Mafia (2002)

Alternatieve titels: Mafia: The City of Lost Heaven | Mafia Classic

PC / PlayStation 2 / Xbox

Ontwikkeld door Illusion
Uitgegeven door Gathering

De Verenigde Staten in de jaren 30. In de stad Lost Heaven speel je als Tommy, een taxichauffeur die door omstandigheden gedwongen wordt lid te worden van de maffia. Hij heeft namelijk wat leden van de Don Salieri-familie gered van een moordaanslag en daar is de concurrerende maffiabaas Don Morello niet echt blij mee. Tommy wordt bijna zelf slachtoffer van een aanslag, want zijn taxi wordt opgeblazen. Hij komt echter met de schrik vrij en beseft dat de enige manier om te overleven en om wraak te nemen op Don Morello, lid worden van de Don Salieri-familie is.

avatar van Bart Tönjann
Ik las net dat er een Mafia 2 komt, ja

avatar van Foetsj_NL
Al hier de trailer.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Ziet er veelbelovend uit, super mooie facial motions!

Relax
super mooie facial motions!

Niet echt.. heb je gezien hoe overdreven die mond opengaat ? damn man.

avatar van Foetsj_NL
Ik vind het er echt heel cool uit zien, de gezichtsuitdrukkingen..

Maarja, dit is CGI , laten we hopen dat het er ook zo uitziet In-Game..

avatar van sinterklaas
FUUUUCKKK!!! Was ik net zover met mafia (bijna bij het eind) IS MIJN HELE COMPUTER AANGEVRETEN DOOR VIRUSSEN (ik zit nu op een oude reservecomp) Balen balen....

Moet ik dat klote racelevel weer overnieuw doen en die klere villa missie waarbij je met een knuppeltje en een mizerig pistooltje 10 man met Shotguns moet zien uit te schaken. GLOEIENDE GLOEIENDE DOOD AAN ALLE VIRRUSSEN

avatar van rudiger
sinterklaas schreef:

ik had de computer het raam uit gegooid en dan een ps2 gekocht .
grapje natuurlijk , dit is gewoon enorm balen .

avatar van rpger
sinterklaas schreef:

Ja dat krijg je met al die illegale torrents downloaden he...

rpger schreef:

Ja dat krijg je met al die illegale torrents downloaden he...

Ik downloade niks illegaal en het spel was echt (uit de winkel en niet van internet)

`

Ik vind die racemissie heel erg sfeer maken in het spel, zo kom ik echt in een spel, het maakt het realistisch.

En dat huis dat je 10 man moet uitschakelen. Het is voor mij lang geleden maar dacht dat je via een zijdeur het huis is kon snieken zonder dat ze het merken en dat was ook de bedoeling.. niks 10man neerhalen! succes voor als je weer moet beginnen

avatar van Martijn
tja altijd backups van je saves houden he

avatar van sinterklaas
Je kon dit spel ook niet saven op bepaalde tijden en dat was ook erg jammer want dat was af en toe echt nodig.

edit: was trouwens geen virus. Het hele harde schijf was naar de tering.

avatar van Artifact
domi schreef:

Racemissie maakt het realistisch? Sure, als elke taxi chauffeur nou even in de schoenen van Schumacher kon staan alsof het niets is

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
In all fairness was het wel de beste auto, waar 'ie in reed en mafia-getaway-race-ervaring valt ook niet te versmaden...

avatar van Artifact
Waar blijft BoordAppel met zijn bezem trouwens?

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Bezem? Toch nog best schoon hier?

domi schreef:

Nee joh. Die racemissie is tenenkrommend en stressverwerkend. Het is overgens een MAFIA spel en geen RACE spel.

Ik zie Don Vito Corleone of Michael Corleone ook niet zo snel in een raceauto rijden.

mooie game alleen het laden duurt lang

superdross
Ik vond hem wel een lache spelletje ik heb hem all uitgespeeld (maar niet zonder internet) sjonge jonge jonge de moeilijkheids graad was echt hoog man

maar toch een heeel leuk spel

avatar van WeZet
Toch een ijzersterke game! Vooral het verhaal en de goed nagebootste setting! De gameplay zelf is op het gebied van schieten erg goed, maar de bewegingsanimaties hebben af en toe nog een bugje.

