Trojan (1986)

Alternatieve titel: Tatakai no Banka

Arcade / Nintendo Entertainment System / PC

Ontwikkeld door Capcom en Romstar
Uitgegeven door Capcom

In een verre toekomst na een allesvernietigende oorlog is de wereld in handen van de gevaarlijke megalomaan Achilles en zijn aanhangers. Jij speelt als de zwaardvechter Ryu; en besluit dat een gevecht met Achilles noodzakelijk is om rust en vrede terug te laten keren in de wereld. Je bent uitgerust met je zwaard om aan te vallen en een schild om je verdedigen. De tocht is verdeeld over zes locaties en begint in een verlaten stad. Elk level heeft een tussenbaas en eindbaas.

avatar van Rujar
Ik zat laatst nog te dneken aan dit spel maar ik kon niet meer op de titel komen. Ik bleef altijd steken bij level 4 en paar keer tot en met level 5, maar als ik nu youtube bekijk dan ziet het er helemaal niet zo lastig uit.

avatar van PC.ENGINE.FAN
En dan moet je dit spel ook nog eens tot twee keer uitspelen voor het "definitieve" einde. Dit is een van de eerste spellen die ik ooit speelde voor de NES, die hoes intrigeerde me enorm. Nog steeds eigenlijk en hij doet me ook sterk denken aan de avonturen van Alef-Thau (een strip). Deze game speelt ongeveer als een Captain Silver, dat Capcom nog eens zou verbeteren tot een smash-hit: Strider Hiryu!

Het verhaal is een beetje vaag. Ryu is de hoofdpersoon, Achilles is de eindbaas. Wie is dan de Trojan, is dat de naam voor je zwaard of je missie? Neen, de een-na-laatste baas of tussenbaas in het laatste level blijkt Trojan te heten.

Het is een degelijk, maar snel vergeten spelletje zoals ze niet meer gemaakt worden. Kijk naar level 5 in het fort van Achilles en zie al die standbeelden met reusachtige hoofden in de achtergrond staan, wauw.

avatar van jellecomicgek72
Jaja als je deze game op je pc speelt krijg je zeker allemaal Trojan Horses binnen ofniet?