Ja heren, mijn tip: vooralsnog hier ver vandaan blijven. Eén dezer dagen komt er weer een nieuwe patch uit die misschien het geheel wat beter speelbaar maakt maar dat valt nog te bezien.
Egosoft heeft een reputatie qua megabuggy releases, maar dit was echt verschrikkelijk (Ik was een van de idioten die de game hadden gepreorderd). De eerste de beste tradingmissie in de tutorial werkte al niet, sterker nog: bijna niets werkte qua game mechanics.
Verder:
- erg slechte optimalisatie voor snellere pc's
- ingame menu's erg klein en puur gemaakt voor een gamepad
- geen joystick support (! LOL)
- geen external views (kom op zeg, in een spacesim)
- Geen keybindings
- Map was een drama
- Veel bugs, crashes
- NPC's zien er niet uit, voiceacting en lipsync slecht.
- Alle station interieuren zijn copy paste, er zijn geloof ik maar 3 verschillende interieuren
- economie werkte na een bepaalde termijn niet meer.
Een paar van deze gebreken zijn min of meer opgelost door patches (inmiddels 2.20).
Al een paar dagen na de release kwam de aap uit de mouw op het
egosoft forum: dit blijkt dus 99% zeker een consoleport te zijn. In eerste instantie dus ontwikkeld voor de Xbox maar door omstandigheden afgekeurd en daarna half omgebouwd tot pc game. Schande!
Voor 5 euro zou ik het niet laten de game te proberen, het kan nog wel wat worden mits de gameplay je ligt (is nou eenmaal niet vergelijkbaar met X3). Bovendien is Egosoft nog steeds bezig de game te verbeteren met nieuwe content en fixes (Bijv. external views in de volgende patch).
Elke cent meer is er één te veel