Borderlands 2 (2012)

Macintosh / Nintendo Switch / PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PlayStation Vita / PlayStation VR / Xbox 360 / Xbox One
RPG / Shooter

Ontwikkeld door Gearbox
Uitgegeven door 2K

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Borderlands zitten de bounty hunters met lege handen. Een man genaamd Handsome Jack strijkt met de eer van hun daden en heeft met de opbrengsten de Hyperion Corporation gekocht. Handsome Jack belooft de wereld van Pandora te ontdoen van haar sombere onderwereld. Dit is echter te mooi om waar te zijn want met somber bedoelt Jack iedereen die niet bij de Hyperion Corporation hoort waaronder vele onschuldige burgers en de vier nu-vergeten helden. Dit betekent dat een nieuw kwartet met helden het moet opnemen tegen Handsome Jack en Hyperion om een einde te brengen aan dit nieuwe dictatorschap.

avatar van DarthSolidKevin
Ik stem pas als ik de hele game heb uitgespeeld. Ik heb nog te weinig gezien om een oordeel te geven.

avatar van Brains
Ik ook. En tevens een significante tijd heb doorgebracht in co-op, want dat speelt een grote rol in deze game. Mijn stem zie je hier de eerstkomende we(e)k(en) nog niet.

Heeft het trouwens zin om met mijn level 10 te gaan co-oppen met iemand die net begint? Ik weet dat zo'n level verschil eigenlijk te groot was in het eerste deel, maar deze game lijkt op dit vlak beter uitgebalanceerd. In het eerste deel kon je vijanden van 5 levels hoger niet eens benaderen - instant death zo goed als, hier lijk je nog een aardig fighting chance te hebben. Heef t iemand hier al ervaring mee?

avatar van DES-Niels
Hangt af van je wapens.
Ik kon iemand killen van 5 levels hoger met fire op de wapen, sniper rilfe. Maar ik zou het niet te lang in te buurt blijven.
En sorry, ik speel het op de pc.

Brains schreef:

Ik was laatst aan het spelen met iemand die 2 levels hoger was en ik kon makkelijk meekomen tegen de monsters. Het is te doen, maar het is wel lastig. Het is echter niet zoals in deel 1 waar je na 1 klap dood bent. (tenzij je tegen een super sterke vijand moet natuurlijk). Je merkt ook wel dat de monsters niet super overpowerd zijn als je met vier man speelt.

avatar van Brains
Vandaag gespeeld met m'n broertje die dus 10 levels hoger is. Kon hem prima bijbenen, al heb ik ook wel een oranje wapen. Na een paar uur was echter een level verschil nog maar 4 doordat ik wel erg veel xp kreeg van de vijanden natuurlijk. Co-op is weer erg cool.
Binnenkort maar even samen spelen Kevin? Volgens mij zitten we nu ongeveer op hetzelfde level als ik dat goed had gezien zojuist.

avatar van DarthSolidKevin
Ik vind het prima . Moeten we wel even kijken wie er het minst ver is want anders zien we dadelijk dingen waar we zelf nog niet zijn geweest in de story.

k w
Vind dit spel toch een beetje tegenvallen. De game begon erg sterk in de sneeuw met claptrap waarna je meteen zin hebt in een nieuw avontuur en ben je benieuwd wat er komen gaat..Echter ben ik nu al 25 uur verder en zit nog steeds te wachtten op iets bijzonders.

Ook dingen als ''looten'' en side quests zijn minder boeiend dan in deel 1. De wapens zijn wel erg gedetailleerd, dat is een pluspunt tov deel 1, maar verbeterd de eentonige gameplay helaas niet.

avatar van Brains
Gek. Ik vind de side quests veel beter uitgewerkt, diverser en leuker dan in Borderlands 1. (Dit geld t overig voor het spel in z'n geheel ook)

Pastichio Rocker
Is de Single Player van BL2 een beetje goed uitgewerkt? Dwz niet zo ontiegelijk saai als BL1?

k w
Het verhaal is beter dan in deel 1, maar daar hoef je de game niet voor aan te schaffen. Als je niet van looten, grinden etc houd is deze game in mijn ogen het geld niet waard.

avatar van Brains
De storyline is wat meer naar de voorgrond gehaald en is iets cinematischer - er gebeuren nu daadwerkelijk dingen. De personages zijn iets levendiger in de zin dat ze nu praten en bewegen. Desondanks is het nog steeds een game die enorm leunt op de multiplayer - en dat bedoel ik niet zozeer als minpunt.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Ik vond deel 1 prima speelbaar in mijn eentje. Een waar loot and shootfest.

