logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Chō Aniki: Kyūkyoku Muteki Ginga Saikyō Otoko (1995)

1 stem

PlayStation / Sega Saturn / PlayStation Portable / PlayStation 3 / PlayStation Vita

Ontwikkeld door Pre-Stage
Uitgegeven door Masaya, NCS, Four Winds, extreme en MonkeyPaw

In deze horizontale shooter neem je het op tegen de meest bizarre vijanden denkbaar. Je kunt kiezen uit twee soorten speelbare personages en elk personage is uitgerust met lasers, daarbij heeft je personage hulp van twee engeltjes die net als jij lasers kunnen afvuren.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Dit is wel een bizarre reeks met leuke verrassingen en tegenvallers. De franchise heeft nooit een goede Engelse vertaling gekregen en is daarom altijd moeilijk om over te praten en de titels op te noemen. Zowiezo betekent Aniki grote/oudere broer..maar dat is omdat veel woorden in het Japans anders zijn, omdat ze weinig bijvoegelijke naamwoorden gebruiken. Het had buiten Japan een titel in de geest van Castlevania (Akumajou) of Ghouls'n Ghosts (makai mura) moeten krijgen,

Dit is een beetje een draak van een cho aniki game. Het ziet er bizar uit, maar als schmup speelt het gewoon beroerd. De pc engine schmup versie vind ik een stuk beter dan deze al is het wel in digitized graphics gemaakt dat ik echt helemaal té gek vind. Als je het hele concept al niet bizar genoeg vindt, dan zit er nog een soort van making-of video in.