menu

Grand Theft Auto V (2013)

Alternatieve titels: GTA V | GTA 5

mijn stem
4,35 (355)
355 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One
Action
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

Los Santos, een gevaarlijke stad vol met drugs en bendes. In deze gigantische wereld zijn er genoeg auto's om te stelen, mini-games te spelen en missies te voltooien. Michael, Franklin en Trevor zijn alle drie personages die in Los Santos wonen. Michael wil een ander leven, een rustig leven, maar wordt terug in de wereld van misdaad getrokken. Franklin is opgegroeid in de achterbuurt, maar pas als hij Michael ontmoet wordt hij echt in de misdaad gesleept. Trevor is een krankzinnige psychopaat, en een goede vriend van Michael.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=hvoD7ehZPcM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
De meeste games draaien gewoon goed op PC's als je aan de systeemeisen voldoet. Rockstar verneukt de boel echter sinds GTA 4...

avatar van rudiger
5,0
Ja idd ik kan ook bijna de meeste spellen gewoon spelen zonder problemen , ik denk dat ik de oplossing heb gevonden bij gta v .
Zodra ik de radio op Self zet dan loopt de boel vast en op een ander station loopt alles soepel , raar maar waar , ik vraag me af wat een radio daar mee te maken heeft .

4,0
Erg tof, maar qua verhaallijn uiteindelijk toch niet helemaal bevredigend. Net wat te cliché hier en daar en er wordt echt veel te weinig gedaan met de verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen. Wat dat betreft uiteindelijk toch jammer, ware het niet dat de graphics en het overall speelplezier wel heel veel goed maakt.

avatar van hitman
4,5
Ik krijg bij Franklin als ik een missie moet doen in zijn ouderlijk huis een melding zodra ik er bijna ben:
This Mission whas disrupted ? Hoe los ik dat op ?

avatar van hitman
4,5
Het is me met Trevor wel gelukt er te komen, blij toe want dit was de Save Michael missie.

avatar van hitman
4,5
Ik dacht na de Big Heist ik wel verder kon spelen na het einde met al die miljoenen, maar dat blijkt niet zo ?? of kan ik wel verder ?

Oh gelukkig wel, na de aftiteling ze lieten me schrikken.

avatar van N811
waarom staat deze niet in de top 250?

spelfreak
Nog niet 2 jaar uit.

avatar van N811
okee duidelijk.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Gaat wel snel gebeuren. En terecht, game verdient het om de top 10 all time in te sluipen wat mij betreft.

3,0
Voor mij was GTA V erg ontgoochelend. In eerste instantie verbluffen de prachtige graphics en de uitstekende voice acting. Op beide vlakken is dit spel echt de ultieme top. Maar na enkele uren begint toch op te vallen hoe duidelijk afgebakend alles is, en hoe weinig interactief de wereld is. De missies zijn allemaal te omschrijven als:
1. rij van hier naar daar
2. bekijk een cutscene
3. herhaal stap 1 en 2
De nevenactiviteiten zijn bijna allemaal compleet imbeciel. Tennis, golf, yoga, ... 1 keer doe je ze en daarna nooit meer. Zelfs het parachutespringen verveelt heel snel.

Voeg daarbij het heel slechte systeem van aimen, de vele gamefreezes die ik kreeg, de oerslechte autosaves tijdens missies, het button-mashing om te spurten/fietsen, het feit dat ik soms voorhad dat er in de hele stad enkel maar 1 bepaald soort jeeps meer rondreed, helemaal opgetunede auto's die plots verdwenen zijn uit je garage... en het spel werd naast heel saai vaak ook heel frustrerend.

Ik heb de main missies allemaal uitgespeeld, en ook bijna alle strangers/freaks (die bijna allemaal hetzelfde proces waren als de missies) en ik kan echt niets meer bedenken dat ik nog graag eens zou doen.

Enfin, voor mij was GTA V een heel mooie maar lege doos.

avatar van threeohthree
4,0
Omdat ik mezelf niet al te veel wil tegenspreken, zal ik het zo kort mogelijk houden:"GTA V heeft mij in alle opzichten verrast. Waar ik het meestal na zo'n 10 uurtjes spelen wel gezien heb heeft dit nieuwste deel in Rockstar's kaskraker mij al ruim 31 uur weten te boeien. Niet per se omdat de quests nu zo geweldig zijn, maar vooral door de dynamiek van de drie personages en de hoeveelheid speelplezier dat het met zich meebrengt. Ook leuk dat je hier en daar een benadering kan kiezen m.b.t. bank overvallen en dergelijke.

