LOOM (1990)

Atari ST / Commodore Amiga / Macintosh / PC / TurboGrafx-16
Adventure

Ontwikkeld door LucasArts
Uitgegeven door LucasArts

Aan de vooravond van zijn zeventiende jaar wordt Bobbin door de Ouderlingen opgeroepen zodat zijn lot bepaald kan worden. Er wordt op dat moment echter een vloek uitgesproken over de Weavers, de inwoners van z'n dorp, waardoor deze allemaal in een zwaan veranderen en verdwijnen. Bobbin ontdekt dat de Weavers hiermee gered zijn van de Derde Schaduw die op het punt staat de wereld te bedekken. Het is aan Bobbin om z'n dorpsgenoten te vinden.

avatar van Mart
Dit is de "vreemde eend in de bijt" van de LucasArts-games. Je moet puzzels oplossen door muzieknoten te gaan spelen met je staf. Best wel aardig om een keer te proberen, maar de andere games van LucasArts hebben meer indruk op mij gemaakt. Eigenlijk alleen aan te raden voor adventure- en LucasArtsliefhebbers.

avatar van Thomas83
Omdat ik gek ben op adventure-games en LucasArts wat dat betreft een heel grote naam heeft/had heb ik deze ook nog wel eens gespeeld. Alleen heb ik het spel nooit lang gespeeld op een of andere manier. Vond hem ook niet zo super leuk geloof ik. Hij is inderdaad ook wat anders qua stijl en zo. Niet echt te vergelijken met Monkey Island of Indiana Jones bijvoorbeeld.
Het spel leerde ik kennen door een geniale reclame in Monkey Island 1. In de kroeg aan het begin praat je met zo'n onguur uitziende vent, die opeens reclame gaat maken voor Loom. Haha, geweldig!

Shaw
Thomas83 schreef:

Op zijn t-shirt: "Ask me about 'LOOM'" En dan kon Guybrush nog antwoorden dat het een domme reclame was of iets dergelijks. Ik herinner het me nog goed.

avatar van Alfred Mok
2,0
Recensie, LOOM

Een beetje een vreemde game van LucasArts naar mijn mening. Er is niets mis met LOOM maar het wordt al gauw een beetje saai. De puzzels die je moet maken zijn vaak erg makkelijk en voegen niets toe aan de game zelf en de originaliteit is ver te zoeken. Ik ben veel beter gewend van LucasArts dus beschouw dit ook als een misser.

Monkey Island is geweldig, wanneer je die game erbij gaat halen valt deze game helemaal in het niets omdat Monkey Island in tegenstelling tot LOOM niet voorspelbaar is en voldoende variatie biedt over de hele game. LOOM is teleurstellend en daarom ook mijn lage cijfer.

SouthParkFan
Het spel is nu in de uitverkoop op Steam en voor €1,50 kon ik het niet laten liggen. Natuurlijk ken ik de game uit de geniale reclame van The Secret of Monkey Island. Tot nu toe vind ik het spel erg leuk, het heeft een origineel verhaal en de muzieknoten-gimmick is ook zeer mooi uitgewerkt. Ben benieuwd.