logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

WRC 2: FIA World Rally Championship (2011)

PC / Xbox 360 / PlayStation 3
Racing

Ontwikkeld door Milestone
Uitgegeven door Black Bean

WRC is de officiële game van de World Rally Championship. Door deze licentie is de racegame uitgerust met alle officiële rallywagens, coureurs en omgevingen. In het spel race je over parcoursen over de hele wereld, variërend van naaldbossen, tot zanderige wegen of een besneeuwde bergroute. Nieuw in het spel zijn onder meer de 'rewind' -knop, waarmee je lastige bochten opnieuw kan proberen; dit kan maximaal drie maal per race. Het spel bevat een kampioenschap bestaande uit zes onderdelen, een carrière modus, getimede uitdagingen en een online modus voor maximaal zestien spelers.

avatar van mk1992
Voorganger

De vorige game was bedroevend en de vergelijking met codemasters´ Dirt serie niet eens waard, brengt deel 2 beterschap?

Vele reviews over WRC 2 worden laag beoordeeld door de direkte vergelijking met Dirt 3.
Maar als er puur naar deze game wordt gekeken is het zo slecht nog niet, je moet t wel een kans willen geven .

Ik heb Wrc (2010) ook in mijn bezit gehad en toegegeven dat ik die game heel snel doorverkocht heb. Nu dan de 2de poging en deze is toch al een hele verbetering.

Dirt 3 heb ik ook in mijn bezit en ik vind de verschillen te groot om het als direkte vergelijking te treffen. WRC 2 is puur: meer rally, minder Ken block. Voor mij toch wel positief te noemen is.

Is het grafisch top? nee, maar wel acceptabel èn het rijd wel goed. De stages zijn leuk (vooral voor de landen die er dit jaar bijgevoegd zijn) en overall is er gewoon alleen maar verbeterd t.o.v. vorig jaar.

Dus een rallyfan (want dat zijn ook niet alle reviewers over deze game) zal hier toch echt wel plezier aan beleven en naarmate je speelt wordt t steeds plezieriger!

Dus voor een rallyfan vind ik deze best een aanrader, al kun je natuurlijk wachten op de volgende. Want zoals het nu lijkt gaat het steeds meer in de juiste richting.

Ik heb ook alle delen van WRC door evolution Studios gespeeld op PS2 en daar wordt ook snel mee vergeleken dat die beter waren. Maar realistisch gezien was daar deel 4 pas een waardige editie, dus wie weet wat de jongens van Milestone bij hun deel 4 hebben gerealisseerd......mocht die er komen