logo GamesMeter menu

Run Saber (1993)

Super NES

Ontwikkeld door Hori Electric
Uitgegeven door Atlus

In de verre toekomst heeft een geleerde een materie ontwikkeld dat niet alleen de vervuiling van de aarde tegengaat, maar de wereld ook schoner maakt. Deze materie heeft echter een averechts effect op de bewoners, waardoor zij beginnen te muteren. Het blijkt dat de wetenschapper een kwaadaardig plan heeft beraamd, en de mutanten wil inzetten als zijn eigen nieuwe leger. Nu is de aarde aangewezen op een speciaal wapen genaamd "Project Saber" dat bestaat uit drie menselijke robots. Eén van hen, genaamd Kurtz, heeft gebreken en is naar de aarde gevlucht voordat het project is afgerond. De andere twee Sabers, Alow en Sewa, zijn met een opdracht naar de aarde gestuurd om de wetenschapper en zijn nieuwe leger uit te schakelen. Run Saber is een Strider-kloon waarin met twee spelers tegelijk kan worden gespeeld.

Recentelijk gekocht en net uit uitgespeeld. Is een erg leuke game alleen een beetje kort. Het vermakelijkst en ook de reden dat ik het zal blijven spelen is de gameplay. Het hoge springen en klimmen werkt heel goed en geven je een bovennatuurlijk gevoel (je bent immers een cyborg).