Manny Calavera schreef:
Maare, ik zag de game vandaag voor 29,95 liggen en ik zoek wel weer eens een leuke game. Is het ook nu, januari 2008, nog een aanrader? (grafisch geen crap etc...)
Een bericht van mij van bijna 4,5 jaar terug....
Ik haal eigenlijk bijna nooit jaren oude games, op een enkeling na. Zeker oude shooters sla ik maar over, omdat de grafische effecten van jaren terug vandaag de dag er gewoon niet meer uitzien. Maar voor Rainbox Six: Vegas maakte ik toch een uitzondering begin dit jaar, wilde hem perse spelen. En nu kostte het me nog maar 10 Euro, haha. En daar heb ik gelukkig geen spijt van gehad, al heb ik maanden over dit spel gedaan.
Waarom? Omdat ik bij het spelen van het eerste level dacht dat ik echt troep had gekocht. Dan loop je in een lelijk weergegeven stadje een ongeinspireerde missie te spelen. Na een half uur ging de gamedisc uit de console....om pas een weekje geleden weer erin gestopt te worden. Gelukkig maar, want RBS: Vegas is echt heel gaaf. Maar wel pas zodra je de casino's in gaat met je squad...kortom, effe doorbijten in het begin want de game wordt zeker beter dan je denkt in het begin.
Het zit namelijk erg goed in elkaar. De setting is heerlijk (maar dat wist ik al, aangezien deel 2 er ook afspeelt en die heb ik wel gespeeld) en het spelen gaat vloeiend. De controls zijn precies goed. Heel makkelijk stuur je je collega's door de levels heen en geef je hen diverse orders. Ik moet zeggen dat ik net als deel 2 lang niet altijd voorop in de strijd ging, want je kan met 1 of 2 schoten gewoon dood zijn. En dat gebeurde alsnog regelmatig. De game heeft dan ook een enorm hoge irritatiefactor omdat je soms uit het niets geraakt wordt door een terrorist. En dan moet je soms een vrij pittig gevecht weer helemaal opnieuw spelen. De savefunctie vind ik dan ook vrij matig, had wel wat frequenter gemogen. Maar het is gelijk wel een grote uitdaging, want de game is zo verslavend dat je het steeds blijft proberen. Het is stoer om te zien dat je met een paar man een grote locatie zoals een casinozaal of operaruimte kan cleanen. De locaties zijn niet zo heel divers, maar het blijft toch wel boeien. Het Vegas sfeertje komt vrij goed naar voren, al had de soundtrack daar wat meer op mogen worden aangepast.
Toch ga ik wel wat negatief eindigen. De game is 6 jaar oud, dus ik kan de game niet veroordelen op de beelden, maar het ziet er regelmatig erg blokkerig en lelijk uit. Dat merk je vooral bij grote zaken, zoals als je tijdens helicoptervluchten naar buiten kijkt en een vreselijk lelijke wereld ziet. Al moet ik zeggen dat bijvoorbeeld de casino's er weer erg sfeervol uitzien. Al snel stoorde ik me niet meer aan de beelden, omdat de game zo boeiend was.
Wat me wel echt stoorde waren de momenten dat je met je squad een locatie tijdelijk moest verdedigen terwijl je aan alle kanten aan wordt gevallen. Dat moest wel een keer of 5 in de singpleplayer campagne en dat is vrij irritant omdat je met 1 of 2 kogels dood bent. Soms heb je minutenlang succesvol geknald en ga je vlak voor het einde alsnog dood....en moet je het weer opnieuw spelen. Wat ik al zei, de irritatiefactor is groot bij deze game.
Gelukkig zijn dit kleine minpunten in een gave game-ervaring. Ik speel graag arcadeshooters als Bulletstorm en Gears of War, maar op zijn tijd is een tactical shooter als deze ook erg aangenaam. Af en toe eens nadenken en niet als een malloot een ruimte inrennen is ook mooi.