Maar voor steelt GTA V toch ook de show met haar visuele presentatie en gameplay. Hij voelt erg realistisch aan, en dit maakt de ervaring stukken vermakelijker.

Toch wil ik nog wel heel graag even bitchen op de kleding winkels, want elke keer dat ik weer wat cash heb gefixt rijdt ik naar een nog onbekende kleding store en JA HOOR !#%$&!

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Komt er eindelijk singleplayer dlc aan?

Acteur achter Franklin uit GTA 5 teaset iets, maar wat? | Power Unlimited - pu.nl

Dat zou echt waanzinnig zijn.

avatar van Martijn
5,0
MarlowBrando schreef:

Voeg daarbij het heel slechte systeem van aimenAls je hem op free aim zet is het toch net als alle andere 3rd person shooters?

3,0
Martijn schreef:
(quote)


Als je hem op free aim zet is het toch net als alle andere 3rd person shooters?


Neen helemaal niet. Als je verandert naar langs het vizier heen kijken verspringt je gezichtspunt een beetje naar boven. Omdat je crosshairs natuurlijk altijd centraal in het scherm staan kan je dus kijken naar iemand's hoofd, maar als je naar je wapen grijpt sta je plots vlak boven het hoofd te mikken. Ongelooflijk irritant dat ze dit niet opgemerkt hebben.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Na een 1,5 jaar dat ik de Xbox One versie heb gekocht (ik had uiteraard de 360 versie ook al, -volledig uitgespeeld-) ben ik maar eens serieus weer de verhaallijn gaan spelen. Dit is echt zo'n game waar ik gewoon soms naar verlang, om weer effe een paar uur in Los Santos te mogen wezen. Maar toen ik destijds de One versie haalde was wel het verlangen weg om de SP campagne nog eens opnieuw te spelen. Nu wel mee begonnen, echt een groot genot. Effe weer wennen aan de controls en de soms pittige shoot outs (Trevor vs de bikerbende is al best taai), maar het speelt al snel weer vertrouwd. En de One versie is grafisch is zoveel mooier dan de 360 versie, dus het is ook echt genieten. 's Nachts een berg opklimmen en in de verte de skyline van de stad te zien met alle lampjes, zo indrukwekkend.

Kortom, heb komende weken weer wat te doen. Blijft qua sfeer, actie, verhaal, dramatiek en humor zo bizar goed.

Wel spelen zonder auto-aim he, anders is er geen zak aan

avatar van hitman
4,5
Ik krijg Social club niet goed op mijn windows 10 laptop, iemand een idee hoe ik het werkend krijg ?

avatar van AsLuM-
4,0
GTA V is een mooie vooruitgang op zijn voorgangers, Maar ik vind toch dat V niet op kan tegen zijn voorgangers, In V heb je natuurlijk veel meer vrijheid, Maar ik vind het allemaal teveel van het goeie, Kleding kopen, Auto's pimpen enzovoort, Het hoeft van mij niet, Ook vind ik dat je online niet veel keuze hebt, Op IV en TBOGT kon je zelf je room instellen, En instellen zonder politie, Dat gaat helaas niet op V, Als je iemand kilt, Krijg je gelijk politie achter je aan, V is een mooie game en is zeker niet een van de minderen, Maar toch, IV en TBOGT waren puur gericht om oorlog te voeren online, Geen politie, Geen huizen die je moest kopen, Geen kleding die je moest kopen, Gewoon simpel, En ik vind daarom ook de delen voor V veel beter.

avatar van wolff
4,0
Mooi vervolg met een boeiende verhaallijn en gave online modus. Echter zitten er wel wat slordigheden in, vooral de gigantisch veel features waarvan een flink deel gewoon matig zijn.
Waar ik het meest in teleurgesteld ben zijn bedrijven. Toen deze geïntroduceerd werden was ik heel blij en hoopte ik een flink verbeterd (ten opzichte van GTA VC en SA) en een meer uitgebreid systeem wat nodig is om ver te komen in dit spel. Echter is het een flinke teleurstelling, van gigantisch dure bedrijven tot vrij goedkope heb je eigenlijk niks aan ze behalve de inkomsten. Het duurt ook enorm lang voordat de winst de koopprijs voorbij streeft. Niet eens een interieur, zelfs niet van de Tequi-la-la bar die zelfs een interieur heeft maar slechts voor komt in 1 missie. Daar betaal je dan miljoenen voor. De missies die je krijgt zijn ook super saai, en zorgt niet eens dat je profijt stijgt (houd slechts tegen dat het minder word).Story mode dus met gemak uit kunnen spelen en eindigen met een dik pak geld zonder ook maar 1 bedrijf te kopen. Komt afgeraffeld over.

