Teenage Mutant Ninja Turtles (1989)

Alternatieve titels: Teenage Mutant Hero Turtles | Gekikame Ninja Den | Les Tortues Ninja | Tortugas Ninja

Arcade / Nintendo Entertainment System / PC / Amstrad CPC / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / MSX Series PC / Sinclair ZX Spectrum / Nintendo Wii / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Action / Platform

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Nintendo, Konami, Ultra, Palcom en Image Works

Als April en later ook Splinter gegijzeld worden door de handlangers van aartsvijand Schredder, de mede mutanten Bebop en Rocksteady, moeten de Teenage Mutant Ninja Turtles overgaan tot heldendaden.

1,5
Dit vond ik niet echt een leuk deel, vooral omdat hij niet in 2P mode gespeeld kon worden. En hij was vroeger helaas te moeilijk voor me.

avatar van Status Seeker
Wat mij betreft ook een stuk minder dan deel 2. Ik heb hem ooit uitgespeeld geloof ik, maar dat viel bepaald niet mee.

avatar van René.
0,5
Slechtste game ooit. had geen reet met de turtles te maken.

avatar van pascal83
Hier wordt mijn mening nog best aardig verwoordt

. Het was (/is) inderdaad ook een erg moeilijk spel.

avatar van drezic
Hier wordt mijn mening nog best aardig verwoordt

Niet goed opgelet; aan het einde zegt hij toch echt "...and I like it".

Ik ken de game nog ik vond hem vroeger erg vet.

Meesterlijk filmpje trouwens!

"You can just walk over it?".

"This game is diarehha comin' out of my dick"

avatar van Zuzuu
Ik vond het leuk om het vroeger te spelen, nadat ik Mario had gespeeld, zette ik dit spel op.

avatar van A.V
A.V

Geniaal filmpje

avatar van Dexter
Natuurlijk was het alleen maar leuk omdat je met de Turtles kon spelen. Had je een random mannetje gehad, was dit spel allang in de vergeethoek komen te liggen.
Ik heb me er wel mee vermaakt, trouwens.

Goede game, maar moeilijk. Was toen ook nog pak jonger. Deze game staat ook met trots in mijn collectie. Weet nog maar al te goed, de heel nerveuze zwemlevel, en het gepiep bij einde van de krachten. Paar foutjes wel in de game.

avatar van Mega Man
Eén van de games die werd agekraakt door de Angry Videogame Nerd op Youtube en Gametrailers.

Like I said...

avatar van sdr
sdr
Vroeger kon ik dit spel nooit uitspelen, de pc versie, ik dacht dat het aan mij lag dus heb ik deze laatst maar weer gespeeld op de dosbox. Weer kwam ik op een moment niet verder... Dus ik beetje googlen kom ik deze site tegen: http://www.scary-crayon.com/games/tmnt12pc/ en dit plaatje http://www.scary-crayon.com/games/tmnt12pc/tmnt1-jump.png
Waardeloos toch..

avatar van A.V
A.V
Dit spel heb ik vroeger best vaak gespeeld en heb het eigenlijk altijd een leuk spel gevonden. Ik ben zelden voorbij het level gekomen waarin je onderwater bommen moest ontmantelen. Ontwijken van elektricshe planten die je willen doden en elektrische draden die aan en uit de bommen druk bewaakten, is zooo moeilijk dat ik dacht dat er iets van een schakelaar moest zijn om die dingen uit te zetten, maar die heb ik nooit gevonden. De tijd die je ervoor kreeg was zoo weinig dat het bijna gegarandeerd was is dat je ergens in het water wel aan je eind zou komen en noodgedwongen verder moest met een ander turtle die met een beetje geluk het riool en die auto heeft overleefd.

Raar overigens dat je bij het dat level in een keer moet zwemmen maar als je in het riool door een van die onmogelijk belachelijk monsters wordt geraakt en in het water valt, dat hij dan druk met zijn handen in de lucht weg gaat met de stroming.

Ik was me er op dat moment van overtuigd dat het wel aan mijn gameplay moest liggen en het feit dat alles in het engels was, en ik dat toen helaas nog niet zo goed beheerste als dat ik zou willen, wat bij sommige missies nog wel eens een handje kan helpen. Maar als ik nu zo hier terug kijk was ik duidelijk niet de enige en is dit spel gewoon een schande en puur en alleen gemaakt om mensen die into de ninja turtles zijn, een luur te draaien.

