Super Mario 3D Land (2011)
4,20
(42)
Nintendo 3DS
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
Het spel combineert de gameplay van de vorige 3D Mario-titels, met enkele van Mario's bekendste moves zoals de "wall-jump" en "ground-pound". Ook de Tanooki suit is terug! Tanooki Mario heeft een staart waarmee hij makkelijk van platform naar platform springt en zelfs zijn vijanden mee kan verslaan. In plaats van sterren te verzamelen dien je tot het einde van het level te komen en aan de vlag te hangen.
AvMerode
geplaatst: 30 januari 2012, 13:38 uur
Evil Eye schreef:
Dit laat ik maar aan me voorbij gaan...
Wanneer gaan ze nou eens een echt goeie platformer maken van Mario in plaats van het eeuwenoude recept steeds herkauwen. Tuurlijk, het recept wordt er wellicht steeds iets verfijnder door, maar als je het recept bij voorbaat al niet lekker vond wordt het alleen maar viezer
Dit laat ik maar aan me voorbij gaan...
Omdat het recept gewoon werkt, daarnaast snap ik al helemaal niet waarom je overwoog om hem misschien wel aan te schaffen en hier berichten achterlaat.
Je kraakt zowat alle mario games af, als je wilt wachten op een mario met een machinegeweer in zijn hand kun je lang wachten.
Recept/formule werkt gewoon, waarom zouden ze het veranderen.
Alle tegenwoordige game series hebben elke keer weer dezelfde game-play, dat geldt niet alleen voor mario, geldt ook voor Resident Evil, COD, Battlefield.
Dat komt gewoon omdat ze anders bang zijn dat de games niet meer zo goed gaan verkopen als ze de formule aanpassen, fans worden dan teleurgesteld.
Met Resident Evil is verandering alleen geen probleem wat natuurlijk erg apart is, Horror serie werd veranderd in een actie serie.
Maar het verkoopt vreemd genoeg nog wel erg goed vanwege al die shooter liefhebbers van tegenwoordig, zonde voor het Horror genre natuurlijk.
Toch zal er altijd nog een herkenbare formule inzitten dat het van een bepaalde game serie is.
Dat is met mario ook gewoon het geval, kijk maar naar super mario galaxy, zelfde formule in een ander jasje.
geplaatst: 30 januari 2012, 17:39 uur
Hij houdt er gewoon meer van als Mario verdwenen is of als Mario schilderd!
geplaatst: 3 februari 2012, 19:08 uur
Verhoogd naar 5 sterren. 't is een super-motiverend spelleke dat je heel erg lang kan zoet houden. Ben nu in de special levels geraakt en kan mijn eigen vraag beantwoorden: je hebt het spel pas echt afgespeeld na 100 levels.
geplaatst: 20 maart 2012, 09:50 uur
wholy sh%t, nog steeds bezig in de special levels. Die zijn behoorlijk gepeperd. Nu aan S5-5, en net 5 sterren te weinig voor level S5-6.
geplaatst: 6 april 2012, 14:00 uur
en nog altijd bezig, nu wel tot aan S8-5 geraakt. Maar weeral 7 sterren te kort. Het lijkt erop dat je (zo goed als) alle sterren moet verzamelen om het te kunnen afspelen?
geplaatst: 15 april 2012, 18:41 uur
-marco- schreef:
Desondanks geef ik alvast een cijfer en wel 4* voor niet de beste Mario ooit, maar wel weer een hele goede! Ondanks dat het 3D in bepaalde lvl's zeer goed is gebruikt dan wel uitpakt, had er denk imo meer uitgehaald kunnen worden!
Oh ja en allemaal nog de beste wensen
dan ga ik het spel na de special levels toch als afgespeeld aanschouwen (zonder crown). Alles nog een keer spelen is toch teveel van het goede. Ik zit nu aan level S8-6 en hoop dat dit de laatste is. Nog 13 sterren nodig trouwens.Net alle special levels uitgespeeld met alle levels 3 medals en dan denk je alles voor 100% te hebben, maar nee hoor! Om de crown lvl te krijgen, moet je een 5 star eind ranking hebben en daarvoor moet je onder andere alle levels een gold vlag eindigen en alle lvl's ook met Luigi uitspelen, dus ga nu braaf alles met Luigi doen haha
Oh ja en allemaal nog de beste wensen
geplaatst: 15 april 2012, 19:30 uur
Heb in alle normale werelden nu alle star medals, en in s1 t/m s5 ook, heb het spel wel helemaal uitgespeeld. Moet eigenlijk nog die laatste 3 s werelden doen, voor de star medals, en op een paar levels gouden vlag, maar wil eventjes pauze van het spel nemen.
geplaatst: 16 april 2012, 09:29 uur
Hoe zie je of je al of niet de gouden vlag behaald hebt? Of wordt dat pas duidelijk nadat je wereld S8-6 (of S8-W?) hebt gespeeld?
Dat van die pauze begin ik ook bijna te voelen, vooral nog 13 sterren behalen zie ik niet zitten.
geplaatst: 16 april 2012, 19:11 uur
Als je op een level staat rechtsonder (bovenste scherm) staat een gouden vlag, als je hem hebt, en een L als je hem met luigi uit hebt gespeeld.
geplaatst: 17 april 2012, 17:42 uur
En ja wel, eindelijk uitgespeeld. Nu ja, tenminste tot en met S8-Castle. Bovendien nog even 1110 levens verzameld. Nu loopt Mario zonder hoed rond. Nog even level 8-W met Luigi halen en m'n derde "merit"-ster verzamelen en dan is het gedaan voor nu. Toch in totaal 43 uren ermee zoet geweest.