Ik schroef hem op van 3.5* naar 4.0* !

avatar van Evil Eye
Ik heb erg genoten van dit spel, er waren wel een paar minpunten maar over het algemeen erg goed

En nu gaat Mega Man natuurlijk schrijven:

"Ja want alle games waar mario niet in voorkomt zijn natuurlijk perfect"

Nou, doe maar niet, oké?

avatar van hitman47
heel goede game.het genre maffia intereseert mij enorm.
en dat is wat deze game heeft gebracht.ook heel identieke auto's van vroeger.maar ik vind the godfather het beste maffia spel maar slechtere auto's maar the godfather game heeft ook gua personages en verhaal makkelijk door de film.

Hier vindt je wat screenshots van Mafia 2.

avatar van rpger
Ziet er superbruut uit zeg, vond Mafia een veel sterker spel dan de GTA franchise, dus deze zal ongetwijfeld GTAIV weer van de troon stoten!

Kwalitatief waarschijnlijk wel, commercieel denk ik helaas niet...

avatar van Cicero83
Fantastisch spel, dat ik nu pas (2008) dit spel ontdek en met name verrast ben over de kwaliteit van de graphics van deze game. De enigste minputen van dit spel waren voor mij toch wel de lange autoritten en dat het spel niet tijdens de gameplay kon worden opgeslagen. Voor de rest vond ik het een goede sfeer hebben en een prima verhaallijn.

SvV_Ying
Heerlijk spel, stuk beter op de PC dan op de PS2 dus ik baseer mijn stem maar op de PC versie.

De sfeer was perfect en zag er super uit. Verhaal zelf ook erg leuk. Kortom: zeker een aanrader.

avatar van Shinobi
Meesterlijk spel, waar ik volgens mij 4 jaar met tussenpozen deed om uit te spelen. Mede te wijten aan een oude gare pc. Het geval was steeds als ik een level had volbracht ik prompt weer m'n bureaublad zag en alles laadde nogal langzaam waardoor het spelen van dit spel niet echt leuk meer was.
Gelukkig heb ik dit jaar een nieuwe pc aangeschaft en kon ik deze game volledig uitspelen en het was het ook waard.

Mafia heeft gewoon een heerlijk sfeertje, je begint onderin en je klimt gestaag op. Niet wetende dat de Don je wilt vermoorden en inmiddels heb je een gezin een kind op de wereld gezet en wilt uit het hele leventje stappen.

Verhaal zit ook erg goed in elkaar, goede sfeer plus muziek, lekker veel auto's om te verzamelen. Alleen beetje jammer dat je ze voor niks hebt verzameld, aangezien je er in het eind geen beschikking toe hebt en in de Free Roam er ook niks mee kan. Verder een goede voice acting, let vooral op de lip sync.
Leuke levels om te spelen, waarbij velen waarschijnlijk over de race missie zullen vallen. Ik vond het best wel een leuke uitdaging en na het wat keren te hebben geprobeerd, heb ik 'm gewoon volbracht.

Ik geef dit spel gewoon 5, 0 sterren en kan niet wachten tot Mafia 2.

Bij mij was het probleem altijd dat ik de bochten eerder probeerde te nemen dan dat Mafia goed vond => weer een pirouette. Met stuur ging het in ieder geval altijd stukke beter dan met de pijltjes en na patch 1.2 hoefde je 'm op easy praktisch alleen maar uit te rijden.

'k Heb laatst de draw distance mod er nog op gezet zodat ik nu vanaf het ziekenhuis China Town kan zien liggen . Jammer dat 's nachts m'n framerate weer naar het vriespunt daalt...

Dit vind ik momenteel ook het enige leuke spel waarbij je door een stad kan crossen. De auto's rijden gewoon geweldig en het is altijd grappig om gangsters / politie achter je aan te hebben.

Op naar deel 2

shady161
Ik heb dit spel vroeger op de pc van een vriend gespeeld,. wat ik ervan herinner is dat het een heel leuk spel was.

Ik wou hem nu weer spelen,. maar wat ik me afvroeg is, dat als de xbox versie van dit spel ook op de xbox 360 wil,. weet iemand dit?

En als het niet wil dan koop ik hem wel voor de pc:P