Ik bedoel kijk naar de cover van het spel. Was het teveel moeite om de turtles een andere kleur hoofddoek te geven. Irritant!!

avatar van René.
0,5
De slechste game die ik ooit gespeeld heb. Ontzettend frustrerende levels. Ik hou van moeilijke games, daarom vond ik DKC2 helemaal fantastisch vroeger, maar deze game was niet leuk moeilijk. Verder had de game niet heel veel met de Turtles te maken kan ik me herinneren. Gelukkig was deel II stukken beter.

///edit:
lees net terug, zie ik dit:
René. schreef:
Slechtste game ooit. had geen reet met de turtles te maken.

krijg nou wat, ik had toen al helemaal gelijk.

avatar van Thomas83
Verdomd, deze heb ik zowaar nog gespeeld. Dacht van niet, maar toen keek ik even wat beelden en zag zo'n stukje waarin op de kaart werd gelopen zeg maar en een riool werd ingedoken. Ik kreeg opeens zo'n deja-vu-gevoel. Heb het spel wel veel te kort gespeeld voor een echte beoordeling.

Krijg nou wat, dat ik hier nog niet op gestemd had...

Deze game heb ik echt grijs gespeeld bij een vriend vroeger die een NES had waar ik echt heel vaak op heb gespeeld. Zelf had ik Turtles 2 op de Commandore 64, hier speelde ik Turtles 1 op de NES. Wat me bij is gebleven is dat de game erg kleurrijk was, maar dat het een vreselijk pittige, vaak ook frustrerende game was. Nou zie ik net het filmpje van onderstaande link:

Hier wordt mijn mening nog best aardig verwoordt

Ik kan me zijn irritatie heel goed voorstellen!

Zo heb ik me ook regelmatig gevoeld tijdens het spelen. Jee, wat was het lastig zeg. Die vervelende elektrische planten of de platforms waar je steeds net niet overheen kwam Nu lach ik erom, maar het was wel degelijk belachelijk. Maar het was tegelijk ook uitdagend. Vergeleken met Turtles 2 vond ik deze eerste veelzijdiger qua locaties. Dan speelde je weer onder water, dan zag je een bovenaanzicht, dan weer ouderwets in het riool. Best leuk.

Maar ik heb mijn eigen deel 2 wel altijd leuker gevonden. Die heb ik ook uitgespeeld. Deze niet, te lastig

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Ik ken dit spel al sinds mijn kinderjaren en die cover herken ik daardoor ook uit duizenden. Ik heb er als kind ook vaak naar gekeken. Ik fopte mijn broertje een keer door te vragen wie van de turtles Leonardo was (dat was moeilijk aangezien ze alle vier dezelfde kleur hoofdband dragen). Hij wees me dan Rafael aan die op de cover wel bizar lange en scherpe SAI stokken draagt.

Maar wacht, ik heb even een geheel ander punt. Iemand anders ook bekend met deze cover en ken je het uit je kindertijd? De cover die geen hout snijdt altijd al verdacht gevodnen? Wat zijn de turtles in hemelsnaam aan het doen? Waarom staan ze zo half op de cover?

Nou, zet je schrap: dit is namelijk de volledige cover-art tekening.

SouthParkFan
drezic schreef:

Niet goed opgelet; aan het einde zegt hij toch echt "...and I like it".

Ik ken de game nog ik vond hem vroeger erg vet.

Meesterlijk filmpje trouwens!

"You can just walk over it?".

"This game is diarehha comin' out of my dick"

Hij zegt 'And I don't like it' zoals de ondertiteling ook zegt.

two thumbs up, hilarisch filmpje, idd: "you can just walk over it", he don't like it, but I like the movie: geniaal!

SouthParkFan
Grovonion schreef:

Helemaal mee eens, the Angry Video Game Nerd is altijd hilarisch Het spel zelf is wel verrektes moeilijk imo, maar wel leuk! Niet te vergelijken met zijn vervolgen, zoals Rolfe al zei, maar toch erg leuk!

Deze was toch altijd op de Gameboy (8 bit) te spelen?
zo ja dan heb ik hem in bezit en gespeeld..

mister-fool
Het is niet zo zeer de moeilijkheidsgraad die Ninja Turtles nekt. Ik hou namelijk best van een uitdaging! Dit is spel heeft echter cheap difficulty, zoals bijna onmogelijke jumps. Breek mij verder mijn bek niet open over het damlevel.