet wat het moet doen. Maar ten opzichte van GTA 4 weinig tot niet vernieuwend. Daar heb ik veel meer plezier mee beleeft. Ik heb totaal geen klik gekregen met de spelers die ik speelde. Misschien komt dat omdat je meerdere characters speelde. Wat in mijn ogen dus geen goede zet is geweest.

Verder weer van A naar B rijden. Beetje schieten/racen, en dan weer van A naar B rijden. Ik heb het spel daarom ook niet uitgespeed.

Nee, GTA5 heeft mij nooit geraakt. Misschien koop ik de game nog eens voor de PS4 en geef ik het weer een kans. Op dit moment 3*

4,0
Good Cop, Bad Cop. Dit is het plot van het spel.

Je begint het spel met de hoofdpersoon, een net geslaagde politieagent.

Nu voor 9,99€ op de PlayStation Store .
Weet niet of ik de game zou kopen na sommige reviews hier ?

Toch gekocht voor 9,99€ de premium edition ?

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Maurice40 schreef:
Nu voor 9,99€ op de PlayStation Store .
Weet niet of ik de game zou kopen na sommige reviews hier ?


Ben je nou sarcastisch of niet?

De nr 9 van de Gamesmeter top 250 beste games ooit....

Wou dat ik GTA V volledig uit mijn geheugen kon wissen, zodat ik de game opnieuw kon spelen haha.

Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Ben je nou sarcastisch of niet?

De nr 9 van de Gamesmeter top 250 beste games ooit....

Wou dat ik GTA V volledig uit mijn geheugen kon wissen, zodat ik de game opnieuw kon spelen haha.

Ik heb hem toch gekocht of niet ? ?

avatar van Sateck
4,0
Sateck schreef:
De game doet wat het moet doen. Maar ten opzichte van GTA 4 weinig tot niet vernieuwend. Daar heb ik veel meer plezier mee beleeft. Ik heb totaal geen klik gekregen met de spelers die ik speelde. Misschien komt dat omdat je meerdere characters speelde. Wat in mijn ogen dus geen goede zet is geweest.

Verder weer van A naar B rijden. Beetje schieten/racen, en dan weer van A naar B rijden. Ik heb het spel daarom ook niet uitgespeed.

Nee, GTA5 heeft mij nooit geraakt. Misschien koop ik de game nog eens voor de PS4 en geef ik het weer een kans. Op dit moment 3*


Uiteindelijk op de PS4 een nieuwe kans gegeven. Inmiddels ook uitgespeeld. Beviel me veel beter. Ook omdat ik meer interesse heb ik Amerika dan een x aantal jaar terug. Leuk dat je met verschillende spelers speelt. Verschillende culturen. 4*

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Maurice40 schreef:
(quote)

Ik heb hem toch gekocht of niet ? ?


Dat neemt niet weg dat je twijfelde op basis van de reviews hier, terwijl de game een monsterscore heeft en sowieso cijfermatig bij de beste games ooit behoort.

Ja ik twijfelde , maar goed ik speel sinds een paar dagen en bevalt goed.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Nu gratis op de Epic Games store!

avatar van bro
4,0
bro
centurion81 schreef:
Nu gratis op de Epic Games store!

Lol, de site is erdoor gecrashed.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Voor die 10 gamers die 'm nog niet hebben gespeeld zou je denken

Maar wel een nette actie. Iedereen moet dit gewoon eens hebben gespeeld in mijn ogen. Beschikbaar voor elk platform en nu zelfs gratis. De game stond ook al een paar maanden op de Xbox Gamepass.

avatar van bro
4,0
bro
Jep, maar ja, sommige hebben hem op console en willen hem op PC dan ook maar hebben soms he. Plus je krijgt schijnt een heleboel ingame credit.
Ik wil er verder niks mee zeggen maar met zulke acties zal Steam toch klantenaandeel blijven verliezen hoor.

avatar van Sinner
Ajax&Litmanen1 schreef:
Voor die 10 gamers die 'm nog niet hebben gespeeld zou je denken


Niet alleen dat maar je krijgt ook een coupon van 9.99 korting op games vanaf 14.99. Maar ik doe er wellicht niets mee (hoewel er 2 nieuwe indie games zijn - 1 een Contra-achtige shooter van 19.99 en een ander een city builder van 17.99). Dus dat zijn toch forse kortingen op games die net deze week uit zijn...

Maar aangezien Epic iedere week iets weggeeft en tijdens de feestdagen dubbel zoveel heb je kans dat ze vroeg of laat toch tussen die jaarlijkse 50-70 gratis games zitten.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:48 uur

geplaatst: vandaag om 17:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.