Mafia (2002)
Alternatieve titels: Mafia: The City of Lost Heaven | Mafia Classic
PC / PlayStation 2 / Xbox
Ontwikkeld door Illusion
Uitgegeven door Gathering
De Verenigde Staten in de jaren 30. In de stad Lost Heaven speel je als Tommy, een taxichauffeur die door omstandigheden gedwongen wordt lid te worden van de maffia. Hij heeft namelijk wat leden van de Don Salieri-familie gered van een moordaanslag en daar is de concurrerende maffiabaas Don Morello niet echt blij mee. Tommy wordt bijna zelf slachtoffer van een aanslag, want zijn taxi wordt opgeblazen. Hij komt echter met de schrik vrij en beseft dat de enige manier om te overleven en om wraak te nemen op Don Morello, lid worden van de Don Salieri-familie is.
- nummer 199 in de top 250
Niet echt.. heb je gezien hoe overdreven die mond opengaat ? damn man.
Maarja, dit is CGI , laten we hopen dat het er ook zo uitziet In-Game..
Moet ik dat klote racelevel weer overnieuw doen en die klere villa missie waarbij je met een knuppeltje en een mizerig pistooltje 10 man met Shotguns moet zien uit te schaken. GLOEIENDE GLOEIENDE DOOD AAN ALLE VIRRUSSEN
FUUUUCKKK!!! Was ik net zover met mafia (bijna bij het eind) IS MIJN HELE COMPUTER AANGEVRETEN DOOR VIRUSSEN (ik zit nu op een oude reservecomp) Balen balen....
ik had de computer het raam uit gegooid en dan een ps2 gekocht .
grapje natuurlijk , dit is gewoon enorm balen .
Ja dat krijg je met al die illegale torrents downloaden he...
Ja dat krijg je met al die illegale torrents downloaden he...
Ik downloade niks illegaal en het spel was echt (uit de winkel en niet van internet)
Ik vind die racemissie heel erg sfeer maken in het spel, zo kom ik echt in een spel, het maakt het realistisch.
En dat huis dat je 10 man moet uitschakelen. Het is voor mij lang geleden maar dacht dat je via een zijdeur het huis is kon snieken zonder dat ze het merken en dat was ook de bedoeling.. niks 10man neerhalen! succes voor als je weer moet beginnen
edit: was trouwens geen virus. Het hele harde schijf was naar de tering.
Racemissie maakt het realistisch? Sure, als elke taxi chauffeur nou even in de schoenen van Schumacher kon staan alsof het niets is
Nee joh. Die racemissie is tenenkrommend en stressverwerkend. Het is overgens een MAFIA spel en geen RACE spel.
Ik zie Don Vito Corleone of Michael Corleone ook niet zo snel in een raceauto rijden.
maar toch een heeel leuk spel
Ik schroef hem op van 3.5* naar 4.0* !
En nu gaat Mega Man natuurlijk schrijven:
"Ja want alle games waar mario niet in voorkomt zijn natuurlijk perfect"
Nou, doe maar niet, oké?
en dat is wat deze game heeft gebracht.ook heel identieke auto's van vroeger.maar ik vind the godfather het beste maffia spel maar slechtere auto's maar the godfather game heeft ook gua personages en verhaal makkelijk door de film.
De sfeer was perfect en zag er super uit. Verhaal zelf ook erg leuk. Kortom: zeker een aanrader.
Gelukkig heb ik dit jaar een nieuwe pc aangeschaft en kon ik deze game volledig uitspelen en het was het ook waard.
Mafia heeft gewoon een heerlijk sfeertje, je begint onderin en je klimt gestaag op. Niet wetende dat de Don je wilt vermoorden en inmiddels heb je een gezin een kind op de wereld gezet en wilt uit het hele leventje stappen.
Verhaal zit ook erg goed in elkaar, goede sfeer plus muziek, lekker veel auto's om te verzamelen. Alleen beetje jammer dat je ze voor niks hebt verzameld, aangezien je er in het eind geen beschikking toe hebt en in de Free Roam er ook niks mee kan. Verder een goede voice acting, let vooral op de lip sync.
Leuke levels om te spelen, waarbij velen waarschijnlijk over de race missie zullen vallen. Ik vond het best wel een leuke uitdaging en na het wat keren te hebben geprobeerd, heb ik 'm gewoon volbracht.
Ik geef dit spel gewoon 5, 0 sterren en kan niet wachten tot Mafia 2.
Bij mij was het probleem altijd dat ik de bochten eerder probeerde te nemen dan dat Mafia goed vond => weer een pirouette. Met stuur ging het in ieder geval altijd stukke beter dan met de pijltjes en na patch 1.2 hoefde je 'm op easy praktisch alleen maar uit te rijden.
'k Heb laatst de draw distance mod er nog op gezet zodat ik nu vanaf het ziekenhuis China Town kan zien liggen . Jammer dat 's nachts m'n framerate weer naar het vriespunt daalt...
Dit vind ik momenteel ook het enige leuke spel waarbij je door een stad kan crossen. De auto's rijden gewoon geweldig en het is altijd grappig om gangsters / politie achter je aan te hebben.
Op naar deel 2
Ik wou hem nu weer spelen,. maar wat ik me afvroeg is, dat als de xbox versie van dit spel ook op de xbox 360 wil,. weet iemand dit?
En als het niet wil dan koop ik hem wel voor de pc:P