De stealth modus is ook zeer pover (je kan een agent alleen vinden en in stealth met een gedempt wapen hem door het hoofd schieten, alsnog komt de politie achter je aan) en is maar in een paar missies bruikbaar. AI van de politie en mensen zijn gek genoeg slechter dan die van GTA IV, mensen worden heel snel agressief en bang als je zelfs al bij hun in de buurt komt staan. Politie agenten vermoorden andere NPC's zodra ze de wet overtreden in plaats van arresteren zoals dat weleens in GTA IV gebeurde, jammer.
Andere features die ik niet goed uitgewerkt vind of onnodig vind zijn yoga, Chop(de hond), de aandelenmarkt(alleen echt nuttig tijdens Lester's missies, voor de rest lijk je er weinig invloed op kunnen hebben)


Wat ik noemde was een verzamelijk kleine puntjes wat ik jammer vind, blijft een heerlijk spel en vooral de online modus is geweldig. 4.5*

avatar van richiedoom
5,0
Ik speel deze game voor de tweede keer, dit keer op de PS4, en wat is dit toch geweldig!
Buiten dat, heb ik gisteren bijna mijn controller uit het raam geflikkerd. Ik maakte het volgende mee:

Ik startte de game op, ik zit op 69% en gek genoeg kwam ik er na 10 minuten spelen achter dat al mijn characters precies 0$ hadden, hun abilities zaten weer op het niveau wanneer je aan de game begint en toen ik bij stats keek stond ook alles weer op 0. Ik had al zeker 50 uur weg in de game, maar ook de 'time played with character' per personage begon weer vanaf 0. Ontzettend frustrerend! En ik kon ook geen eerder punt meer laden want er was alweer een autosave gemaakt voordat ik erachter kwam. Verder zijn mijn voortgang in de game, gekochte kleding, gepimpte auto's en al het vastgoed wat ik bezit niet aangetast gelukkig.

Zijn er meer mensen met dit probleem? Ik kan er namelijk niks over vinden op internet.

avatar van hitman
4,5
wolff schreef:
Mooi vervolg met een boeiende verhaallijn en gave online modus. Echter zitten er wel wat slordigheden in, vooral de gigantisch veel features waarvan een flink deel gewoon matig zijn.
Waar ik het meest in teleurgesteld ben zijn bedrijven. Toen deze geïntroduceerd werden was ik heel blij en hoopte ik een flink verbeterd (ten opzichte van GTA VC en SA) en een meer uitgebreid systeem wat nodig is om ver te komen in dit spel. Echter is het een flinke teleurstelling, van gigantisch dure bedrijven tot vrij goedkope heb je eigenlijk niks aan ze behalve de inkomsten. Het duurt ook enorm lang voordat de winst de koopprijs voorbij streeft. Niet eens een interieur, zelfs niet van de Tequi-la-la bar die zelfs een interieur heeft maar slechts voor komt in 1 missie. Daar betaal je dan miljoenen voor. De missies die je krijgt zijn ook super saai, en zorgt niet eens dat je profijt stijgt (houd slechts tegen dat het minder word).Story mode dus met gemak uit kunnen spelen en eindigen met een dik pak geld zonder ook maar 1 bedrijf te kopen. Komt afgeraffeld over.
Pak geld ? valt best mee, ik eindig maar op 29 Miljoen, veel te weinig voor een bioscoop van 30 en een golfbaan van 150.

avatar van wolff
4,0
hitman schreef:
(quote)
Pak geld ? valt best mee, ik eindig maar op 29 Miljoen, veel te weinig voor een bioscoop van 30 en een golfbaan van 150.


