Paper Mario: Sticker Star (2012)

Nintendo 3DS

Ontwikkeld door Intelligent Systems

Spel naar het voorbeeld van het klassieke 'Paper Mario' waarin de wereld is opgebouwt uit twee dimensionale voorwerpen, maar in 3D te bewandelen is. De gevechten bestaan uit turn-based battles waarin je het opneemt tegen allerlei vijanden zoals Goombas, Koopas en Whomps. Nieuw in het spel is een party-systeem, waarbij Mario vergezeld kan worden door één ander karakter.

nog een van de games waarvoor ik een 3ds haal

spelfreak
Waarom zijn hier nog geen berichten? (behalve die van mij.) Het lijkt me toch een leuke game te worden. Als er nu toch meer over bekend was ze moeten echt met een release datum komen. Als dit nog voor september uitkomt ga ik hem nu al pre-orderen!

avatar van PC.ENGINE.FAN
Waar kun je dit mee vergelijken? Met de oude Paper Mario's of Super Paper Mario?

spelfreak
Met de oudere (paper mario op de n64 en paper mario the thousand year door)
Turnbased battles, geen geklooi met 2d en 3d.

avatar van Princess Piranha
Klopt het dat deze game 11 november uitkomt?

spelfreak
Volgens mij nog geen officiele release-date, staat wel nog op "Holiday 2012". Of ze moeten iets op gamescom gezegd hebben???

EDIT: Nog even rondgekeken, en Nintendo heeft inderdaad gezegd dat het in Noord-Amerika 11 november uitkomt. Blijkbaar heb ik dat niet meegekregen...
Nog geen Europese release date.

avatar van Princess Piranha
Ah thanks, nog even wachten wat de datum hier wordt dan. : )

spelfreak
Ondertussen bekend dat het 7 december is, ben ik blij mee, want eerst zou het naar 2013 verplaatst zijn, blijkt nu toch niet zo te zijn

Paper Mario: sticker star is geen slechte game , maar zeker ook geen goede.
het grootste minpunt van deze game is dat je geen levels stijgt.
waardoor je meestal afvraagt 'waarom in godsnaam alle vijanden verslaan ?"
want je verspilt alleen maar je stickers .
het enige dat je krijgt zijn speciale stickers en na het verslaan van een bepaalde vijand krijg je een beetje health points extra.
pluspunt(en) zijn 3d ziet er niet slecht uit , de werelden zijn leuk en er zitten soms puzzels in.

avatar van Princess Piranha
Na zo'n 31 uur bijna 100% uitgespeeld (op het Wiggler boek na), waarvan 24 uur besteed aan het hoofddoel en de rest voor de achievements

Het feit dat ik het bleef spelen puur om de eindbaas te verslaan en er dan mee kon stoppen zegt al heel veel. Het voelde allemaal niet zo uitgebreid als Paper Mario 1 en 2. Wat ook niet zo gek is, want naast het Sticker Museum was er niks extra's.

Mijn grootste ergernis is misschien wel de stickers. Het systeem is leuk, maar het werkt erg vervelend dat je voor een aantal eindbazen specifieke stickers nodig had om die te kunnen verslaan. Bij sommige was het nog wel te bedenken wat je kon gebruiken, maar de meeste had ik niet zelf kunnen bedenken, die heb ik dan ook gewoon opgezocht in een walkthrough, iets wat ik niet graag doe bij games. Maar aan de andere kant had ik ook geen zin om ongeveer 50 stickers uit te proberen en hopen dat het werkt.

Natuurlijk waren er ook leuke dingen. De Blooper eindbaas die op het ritme van de muziek bewoog en klapte was haast te schattig om te verslaan. Het leukste uit de game vond ik het Boo landhuis. Heel veel sfeer en leuk uitgewerkt. Muziek klonk goed, maar was helaas niet altijd even pakkend. 3D daarentegen was echt geweldig! Een van de weinige 3DS games waar je het heel goed merkt en ziet. Gaf toch net iets extra's.

Ik miste het level-up systeem, HP uitbreiden was niet genoeg. Ook vond ik het missen van een partner naast je erg jammer. Mijn conclusie is dus, een aardige game, hier en daar wel grappig, toffe 3D effecten, maar er had helaas zo veel meer in kunnen zitten.

Goede review, dat van die stickers is wel straf, kan toch niet gewoon toeval zijn?

avatar van Princess Piranha
Je hebt bijvoorbeeld speciale stickers, waardoor het verslaan van sommige een stuk makkelijker wordt. Met gewone stickers red je het theoretisch wel, alleen heb je daar simpelweg niet genoeg HP voor en je stickers raken ook op na een tijdje. Daar zit vooral het probleem.

Dit is vooral bij de eerste aantal eindbazen. Aan het begin van het spel, heb je minder ruimte voor stickers, dit wordt uitgebreid na het verslaan van een eindbaas.