The Last of Us (2013)

PlayStation 3 / PlayStation 4
single player / online

Ontwikkeld door Naughty Dog
Uitgegeven door Sony

De mensheid is getroffen door een plaag, waardoor een heel grote groep mensen inmiddels is uitgestorven. De overgebleven mensen moeten in een vernietigde wereld op zoek naar voedsel en mogelijke wapens. Zo ook Joel en Ellie. In een barre tocht door wat er nog over is van de Verenigde Staten, moeten ze samen zien te overleven.

avatar van DarthSolidKevin
Sinner schreef:
Wacht...ik zag net dat hier WEER een remaster voor uitkomt. Ditmaal voor de PS5. Dat bedoel ik nou - het spel is nog geen 10 jaar oud en is al 2x geremastered. Zelfde met Skyrim en GTA V. Het blijft een beetje triest.

Ik kan je garanderen dat deze 'remake' wordt genomineerd voor zo goed als alle categorieën bij de Game Awards van 2022. Dat is uiteraard inclusief de categorie Best Ongoing Game met GTA V en Skyrim, Best Sim/Strategy Game en, hoe kan het ook anders, Best Sports/Racing Game door de toevoeging van het nieuwe slagwapen de golfclub.

Ik denk dat ze de Best 4K Giraffe Petting Simulator Game award al zo goed als binnen hebben.

DarthSolidKevin schreef:

Het zou me allemaal nog niet eens verbazen

avatar van Scarafax
Nooit zo de hype begrepen rond dit spel. Was best leuk om paar avondjes mee door te komen, maar niet spectaculair ofzo als je het mij vraagt. Verhaal zelf ook nogal basic.

Misschien handig een los topic voor de serie te maken voordat we de komende maanden pagina's over de serie hier krijgen?

centurion81 Winkelwagentje

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)

avatar van jerome998
JacL schreef:
Het zal ongetwijfeld een goede game zijn, maar de beste ooit lijkt me sterk. Dat zijn de spellen waar over 15 jaar nog over wordt gesproken.
Toch wel op de goede weg inmiddels

geplaatst:
Jep, misschien gaat TLUS niet de boeken in als een game met revolutionaire gameplay, maar toch wel zeker vanwege de setting en het zeer pakkende verhaal. Dit is misschien wel de beste verhalende game aller tijden.

geplaatst:
Wat ook wel weer wat zegt over het niveau van storytelling in games wat mij betreft.

avatar van Nomak
geplaatst:
Ik vind dit eigenlijk ook wel echt een perfecte game. Ik vind het verhaal echt heel goed, en het einde grijpt me gewoon naar de keel als Ellie tegen Joel zegt: Swear to me. Swear to me that everything you said about the fireflies is true. En Joel antwoordt dan: I swear.
Destijds vond ik het zo mooi dat ik de dag erna gewoon helemaal opnieuw ben beginnen spelen, wel op een hogere moeilijkheidsgraad. En vandaag is het nog altijd even mooi, ik keek net die laatste scène terug op Youtube en ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen.. Het raakt me nog steeds.

Nu ben ik sowieso een echte liefhebber van verhalen waarin er iemand een zwakker iemand moet beschermen en daar echt alles voor doet. En Joel is geen Kratos, Goku of een andere onoverwinnelijke superheld. Joel is gewoon een mens, kwetsbaar zoals ieder van ons, die door omstandigheden held moet zijn.

Nomak schreef:

Het mooie van jouw spoiler is dat je erg na gaat denken wie er moreel gezien nou gelijk heeft. Joel vanuit menselijk vlak, maar het grotere plaatje ziet hij niet. Ik hou van zulke verhalen, met diepgang. Zeker omdat zijn beslissing van groot belang is voor het plot van Last 2. Die moet je echt eens spelen Nomak, ze maken wat dubieuze keuzes maar het is wel echt een sterke game.

avatar van jerome998
Manny Calavera schreef:
Zie net dat JacL Part 2 de volle mep heeft gegeven, toch ook onder de indruk geraakt van het grotere plaatje dus.

avatar van Nomak
Manny Calavera schreef:
Ga ik sowieso wel doen. Maar ik wil deze wel op de PS5 spelen en die heb ik helaas nog niet. Ik ga er binnenkort toch eens eentje halen dan.

geplaatst:
Zou me ook niet verbazen trouwens als het de volgende port word na God of War Ragnarok PC. Die min of meer is aangekondigd. Een Last of Us 2 en een Spiderman 2 zie ik op zich nog best zitten aangezien de grote franchises nu ook daar beschikbaar zijn gelukkig. Scheelt me weer een console.

Ik was al helemaal tevreden trouwens dat Until Dawn een remaster krijgt op de PC. Laat me hopen dat ook The Dark Pictures Anthology binnenkort word aangekondigd.

Het heeft allemaal absoluut geen haast vanwege de backlog maar het is wel fijn dat de mogelijkheid er momenteel is.