Daar heb je gelijk in maar daar tegenover staat weer hoe teleurstellend de bedrijven zijn voor het geld wat je er voor ophoest..

avatar van hitman
4,5
wolff schreef:
Daar heb je gelijk in maar daar tegenover staat weer hoe teleurstellend de bedrijven zijn voor het geld wat je er voor ophoest..
Probeer de stock market, maar die winst gaat ook maar per 1,5 mil erbij.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Ben deze week maar eens verder gegaan met de storyline van GTA V na deze op de XBox One eigenlijk nauwelijks meer te hebben gespeeld nadat ik de game al bijna op 100% op de XBox 360 had uitgespeeld. Maar het valt wel op dat een game die alweer ruim 3 jaar oud is (next gen ruim 2 jaar) nog altijd de crème de la crème blijft. Nu weer een tijd mee gespeeld en wederom verslaafd aan de enorme fun en de grootsheid van de map. En wat ziet alles er nog geweldig uit, vol met details. Ook de missies blijven enorm geestig, denk aan missies die ik recent weer speelde zoals de Fame or Shame achtervolging of de drugstrip nadat Michael door zijn zoon uit de auto is gesmeten. Het allerbeste aan de XBox One versie vergeleken met de 360 editie is wel het schieten in first person. Werkt heerlijk en de shoot outs die ik normaal soms irritant of moeilijk vond zijn nu veel vermakelijker. Het autorijden doe ik wel gewoon in third person, werkt veel fijner qua overzicht.


avatar van Rujar
Ik heb de game ook nog steeds niet gespeeld.

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Rujar schreef:
Ik heb de game ook nog steeds niet gespeeld.


Met een goede reden?

Kan me niet voorstellen dat een gamer GTA V links laat liggen, maar er zijn natuurlijk altijd redenen.

avatar van Rujar
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Met een goede reden?

Kan me niet voorstellen dat een gamer GTA V links laat liggen, maar er zijn natuurlijk altijd redenen.


Komt door deel IV. Deel IV vond ik behoorlijk saai

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Rujar schreef:
(quote)


Komt door deel IV. Deel IV vond ik behoorlijk saai


V is veel meer diverser en grappiger

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Ondertussen GTA V ook op de XBox One uitgespeeld. Complete verhaallijn, de strangers & freaks missies, diverse random situaties. Ik ga nog wel even door, maar ga niet meer zoals op de 360 ook alle marathons, triatlons, races etc doen. En al helemaal niet meer alle vaten of UFO onderdelen verzamelen. Heb sowieso nog een trauma van mijn poging op de 360 om de 50 stunt jumps te doen. Had er 49 behaald, maar kon nr 50 nergens meer vinden. Alles herspeeld bijna, maar helaas. Was echt een gigantische frustratie.

Als je zoals ik weer eens een paar weken intensief deze GTA V heb gespeeld dan valt wel aan de details op hoe perfect en briljant alles uitgewerkt is. Ik schiet een bestuurder van een auto dood, hij crasht in de sloot en als ik bij de auto loop hoor ik zijn radiomuziek nog afspelen. Of ik ging op een motor zitten en drukte gas en rem tegelijk in, dan begint je motorwiel enorm te slippen en na een half minuutje crasht je achterband en heb je alleen nog maar je velg. Ik vind zulke zaken echt briljant. Over alles is nagedacht, de wereld van GTA voelt gewoon echt levend aan. Je hoort vlak na je daden ook op Weazel News radio wat er allemaal is gebeurd, echt prachtig. Recent speelde ik ook Just Cause 3, dan heb je ook een grote map waar je in kan lopen, rijden, varen of vliegen, maar het komt in kwaliteit nog niet tot een kwart van wat GTA V je weet te tonen.

Ik heb maar op 1 ding kritiek en dat is dat debiele slot van de verhaallijn. Wie gaat er nou in hemelsnaam Michael of Trevor vermoorden? Beiden zijn geniale personages, daar wil je na de singleplayer story ook nog mee rond rijden. Uiteraard ook nu weer optie C gekozen en samen met hen alle overgebleven vijanden afgemaakt. Waar een tweede speelbeurt van GTA wel weer handig voor is, dat is om missies waar je keuzes had, zoals de heists met Lester, op de andere wijze te spelen. Dat leverde ook mij weer nieuwe gameplay op.

Echt een zo goed als perfecte game. Deze ga ik over een paar jaar vermoedelijk wel voor de derde keer spelen. Het komt al zelden voor dat ik een singleplayer uberhaupt eens opnieuw speel, haha.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:31 uur

geplaatst: vandaag om 15:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.