Mortyr 2093 - 1944 (1999)

Alternatieve titel: Mortyr

Ontwikkeld door Mirage Media
Uitgegeven door Interplay

'Mortyr' gaat uit van een alternatieve versie van de 21ste eeuw. De nazi's hebben de Tweede Wereldoorlog gewonnen en de wereld veroverd. De speler speelt Sebastian Mortyr, een wetenschapper uit het jaar 2093. Hij reist terug in de tijd om te onderzoeken hoe de nazi's de Tweede Wereldoorlog hebben kunnen winnen en om de overwinning van de nazi's te verhinderen. Daarnaast zal hij terug naar het jaar 2093 moeten keren om te bekijken welke gevolgen zijn acties hebben gehad.

Vrij pittig, ik heb het nooit volledig uit kunnen spelen. Naast een shooter ook een puzzel namelijk.

avatar van psychonaatje
Kwám ik eindelijk een keer Der Adolf himself tegen in een game, kon je hem niet afknallen! Ik heb een keer al mijn munitie op hem gebruikt, maar hij ging alleen maar onder het bureau schuilen tijdens het knallen. Maakte niet uit hoe vaak ik hem raakte, nadat ik uitgeschoten was, stond 'ie weer op. Granaten hielpen ook niets. Dat vond ik toch wel een beetje merwaardig.

Dit was voor de rest best een behoorlijk spel. Volgens mij gemaakt door een Pools bedrijf waar op dat moment nog nooit iemand van gehoord had. Toch behoorlijk knap dat je dan met zo'n spel op de proppen weet te komen. De omgevingen waarin het spel zich afspeelden waren erg mooi. Er was een level waarin het sneeuwde en dat was echt gaaf. Ook je voetstappen bleven dan in de sneeuw staan (zal tegenwoordig wel standaard zijn, destijds was dat volgens mij eerder uitzondering dan regel). Alleen vond ik die futuristische levels vervelend. Dat ligt overigens niet aan het spel: ik vind dat nooit echt leuk.

avatar van jaspertje3
Slechts kort gespeeld bij een vriend. Kon me niet niet heel erg boeien volgens mij. Kan er niet op stemmen, te weinig indruk en zelf niet lang gespeeld

avatar van WeZet
Toendertijd was het een leuke en gewaagde game! Adolf zelf in levende lijven tegenkomen was niet echt iets wat zomaar kon (& kan) in een game, de nodige controversie tot gevolg!:P

De graphics waren voldoendel, en de gameplay zeker ook ok!

3.5*

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Was hier controverse over? Hitler neerknallen kon zelfs in Wolfenstein 3D al.

Haha ik wou zeggen...in Wolf 3D heb ik Dolf al tot pulp geknald.

Mortyr stond toen de tijd trouwens in de aandacht doordat de game weer openlijk hakenkruizen e.d. liet zien. Dat was niet niet geaccepteerd ondanks dat je dit in Wolf 3D jaren ervoor al kon.

avatar van KKOPPI
deze is leuk, mijn eerste first-person shooter! leuke muziek en de graphics mogen er ook wezen, voor 1999...

gamelord
aardig om te doen destijds. maar moet diep gaan graven om er iets van te herrinneren, zoals een missie in een lift waarna je de eindstation moest schoonvegen. oja de missie in het kasteel vond ik super en nog een missie rond een ander kasteel...vond het leuk in dat veld om via de slootjes je doelen te halen...midden in de winter.
cijfer 4,0 Mortyr 2 heeft bij mij nooit kunnen draaien?????

avatar van KKOPPI
en op gamespot geven ze deze game maar een 4 van de 10!

Imperial Figure
KKOPPI schreef:
en op gamespot geven ze deze game maar een 4 van de 10!

Op ign krijgt hij ook maar een 5.0 wat eigenlijk belachelijk is want er is helemaal niks mis met mortyr, speelt lekker en voor mij jeugdsentiment van de bovenste plank.

ign hieronder:

4.0 Lasting Appeal

You figure it out. Multiplayer consists of: 5 deathmatch, 4 cooperative plus 1 Capture The Flag level. Once you finish the single player game, leave this one alone and concentrate on your UT skills.

Wat de piemel heeft unreal tournament te maken met mortyr? die ign luitjes waren volgens mij de weg kwijt.
Hetzelfde geldt voor gamespot.

Imperial Figure schreef:

ign hieronder:

4.0 Lasting Appeal

Hetzelfde geldt voor gamespot.

tja... niks van aantrekken:)

Heb dit spel samen met mijn vader uitgevogeld, toentertijd snapte ik het spel nog niet 100%, maar zag wel de enorme potentie. Kan hem helaas nergens meer vinden..

Qkhrovald schreef:

ik heb hem nog op cd. als je wilt kan ik een kopie via internet sturen met de crack?

Mijn eerste WWII game en ik ga deze binnenkort even weer aanschaffen om te kijken of ie nog net zo goed is als me kan herinneren.