Syndicate (2012)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Starbreeze
Uitgegeven door Electronic Arts

Syndicate is de herstart van de Syndicate-serie. De nieuwe Syndicate is een first-person shooter waarin spelers de rol aannemen van Miles Kilo, werkzaam voor het Eurocorp-syndicaat bekend van eerdere delen uit de serie. De wereld wordt beheerst door deze syndicaten, die vrij inzicht hebben in het gedrag van mensen op aarde via een chip die in hun hersenen geplaatst is. Als Kilo kunnen spelers de tijd vertragen, door muren heen kijken en zichzelf toegang verschaffen tot de digitale apparaten die de spelwereld rijk is. Ook kunnen zij via Dart Vision het brein van computergestuurde personages hacken en zo waardevolle informatie in handen krijgen. Syndicate biedt een online coöpervaring voor vier spelers, die negen op de oorspronkelijke Syndicate gebaseerde missies bevat.

AvMerode
Hoorde inderdaad van meerdere mensen dat ze vaak niet eens games via origins kunnen spelen.
Heb dat probleem niet, kan altijd games via origins spelen, zolang je je drivers maar up to date houd en de games blijft updaten.
Enige wat ik ervaar met Origin is dat games vaak terug naar desktop floepen en dat het zo omslachtig is met bepaalde games.
Met BF3 word je eerst naar een internet site gestuurd, waarbij je heel omslachtig potjes moet zoeken.
En over BF3, heb het mijn vader laten spelen en die houd voornamelijk van die grote slachtvelden shooters (hij is World At War en World of Tanks fanaat op dit moment), maar BF3 vond ie echt verschrikkelijk. Zo vader zo zoon blijkbaar.

Syndicate is ook echt slecht, die co-op missies werden na 4 uren echt zo monotoon, dat de nog saaiere single-player overbleef. Wat een geldverspillerij deze Syndicate.
Ik ga voorlopig geen EA games meer kopen in ieder geval, alleen SSX was echt de moeite waard dit jaar.

avatar van LimeLou
Jammer dat het je niet is bevallen, Av.

avatar van TonyTHorror
Alsof je 60 euro betaald om met je voet in de stront te stappen. Met een grote boog omheen lopen of met gevaar voor eigen leven jezelf laten bedelven onder een shitload aan flikkerende rotzooi op je scherm. Hopeloos concept en een bijpassende uitwerking.

Even gespeeld. Niet zo bijzonder, nee. Gelukkig heeft Syndicate nog een coole soundtrack!

avatar van jellecomicgek72
Goh.. En gamekings heeft maanden deze game lopen hypen dat het zo'n topper zou worden. Nou niet dus..

avatar van polopolo150
jellecomicgek72 schreef:

Gamekings is sinds 2008 ook niet meer serieus te noemen. Hoewel ze soms nog vette items maken, zijn hun previews om te janken en de reviews niet serieus tenzij je merkt in de redactie items dat ze een game hebben uitgespeeld, wat ze dus bijna nooit doen.

Dankzij gamekings ben ik dus even gaan kijken naar deze game, maar blijkbaar is het echt een game voor de budget bak. Want ik wil zeker wel de game proberen!

Pastichio Rocker
Dat programma van ze op MTV is ook zo suf. Ze proberen het krampachtig levend te houden door allerlei dingen te ondernemen, die vaak geen moer met games van doen te hebben. Zag ze van de week bv tijdens het zappen bij een circus staan. Hoeveel games bespreken ze nu: een stuk of 3 per aflevering? Beter opdoeken dat programma, waar is de tijd van lekker op de zitbank over games lullen met je GK matties gebleven?

avatar van Dutch-J3ff
Het spel heeft mooie graphics, dat is ook eigenlijk alles, ik vond het spel behoorlijk saai en niet zo boeiend verder.

Vandaag uitgespeeld en wat mij betreft toch (wederom) een behoorlijk onderschatte shooter. Als fan van het origineel op de Amiga had ik destijds aanvankelijk ook iets van 'een shooter?' (net zoals blijkbaar een hele hoop anderen) maar ben ik wel altijd benieuwd geweest hoe het speelde. En daar kan ik zelf kort over zijn - goed.

Ziet er nog steeds heel degelijk uit, aardig cyberpunk sfeertje dat erg leentjebuur speelt bij Deus Ex (maar zonder RPG elementen dan - hoewel er wel upgrades zijn), het shooten werkt prima en ook de diverse 'hacks' zijn wel leuk om af en toe te gebruiken. Het verhaal is verder niet zo heel bijzonder (en heeft overigens meer dan een klein beetje van Robocop weg maar wordt aangenaam gebracht en vertolkt door ondermeer Brian Cox en Rosario Dawson. Overigens vond ik het zelf bijwijlen best wel pittig en met name bepaalde boss fights heb ik vaker opnieuw moeten spelen dan me lief was op dat moment. Maar goed - ik ben dan ook eerder een middelmatige speler als het op FPS games aankomt. (zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven op how-long-to-beat (kijk ik meestal na mijn playthrough naar) dat er gemiddeld 6 uur over gedaan is door de gemiddelde speler maar ik kan niets anders zeggen dan dat ik toch wel makkelijk een uurtje of 8-9 bezig ben geweest).

Eigenlijk heb ik niet echt veel negatiefs te vertellen - het is wellicht geen wereldschokkende game en doet niets heel ergs bijzonders maar het is boeiend genoeg om een keertje doorheen te gaan en imo toch wel net wat beter dan de grijze middenmoot van shooters waar de xbox360 / ps3 generatie door overspoeld werd. 3.5je.