Die L zie ik trouwens niet, wel het vlaggetje.
Die L zie ik trouwens niet, wel het vlaggetje.
geplaatst: 20 april 2012, 08:50 uur
Nu zie ik de L en M wel (verschijnt pas na de 3de 'merit'-ster). Heb ontdekt dat ik nog slechts 6 sterretjes nodig heb om ze allemaal te halen. Natuurlijk van de 6 moeilijkst te behalen sterren. Maar wat een spel!
geplaatst: 20 april 2012, 18:26 uur
Nice! Ik moet nog... i dunno 15? heb plus minus 302 nu.
geplaatst: 23 april 2012, 20:06 uur
Taratataaa: 5 Sterren (de blinkende)!! En de Crown-level voor me...
geplaatst: 25 april 2012, 17:56 uur
Done, alles kompleet in precies 54 uren. En nu wachten op Super Mario 3D Land 2.
Iemand zin om snelste tijden te vergelijken en proberen te verbeteren?
Iemand zin om snelste tijden te vergelijken en proberen te verbeteren?
geplaatst: 26 april 2012, 10:21 uur
eerst komt er nog New super mario Bros 2. komt in augustus.
ik Heb alles behaald in de 'gewone' levels, zit nu halverwege de special levels. geweldig spel!
SeptuSword
geplaatst: 2 januari 2014, 20:14 uur
Ik begon helemaal als een kind te schreeuwen tijdens dit spel, heerlijk spelletje.
geplaatst: 15 maart 2014, 19:12 uur
Klassieker in een modern jasje
Afgelopen week een 3DS XL gehaald en heb deze toen voor een prima prijsje kunnen vinden. Gisteravond inmiddels uitgespeeld en alle mogelijke Star Coins gevonden, nu op naar de Special Worlds en ook daar alles verzamelen! Super Mario is sowieso altijd bovengemiddeld leuk tijdverdrijf, de een meer (lees: SM64 en SMG) dan de ander (NSMB), maar dit was weer eens echt genieten. Geeft een frisse twist aan de klassiekers en ik vond het geen moment vervelen.
Het enige waar ik mijn twijfels bij had, is dat het je wel erg gemakkelijk wordt gemaakt. Nou accepteer ik dat Mario zich al een lange tijd vooral (of eigenlijk helemaal) op kinderen richt, maar toch. Soms stierf ik bijvoorbeeld expres als bleek dat ik een Star Coin vergeten was (ik wilde alles in één keer), en dan krijg je al best gauw een overpowered Tanooki power-up. Ik keek net ook even hoe mijn zusjes het aan het spelen waren, en zij werden zelfs letterlijk naar het einde getransporteerd.
+ nieuwe invalshoeken op klassiekers
+ top verhaal (haha, nee grapje)
+ lekker level design
+ catchy muziek
+ gameplay verder ook weer ouderwets lekker soepel
- had eigenlijk wel iets meer landen per wereld gezien
- veel te makkelijk, ondanks dat het begrijpelijk is
Ik zit te twijfelen tussen 4* of 4,5. Voorlopig eventjes een 4, en afhankelijk van de moeilijkheid/variatie van de Special Worlds wellicht een halfje erbij.
+ nieuwe invalshoeken op klassiekers
+ top verhaal (haha, nee grapje)
+ lekker level design
+ catchy muziek
+ gameplay verder ook weer ouderwets lekker soepel
- had eigenlijk wel iets meer landen per wereld gezien
- veel te makkelijk, ondanks dat het begrijpelijk is
geplaatst: 15 maart 2014, 20:53 uur
In mijn ogen horen de special worlds gewoon bij het spel en heb je het pas afgespeeld na het halen van alle 98 levels of zo. Die special worlds, vooral die waarin je achtervolgd wordt door een schaduw zijn ook best wat pittiger.
geplaatst: 15 maart 2014, 22:01 uur
Grovonion schreef:
Ik heb zojuist de eerste Cosmic Clone achtervolging gehad en daar kwam inderdaad veel meer druk bij kijken. Ik kan sowieso echt slecht tegen tijdsdruk (damn you OOT horse race!), dus die worden spannend voor mij, haha.
geplaatst: 15 maart 2014, 23:11 uur
De nieuwere Mario's zijn inderdaad makkelijk, totdat je bij de special world(s) komt. Die zijn altijd weer ouderwets moeilijk.
geplaatst: 16 maart 2014, 18:16 uur
Ik heb een nieuw minpuntje gevonden (ik kan mijn eerdere reactie alleen helaas niet bewerken). Soms is de diepte niet altijd even duidelijk, ook als je de 3D functie gebruikt. Dan spring je voor een Star Coin en dan val je te pletter. Geen grote dealbreker natuurlijk in de normale stilstaande levels, maar bij de levels waarbij het beeld 'beweegt' (weet nu even niet hoe ik dat anders kan verwoorden), kan dat soms wel een bron van gemiddelde frustratie zijn.
Ik ben trouwens halverwege Special World 3 en ik voel wel dat ie wat minder makkelijk aan het worden is. Goede ontwikkeling dus.
geplaatst: 18 september 2016, 19:17 uur
Weer eens uitgespeeld en deze game kent toch wel een van de meest epische, dan wel de beste Bowser Fight ever!!