avatar van DarthSolidKevin
Brian wat is je mening over het geheel? Ik zag namelijk dat je aan playthrough 2 bent begonnen.

avatar van Brains
Ik ben inderdaad al aan New Game+ begonnen (of True Vault Hunter mode zoals dat nu heet). Ik ben zeer tevreden over de game. Het al geslaagde recept van het eerste deel wordt hier op een aantal cruciale punten verbeterd. Het verhaal staat wat meer op de voorgrond en is verassend genoeg best leuk - gezien ik het verhaal in deel 1 niet echt gevolgd heb. De humor en de leuke personages vallen hierdoor ook wat meer op.
Ik heb tevens het gevoel dat het allemaal wat soepeler speelt, maar daarvoor is het te lang geleden dat ik BL1 heb gespeeld.
Verder is het gewoon schieten en looten als vanouds. Kan me niet voorstellen dat iemand die zich vermaakt heeft met Borderlands zich minder vermaakt in Borderlands 2.

Heb het einde van de game een beetje gerushed omdat ik dankzij meespelen met m'n broertje een veels te hoog level had. Dus ik had besloten al de side missions te bewaren voor de 2e playtrough, als alle vijanden niet 10 levels lager liggen. De 2e playthrough is tot nu toe een stuk lastiger.

avatar van DarthSolidKevin
Goed om te horen . Ik moet vooral zeggen dat Gearbox veel lof verdient op het punt van verbeteringen. Zoals je al zegt is het verhaal goed en zijn de personages beter uitgewerkt. Ik ben nu net na het punt dat Roland wordt gedood door Jack. Zeer intens.

Weer minstens zo fijn als het destijds oh zo ondergewaardeerde eerste deel (de lof kwam eigenlijk pas enige tijd na release).

avatar van DarthSolidKevin
Zo uitgespeeld . Het was weer een leuke ervaring. Ik kon het trouwens niet laten om die chest in sanctuary te openen Brian .

Nu nog True Vault hunter Mode heh

avatar van DarthSolidKevin
Ik wil eerst nog de Challenge Accepted en de Decked Out achievement halen .

avatar van Brains
True Vault Hunter mode doe je gewoon met hetzelfde character heh Dus zelfde level, gear, challenges etc.

avatar van DarthSolidKevin
Weet ik . Nu zijn er tenminste nog plekken met vijanden op een laag level waardoor ik de challenges makkelijker kan doen.

avatar van Brains
Je kan natuurlijk altijd weer switchen naar de gewone mode Maar goed, ik snap je punt. Alles bij mij is nu heerlijk moeilijk.
Heb nu true vault hunter mode uitgespeeld - maar ik snap eigenlijk niet hoe je die laatste eindbaas normaal zou moeten killen. Met 2 personen, een bullet regeneration mod, campend op een plek waar je nauwelijks geraakt wordt (ondanks dat toch een paar keer dood) hebben we volgens mij wel een kwartier non stop lopen schieten voordat 'ie het begaf. Gekkenwerk .

avatar van DarthSolidKevin
Heb je die "onmogelijke" quest gehaald? Zo ja: Super vet man . Zou jij mij ook willen helpen met die quest als ik level 50 ben .

avatar van Brains
Onmogelijke quest? Je bedoeld You. Will. Die. (Seriously.)?

Ja zo noemen ze hem .

avatar van Aazhyd
Zo, level 34, PT1 uitgespeeld. Bijna alle side missions gedaan en dan op naar TVHM.

Vanaf de 16e ga ik Pippi Langkous helemaal uitspelen.

avatar van DarthSolidKevin
Nog maar drie achievements en dan heb ik ze allemaal .

avatar van Niinoke
De moeilijkheidsgraad van dit spel is wel iets te hoog voor mij. Je moet het echt al met 4 man spelen vooraleer je eindelijk een quest kunt beëindigen, of doe ik iets fout?

Je doet iets fout, want ik speel solo en ben toch al behoorlijk ver denk ik (lvl 19 ofzo). Sommige stukken zijn wel pittig en ik ben al vaak gestorven, maar al met al is het uiteindelijk doenbaar.

Niinoke schreef:

Dan doe je iets fout. Met meerdere spelers neemt tevens de moeilijkheidsgraad (health, damage en levels van vijanden) toe. Ik vond het prima te doen - enkel de tweede playthrough is erg pittig. Misschien neem je te weinig tijd om sidequests te doen en/of begin je aan te moeilijke quests? Bij elke quest staat een aangeraden level - als je ongeveer dit level bent moet het te doen zijn, anders moet je eens kijken of je je gear kan verbeteren.