Alex Kidd in Miracle World (1986)

Alternatieve titel: SEGA AGES: Alex Kidd in Miracle World

Sega Master System / Plug and Play / Nintendo Wii / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Switch
Platform

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega en Tec Toy

Alex Kidd is een jongen die leeft op de planeet Aries. Op een dag toen hij naar zijn thuisland terugkeerde, kwam hij een stervende man tegen die hem vertelde dat de stad Radactian in groot gevaar was. Al snel werd duidelijk dat Janken the Great de boosdoener was. Zijn plan was om de prachtige stad van Radactian over te nemen en voor altijd te regeren. Om er voor te zorgen dat Janken the Great Radactian niet kan overnemen heeft Alex de taak om door The Miracle World te reizen en Janken en zijn volgers te verslaan.

avatar van J.Bell
Jeugdsentiment. Het paper-scissor-stone element kan soms een beetje irritant zijn (als je er niet bekend mee bent of snel door het spel wilt) maar voor de rest is dit jaren na dato nog steeds leuk om zo nu en dan te spelen.

gerwinf
Bij mn Sega master system zat dit spel ingebouwd...toen snapte ik het paper-rock-scissors principe ook nog niet en drukte op de gok maar wat. Best goede platformer destijds.

De spel hoesjes van de master system zagen er nooit uit. Moet altijd denken aan dat hokjespapier wat ik bij wiskunde kreeg

gerwinf schreef:

avatar van W B
W B
Briljant spel. 1x uitgespeeld! Ben je wel gelijk uren zoet, aangezien er geen optie in zat om bij een level hoger te beginnen ofzo. Zat inderdaad ingebouwd bij de Sega 8-bit. Paper-scissor-stone was elke keer als je bij die bazen kwam hetzelfde, dus heb ze op den duur opgeschreven/getekend, dus haald ik het zonder probleem. Maar misschien dat ik de 8-bit nog eens uit de kast moet halen. Briljant spel!
4,5 *

avatar van killer7
Een echte klassieker inmiddels. zat bij mij ook in de 8-bit ingebouwd. en idd WB mischien moet ik hem ook weer is oud de doos halen.

avatar van Ruiter13
Geweldige game. Zat ook in mijn schitterende mastersystemII in. Mario en sonic hebben zijn voor mij nooit zo goed geweest als Alex kidd.

avatar van Donkerwoud
Heerlijke oldskool platformer, misschien wel erg slecht t.o.v. wat je tegenwoordig in een game zoekt. Toentertijd veel lol mee gehad.

avatar van Bahamut Zero
Was dit die Alex Kidd die standaard in de sega zat? Die kon je opstarten door je Sega aan te zetten zonder cassette erin...

avatar van Naomi Watts
Ja, klopt. Die zat ingebouwd in de Sega Master System.

avatar van J.Bell
Je kon kiezen, deze game, of Sonic.

avatar van lennonlover
killer7 schreef:

idem. Het allereerste spelletje dat ik heb gespeeld. Lang nog voor de computer een meubel in de woonkamer werd.

De Sega Master System werkt nog steeds maar het is toch een tijdje geleden dat hij nog uit de doos is gehaald. Toch maar eens doen!

Het allereerste spel wat ik ooit speelde!:D Echt geweldig jeugdsentiment dit, alhoewel ik dat sowieso met de Sega Master System heb. Ik heb zelf ook een SMS 2 met dit spel ingebouwd, en heb hem gisteren weer even aangeslingerd! Vind vooral het rijden op de scooter en het duel met de eindbaas (Janken) schitterend! En dat rock-paper-scissors spel hebben altijd dezelfde combinaties, maar als je het (per ongeluk) een keer verliest ben je wel aardig de beer, want dan moet je ineens wel hard gaan nadenken en dan wordt het zeker een lastig spelletje:P

avatar van Clank
zat idd ingeboud in console,ik had da hand ,schaar,steen gedoe in de game allemaal opgeschreven om zo de game vlot uit te spelen,hab mij daar werkelijk uren mee bezig gehouden

RetroNaudts
Dat apenjong had inderdaad een zeer verrassend debuut. Miracle World is een knappe platformer maar over de vervolgen zwijgen we maar best.

Geweldig spel, het is bijna even oud als ik, en ik speelde het waarschijnlijk voor het eerst in begin jaren 90 op mijn Sega Master System II. Nu speel ik het nog steeds, zij het dat het maar af en toe is, op de Playstation 3.

avatar van thoyouknow1980
Leuk spelletje
Je legt een avontuurlijke weg af met veel verschillende game play oa: Puzzelen,racen,en zelfs vliegen met een stoere helikopter.
De levels zijn lekker divers en sfeervol zoals een waterwereld,of vulkaan met vele geheimen